BÜLENT SAYLAM

CHP Keşan İlçe Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında İlçe Başkanı Recep Pekcan ve İlçe Sekreteri Saner Özdilek, Keşan’daki yolların durumuna dikkat çekti ve hazırladıkları slayt gösterisiyle Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na seçim öncesi verdiği sözleri hatırlattılar. Toplantıya CHP Keşan İlçe Yöneticileri, Meclis Üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleri katıldı.

MAHALLELERDEN GELEN İSTEK ÜZERİNE ÇALIŞMA YAPILDI

Pekcan, mahallelerden gelen çok yoğun talepler üzerine yollarla ilgili bir çalışma yaptıklarını dile getirdi. Pekcan, asıl gündemin vatandaşın geçimi, hafta sonu yapılacak üniversite sınavı, çiftçilerin yaşadıkları zorluklar, Marmara’daki müsilaj, biyokütle elektrik santrali, sahillerin kiralanması, Saros FRSU olduğunu da ekledi. Pekcan, gaz araması nedeniyle tarlalara girerek mahsullere zarar verildiğini ve bu sorunun da çözülmesi gerektiğini söyledi. Saner Özdilek de Keşan’daki bozuk yollar ile ilgili hazırladıkları foto-slaytla sunum yaptı.

BOZUK YOLLARA SLAYTLI ELEŞTİRİ

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun 2019 yerel seçimdeki mahalle toplantılarında kaydedilen videolarındaki vaatleri hatırlatarak yolların yapılmasını isteyen Saner Özdilek, Helvacıoğlu döneminde yapılan yolların da bozulduğunu ifade ederek, belediyenin bozulan yolların tamiri için kullanıldığı malzeme ile nasıl tasarruf yapacağını da sordu. Özdilek, ayrıca, Yeni Mahallede Zirve Konutlarının önündeki yolun yeniden yapıldığını ve yolun kaldırımla aynı hizaya geldiğini de hatırlattı.

AKSAL’IN TWİTİNİ HATIRLATTI

Keşan’ın çeşitli mahallelerindeki bozuk yolların slayt gösterisi bittikten sonra söz alan Pekcan, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir sözünü paylaştığı twiti hatırlatarak, “Sadece sosyal medya, medya mecraları ile vatandaşın kalbine giremeyeceği son dönemde ortaya çıkmıştır. Sosyal medya belediyeciliği hizmet belediyeciliğinin yerini alamaz. Yani genel başkanları da uyarıyor. Biz de uyarıyoruz. Aslında böyle gitse bizim için siyasi olarak daha iyi. Ama bizim beklentimiz başkanın 2 buçuk sene önce seçilmek için insanlara sıraladığı söylemlerin arkasında durması artık yolları konuşmayalım diyoruz.” dedi.

Konuyla ilgili açıklamanın tamamını Medya Keşan Gazetesinin Facebook sayfasında videolar bölümünden izleyebilirsiniz.