SONGÜL KONAR

Cebeci, yoğun sıcakların yaşandığı bu günlerde, hayvanların su bulma konusunda insanlara göre daha güçlük çektiklerini hatırlattı.

Her açıklamasında sokak hayvanlarının mamasız ve susuz bırakılmaması gerektiğinin vurgusunu yapan Sevinç Cebeci, hayvan severlere bir kez daha seslendi.

“ULAŞABİLECEKLERİ HER NOKTAYA BİR KAP SU KOYALIM”

Geçen sıcak günlerde, hiçbir hayvanın susuz ve mamasız bırakılmamasını önemle vurgulayan Sevinç Cebeci, Biz sokak canları için mücadele veriyoruz. Bilindiği üzere bu günlerde hava sıcaklıları mevsim normallerinin üzerinde olacak. Havalar çok sıcak seyrediyor, sokaktaki canlarımız ne yazık ki bizler kadar şanslı değil. Biz suyu, çeşmeyi açtığımızda da markete gittiğimizde de temin edebiliyoruz, sokaktaki canlarımızın böyle bir şansı yok. Her defasında vurguluyorum, sokaktaki canların bizlere çok ihtiyacı var. Ulaşabilecekleri her noktaya bir kap su koyalım. Bu sıcaklarda onların da serinlemesine, su ihtiyacını gidermesine yardımcı olalım. Su bıraktığımız kapı önü, çöp konteynerinin kenarı veya bir ağacın altı da olabilir, buradan sadece kediler köpekler değil, kuşlar, kaplumbağalar da su içebilir. Bu sıcak günlerde sokaktaki canlarımızı susuz, mamasız bırakmayalım. Zaten duyarlı milletiz ama bu sıcak günlerde biraz daha duyarlı olalım. Bizim kadar sokak hayvanlarının da bu dünyada yaşamaya haklarının olduğunu unutmayalım. Bıraktığınız bir kap su ile bir sokak hayvanının hayatını kurtarabilirsiniz” ifadelerine dikkat çekti.

“BU TAMAMEN GÖNÜLLÜLÜK İŞİ”

Sevinç Cebeci, sokağa atılmış ve yaralı hayvan sayısında son günlerde artış olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Bizim kedi ve köpek mamasına, süte, ekmeğe çok ihtiyacımız var. Bir yandan da yaralı canlarımızın tedavisi klinikte sürüyor. Kliniğe olan borcumuzu da ödemekte zorluk çekiyoruz. Bizim dernek olarak ayakta kalmak ve daha fazla can kurtarmak için hayırseverlere ihtiyacımız var. Biz kimseden özel bir talepte bulunmuyoruz. Bu tamamen gönüllülük işi. Yardımın küçüğü, büyüğü olmaz. Tek arzumuz yardımlarınızı bu yavrulardan, bu canlardan esirgememeniz.”