MEHMET AYTAÇ

AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan ve Yenimuhacir Belediye Başkanı Mustafa Türker ile parti yöneticileri, AK Parti İlçe Binası’nda bir araya geldiler.

İlk olarak söz alan AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç,  Keşan’ın, ülkemiz gibi gün geçtikçe büyüyor ve geliştiğini ifade eden Gürcan Kılınç; “Gece gündüz demeden Cumhur İttifakı olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Keşan'a yapılan geçmişteki yatırımlarımızı hatırlayarak başlamak istiyoruz. Yaşamımızda 200 yataklı devlet hastanemiz yapılmıştı. Adalet Sarayımız yapılmıştı. Yeni yapılmakta olan Ağır Ceza Mahkemesi ve projesi hazırlanan yeni ek binasıyla Keşan’ımızda hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Gençlik merkezimiz yapılmıştı. 6500 gencimiz gençlik merkezimizden yararlanıyor” dedi.

“İNÖNÜ İLKÖĞRETİM OKULU YIKILIP YENİSİ YAPILACAK”

Yolları, köprülerin, okulların da yapıldığını kaydeden Kılınç, şöyle dedi: “Pandemiden sonra ve öncesinde de devam eden yatırımlarımız var. Yenilenen stadyumumuz var. Spor Bakanlığımızın destekleri ile milletvekilimizin ve il başkanımızın destekleriyle olan kapalı spor salonumuz ve yine okullarımız, fen lisesi yapılacak. Yeni yüzme havuzunun bitti inşallah bayramdan sonra yeni yüzme havuzumuz açılacak. Yine okulumuz okullarımıza yatırımları devam ediyor. İnönü okulumuz yıkılacak, yenisi yapılacak. 11 mahalle semt sahasını sahamızı yeniledik. Hatta 3 adet de ilave olarak yenisi yapılıyor. 2016’dan beri olan OSB inşallah her şeyi bitti. Yeni iş istihdamı sağlayacak OSB’miz. Adliye sarayının olduğu yer de 17 dönüm emniyetin olan yerine yeni emniyet binası ve şu anki Hükümet Konağı’nın olduğu yerde yeni hükümet binası da projeleri devam ediyor. 1 Temmuz'da ihalesi yapılan meydan projemiz onaylandı. Bir firma ihaleyi aldı. İnşallah hızlı bir şekilde meydanımız da çok güzel. O da Keşan’ımızda kazanılan en büyük projelerden bir tanesidir. Keşan'ın çehresi değişecek. Keşan'a bir müze kazandırma çalışmalarımız devam ediyor. Tabi onun devamında Hastane Caddesi ve aşağıdan meydan projesinin başlamasıyla şehrin ortasına doğru devam eden örnek bir yapıyla şehrin ortasında inşallah hızlı bir şekilde başlayıp bitirmeyi niyet ediyoruz.”

“KEŞAN’A 284 TANE TOKİ KONUTU YAPILACAK”

Ağustos ayında TOKİ’nin de açıklanacağını bildiren Kılınç, şu bilgileri verdi: “Türkiye'de 150 bin konutun Cumhurbaşkanımız açıklamasını yapacak ve Keşan’a da 284 tane, Yenimuhacir beldemize de 132 tane gibi TOKİ konutlarımız onaylandı. Dünyada hayat durmuş iken biz yatırımlarımıza devam ettik. Bunlar kolay olmuyor tabii ki. Hem sağlık sektörüne güçlendiriyoruz. Sağlıkta dünyada en önde en uçta olduğumuzu zaten pandemi döneminde yaşadık, gördük. Buna keza savunma sanayimiz şu anda dünyada en iyi yerlere gelmiş vaziyette. Kendi otomobilimizi üretiyoruz. İnşallah yılbaşında kendi otomobilimiz de sahada olacak. Yıllardır yok denilen kendi petrolünü buluyoruz. Kendi enerji santrallerimizi kuruyoruz. İthalat ve ihracatımız rekorlar kırıyor. Bunu hep birlikte izliyoruz. Yeni oluşan dünyada en üstlerde söz sahibi oluyoruz. Bunların hepsi çalışarak, hakkımızı arayarak oluyor. Köylerimize de hizmetlerimiz devam ediyor. Köylerimizin altyapıları ve üst yapıları bitmiş vaziyette. Çiftçilerimize her türlü destek oluyoruz. Yakın zamanda çiftçilerimizin tarlalarını rahat gidebilmeleri için tarla yollarımızı hızlı bir şekilde 45 köyümüzün de açtık. Dünyada olan bir daralma üretimsizlik var tabii ki yenidünya oluşumuna doğru ilerliyor. Biz de kendi üretimimize de hızlı bir şekilde geçmeye başladığımız için bu süreçlerden hep birlikte geçiyoruz. Çiftçimiz, ekipman için de tarlasını yeni ekipman almak isteyenler de uygun kredilerden yararlanabiliyor. Hayvancılığa yapılan küçükbaş ve büyükbaş desteklerimiz var. Çiftçimizin yanındayız. Bunun yanında tabi dar gelirlerimizde devlet desteklerimiz devam ediyor. Engelli maaşlarımız devam ediyor. Yaşlılık maaşlarınız evde bakım maaşı, asker eşi maaşı, elektrik, doğalgaz desteklerimiz, dar gelirlerimizde desteklerimiz devam ediyor.”

Kılınç,  sözlerinin sonunda enflasyonun tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de olduğunu ifade ederek; “Ekonomide dünyada olduğu gibi ülkemizde de enflasyon bizleri üzüyor. Tabii ki nasıl 20 yıldır Türkiye'yi refah seviyeye çıkardıysak yine bunu bizler yapacağız. Muhalefetin böyle bir derdi yok. Eskiden koalisyon hükümetleri gördük. 7 parti nasıl yönetecek? Hiçbir projeleri yok. Sadece koltuk sevdası. Onlar ne derse desin, bizler üretmeye, çalışmaya devam edeceğiz. Vatandaşımızın iyi gününde, zor gününde yanında olmaya devam edeceğiz. Bizler hizmet için buradayız” dedi.

ADANAN İNAN: “BİZİM GİDECEK BAŞKA TOPRAĞIMIZ YOK”

Kılınç’ın ardından MHP Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan söz aldı. 2023 seçimlerinin Türkiye için çok önemli olduğunu kaydeden İnan; “Hafta sonunda gördüğünüz bir kongrede neler yaşandı? Biz bunları Türkiye'de görmek istemiyoruz. Öcalan'ın posteri asılması istendi. Kongreye katılanların siyasi partileri de belli. Benim tüm Türkiye vatandaşlarımdan, Keşanlı halkımdan tek isteğinin 2023’te ne olursunuz, bizim gidecek başka toprağımız yok. Sadece bizim Türkiye’miz var. Toprağımıza sahip çıkalım, milletimize sahip çıkalım” dedi.

MUSTAFA TÜRKER: “YENİMUHACİR’İN 50 YILLIK SU İHTİYACINI KARŞILAYACAĞIZ

İnan’ın ardından konuşan Yenimuhacir Belediye Başkanı Mustafa Türker ise 31 Mart 2019’dan beri milletin takdirine layık olmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Yenimuhacir’in sorunlarından birinin içme suyu olduğunu ifade eden Türker, şunları söyledi: “2020 ve 2021 yılları içerisinde Kaletepe mevkiinde 5 kuyu açtık. Bunları kendi imkânlarımızla açtık. Yenimuhacir’in 50 yıllık suyunu bulduk. Ondan sonra yıllardır. Yeni maceranın girişi olan yolumuz çok kötüydü. Sıcak asfaltını yaptık. Bu yeni macera özlemiydi. Biz geldiğimiz günden beri. Gençlere yönelik çalışmalara başladık. Bugüne kadar 20 bin metrekare kilit taşı döşedik. 800 metre istinat duvarı yaptık. Solakdere üzerinde çalışmalar devam ediyor. Temiz suyu ileri dönemde belki de içme suyunda da sulama sonucunda da kullanacağız. Üreticilerimiz için hayvancılığın altyapısı olan kaba yem ihtiyacını sulama ile karşılayacağız. İrsaliye hattını proje çalışmaları devam ediyor. İnşallah Yenimuhacir’e bu suları getirdiğimiz zaman Yenimuhacir’in 50 yıl su problemi olmayacak. Yapılan tahlillerde şişelenebilecek nitelikte bir su olduğu ortaya çıktı. Beldemizde 300 yıllık 1 tarihi namazgâhlı çeşmemiz var. Onun projesini Anıtlar Kurulu'ndan da geçirdik. Haziran ayı içerisinde Temmuz ayı içerisinde de restorasyonunu yapacağız. Beldemizde şu anda doğalgaz çalışmaları devam ediyor. 1300 metre acil olarak kanalizasyona merkezi kanalizasyona bağlanması gereken yer vardı. Bunun ihalesi 20 Temmuz'da yapılacak.”

HELVACIOĞLU: “OSB’DE BU YIL KAZMAYI VURMAK İÇİN ÇABA SARFEDİYORUZ”

Türker’in ardından söz alan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ise OSB süreci ve Cumhuriyet Meydanı projesi hakkında bilgiler verdi.

Organize Sanayi Bölgesi’nde son aşamaya geldiklerini ifade eden Mustafa Helvacıoğlu; “96 parselimiz elimizde hazır. Hiç bu kadar yaklaşmıştık, inşaat aşamasına geldik. İhale aşamasına hazırladığımızı, inşaat aşamasını hazırladığımızı belirtmek istiyorum. Projenin parsellenmiş her şeyi hazır. Bizler de artık Organize Sanayi Bölgesi birlik tarafından da ilk toplantıya 5 Ağustos'ta davet ediliyoruz. Geri dönüşü yok. İnşallah bu yıl içinde kazmayı vurmak için çaba sarf ediyoruz. Keşan Belediyesi’ni istihdam adına ilgilendiren bu projenin hayata geçmesinde başta Cumhurbaşkanımızın katkısı oldu. Bütün bürokratik işlemlerin sonucuna geldik” dedi.

“CUMHURİYET MEYDANI, CUMHURİYET’İN 100. YILINDA AÇILACAK”

Cumhuriyet Meydanı projesi ile ilgili de konuşan Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Çevre Şehircilik Bakanlığımızın harekete geçmesiyle meydan projemizin millet bahçesi statüsünde ihalesi oldu. 1 Temmuz'da bu ihaleyi gerçekleştirdik. Bu firma 360 günde bitirmek üzere inşaatının yer teslimi yapılacak. Allah'ın izni ile ecdadımızın Ulu Önderimizin bize bırakmış olduğu bu Cumhuriyet’imizin 100. yılında 29 Ekim 2023’te açmak üzere planlarımız şu anda tıkır tıkır işliyor. İnanın, Keşan'ın tarihinde hiç bu kadar hareketli bir dönem olmadığını da ifade etmek istiyorum. Bunu ben başkanım diye söylemiyorum. İktidar partimizin, hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın, vekillerimizin huzur ve birliği güvenlik içerisinde 5 yılımızı biz seçilecek diye çalışmıyoruz, seçildik diye çalışan bir yapı ile ilerliyoruz. Keşan ayağında Cumhur ittifakı, ayağında hepimiz çok çalışıyoruz. Eksiklerimiz var mı, var. Türkiye ulusal dünya problemleri var mı, var. Ekonomik sorunlar var mı, var. Ama oturup ağlayacak halimiz yok. Tam gaz çalışmaya devam edeceğiz. Yolumuz açık olacak ve mücadelemize devam edeceğiz.”

AKSAL: “ÖNCEKİ KRİZLERİN KAYNAĞI TÜRKİYE’YDİ ŞİMDİKİLERİN SEBEBİ DÜNYA”

Helvacıoğlu’ndan sonra AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal konuştu. Ankara'da gündemin çok yoğun olduğunu söyleyen Aksal; “Meclis çok yoğun bir şekilde çalıştı ve. Şu an için meclis çalışmalarımız ara verdik. Olağanüstü bir durum olmazsa 1 Ekim'e kadar inşallah burada sahada olacağız. Meclis’in kapandığı günden beri de sahadayız” dedi.

Dünyanın anormal bir süreçten geçtiğini vurgulayan Aksal, şunları söyledi: “Hiç kimsenin tahmin etmediği 100 yıllık bir pandemi sürecini, 2 yıl süren pandemi sürecini atlattık. Tam pandemi süreci tamamlandı derken Ukrayna-Rusya savaşı patlak verdi. Tabi ki Ukrayna-Rusya savaşı bütün dünyayı çok fazla etkiliyor ama biz bölgede olduğumuz için ve her iki ülkeyle de hem Ukrayna hem de Rusya'yla çok iyi ilişkilerimiz olduğu için bizi çok fazla etkiledi. Türkiye burada da liderliğini gösterdi. Şu an iki ülkeyle de konuşan tek ülke, dünyada tek ülke Türkiye. Tabi ki Rusya enerji kaynaklarının ve tarımda çok güçlü bir ülke. Aynı şekilde Ukrayna yine gıda üretiminde tabi ki biliyorsunuz buğday üretiminde çok önemli ülkelerden bir tanesi. Dünyada yaşanan bu krizleri nasıl çözeriz, bu krizlerin çözümüne Türkiye olarak nasıl katkıda bulunuruz diye Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gece gündüz mücadele ediyoruz. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Daha önceden krizler genelde dünyada istikrar vardı. Türkiye'de kriz yaşanıyordu. Önceki hükümetler döneminde yaşanan krizlerin kaynağı Türkiye idi. Ama maalesef şimdi yaşadığımız krizin kaynağı dünya. Dünyada inanılmaz bir kriz yaşanıyor. Hem enerji krizi yaşanıyor, hem gıda krizi yaşanıyor ve Türkiye olarak biz bu krizin çözümüne nasıl katkıda bulunuruz diye mücadele ediyoruz. Biz her zaman hemşerilerimize seslendik. Siz üretmeye devam edin, biz sizi mağdur etmeyeceğiz dedik. Tabi ki üreticilerimizin mağdur etmemek için önlemler aldık ama sabit gelirlerimizi de mağdur etmemek için maaşlarda gerekli iyileştirmeleri yapıyoruz ve gerek duyuldukça da biz bu iyileştirmeleri yapmaya devam edeceğiz. İşte daha önce hububat fiyatları açıklanmıştı. Ama bir baktık ki iyileştirme gerekiyor. Bir iyileştirmeye gittik ve gerekli gördüğümüz her zaman da hububat fiyatlarını da, bütün fiyatları da gelirleri de iyileştirmeye devam edeceğiz. İnşallah bu süreci hep birlikte aşacağız. Vatandaşlarımızla birlikte taşıyacağız.”

“TÜRKİYE’NİN EN ÇEVRECİ OSB’Sİ OLACAK”

Keşan’a yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler de veren Aksal, şöyle konuştu: “Yenimuhacir’in çok ciddi bir su sorunu vardı. Yenimuhacir’in su sorununu önümüzdeki 50 yıl, 100 yıl için çözüyoruz. Tabi ki bir şehir denince bir kasaba denince herkesin aklına ilk önce meydan gelir. Meydan olmayan insanların buluşma noktası olmayan bir yaşam merkezi düşünülemez. Keşan’ın da maalesef yıllardır kanayan yarasıydı. Doğru düzgün bir meydanımız yok. Çok güzel bir meydan projesini 1 Temmuz'da ihalesini yaptık. Sözleşmesi imzalanacak ve inşallah 2023 yılında da meydan projemizi işte otoparkıyla, yürüyüş alanlarıyla, oturma alanlarıyla, bütün sosyal donatılarıyla çok güzel bir meydan projesi, Keşan'ın çehresini değiştirecek bir projemiz olacak. Birazcık eskiyen bir hükümet konağımız var. Bizim bugünkü mevcut hükümet konağının yerinde tarihi bir hükümet konağımız vardı. İnşallah o hükümet konağımıza benzer orada bir hükümet konağı ihya edeceğiz ve Keşan'a çok yakışacak. Emniyet binamızı da adliyenin olduğu yere taşıyacağız. Tabi ki çok uzun süredir beklenen, özlenen, sadece Keşan için değil, tüm Trakya'nın tek Gıda İhtisas OSB’si olan çalışmalarımızı biliyorsunuz. Keşan Gıda İhtisas OSB, bütün Trakya'nın bu ülke için çok önemli projelerden bir tanesi. Bölge olarak tarımsal hasılada çok iyiyiz. Çok verimli topraklarımız var. Sulanabilir arazilerimiz var. Ama önemli olan tabi ki sadece tarımsal hasıla değil. Bu ürettiğimizi ne kadar katma değer ekliyorsunuz, ne kadar gıdaya çeviriyorsunuz? Özellikle dünyada gıda savaşlarının yaşandığı bu dönemde, gıda ihtisas OSB ülkemiz için çok büyük artı değer olacaktır. Bu OSB’yi de mera vasfından orman vasfından aslında çıkartmadık. Herhalde şu an için Türkiye'de benim bildiğim kadarıyla en yeşil OSB olacak. Türkiye'nin en yeşil, en çevreye duyarlı OSB’si olacak. Altyapı çalışmalarına başlamak için ek bütçe için Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı’na sunuldu. İnşallah bu yıl sona ermeden OSB’mizin altyapı çalışmalarına başlayacağız. Bu tabii ki bir sürü insana hem istihdam yaratacaktır hem de söylediğim gibi gerçekten gıda anlamında dünyada gıda savaşlarının yaşandığı bu dönemde ülkemiz için çok büyük bir katma değer olacaktır.”

“YENİ FEN LİSESİ YAPILACAK”

Aksal, şöyle devam etti: “Yine bildiğiniz gibi 30 yıldır yaşanan bir Ağır Ceza Mahkemesi kurulması konuşuluyordu. Edirne nüfus olarak baktığınızda belki 400 bin kişilik bir il ama sınırları çok fazla. Ulaşım, bir uçtan, bir uca uzun ince bir ulaşım çok fazla. Bugün en azından bir vatandaşımızın kalkıp Edirne'ye gidip gelmesi çok fazla zaman alıyor. Keşan’ı bölge yapacak Ağır Ceza Mahkemesi'nin kuruluşu tamamlandı. Ağır Ceza Mahkeme Başkanı atandı, ataması da yapıldı. Yol anlamında çevre anlamında spor alanları anlamında, yüzme havuzunuz da birçok hizmeti Keşanlılarımızla buluşturduk. Tabi ki eğitim, bölge için, ülke için çok önemli olmazsa olmazımız biliyorsunuz. Milli Eğitim Bakanımızla konuştuk ve Keşan'a çok güzel bir fen lisesi yapılması sözünü aldık. Yer tahsisi yapıldı. Bütün çalışmalar tamamlandı. Yine ona keza İnönü okulumuzu inşallah yenileyeceğiz. Eğitim yatırımlarımıza devam ediyoruz. Tabi ki çok büyük bir beklenti TOKİ’ler. İnşallah hem Keşan'a hem de Yenmuhacir’i yeni TOKİ’lerle buluşturacağız. Edirne’mizin kuzeyinde büyük ölçüde buğday hasadı tamamlandı. Ama Keşan'da şuan en yoğun şekilde devam ediyor. Dün bana hemşerilerimizden şöyle talep geldi, TMO’nun alımları konusunda. Bayram süresince alsın diye. Kurban Bayramı’nın ilk gününde TMO alım yapmayabilir ama ilk günden sonra inşallah TMO ve LİDAŞ,  hububat alımına devam edecek. Dün TMO Genel Müdürümüzle konuştuk. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Onları bu süreçte mağdur etmeyeceğiz ve ne gerekiyorsa da bayramda alımlara devam edeceğiz.”