AYGÜL KONAR

Sosyal medya üzerinden çağrıda bulunan Cebeci, dernekte mamaların tükendiğini belirterek, Keşanlı fırıncılara da seslendi. 

“ÇOK BÜYÜK BİR MAMA SIKINTISI İÇERİSİNDEYİZ”

Dernekte birçok canın olduğunu ve iyi beslenmeleri gerektiğini belirten Cebeci, “Bu pandemiden dolayı o kadar mamasızız ki, gelen mamalar da kesildi. O kadar perişanız ki, bir sürü yavrumuz, bir sürü ameliyat olan yavrumuz, uyuzumuz var, özel beslenmesi gereken ve doğuran annelerimiz dolu. Pandemiden dolayı anormal sıkıntı içerisindeyiz. Can evimizde yüzün üzerinde köpeğimiz var. Bunun yanı sıra felçli olan, hasta olan, üyelerimize verdiğimiz kedilerimiz var. Can evimiz kediler için de köpekler için de yapılan bir yer. Çok büyük bir mama sıkıntısı içerisindeyiz. Pandemiden dolayı işsizlik, çalışamama, mama gönderememeler yaşandı. Gelir düzeyinin de düşmesiyle bize mama gelmemesine neden oldu. İnsanlarımıza da hak veriyoruz. Bu canlarımızı da beslemek zorundayız. Hasta, küçük, yeni doğum yapmış, sakat ve kanserli birçok canımız var. Ne verirseniz yiyecek durumda değiller, iyi beslenmeleri gerekiyor” dedi.

“LÜTFEN BAYAT EKMEKLERİ BİZE PARA İLE SATMAYIN”

Hayvanların aç kalmaması için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Cebeci, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Fırınlara sesleniyoruz, lütfen bayat ekmekleri bize para ile satmayın. Derneğimize bayat ekmekleri ne olur para ile satmayın. Bizi arayarak bayat ekmekleri bize bağışlayın. Biz süt alıp, su ile karıştırarak papara yapıyoruz, hayvanlarımıza o şekilde yediriyoruz. Aç kalmamaları için elimizden geleni yapıyoruz. Evde bulunan makarnalarımızı topluyoruz, onları kaynatıp yedirmeye başladık. Eskiden kendi başına bir torba mama alan vatandaşlarımız vardı, şimdi alamayabilirler, birkaç kişi kendi aralarında para toplayıp mama alabilirler. Önemli olan can kurtarmak. Herkesin olduğu gibi biz de çok zor durumdayız. KEHAYKO Keşan’ın, bu bir kişinin işletmesi değil. Kar amaçlı bir yer değil. Bu gönül işi. Keşan’da yaşayan tüm insanlar için kurulan bir dernek. Keşanımızdan ve çevredeki vatandaşlardan mama bekliyoruz. Artık tedaviden vazgeçtik, canlarımızın karnı doysun. Mamasız yapamayız.”