Kılınç: “Muhalefet, Keşan’a gelecek yatırımları engellemeye çalışıyor”

Helvacıoğlu: “İftarların ve ikramların masrafları Keşan Belediyesi’ne ait”

İnan: “İftarlarda tüm Keşan halkı var”

MEHMET AYTAÇ

AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen toplantının açılışında konuşan AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Keşanlıların Ramazan ayını kutlayarak başladığı konuşmasında, CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem’in Keşan’daki ziyareti sırasında söylediği sözler üzerine eleştirilerde bulundu.

“ADAYIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR”

Keşan’da ‘efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya’ geldiklerini ve icraat yapmaya çalıştıklarını söyleyen Kılınç; “Ama muhalefet ne yazık ki laf ile çalışıyor” dedi.

Eren Erdem’in, “Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olmama ihtimali konuşuluyor” sözleri üzerine Kılınç, şunları söyledi: “Sayın Eren Erdem, Türkiye'ye hoş geldin diyoruz. 20 yıldır Türkiye'de yoktunuz herhalde, biz öyle hissettik konuşmalarından anladığımız kadarıyla. Bizim liderimiz, genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır, hep başkandı bugüne kadar da ve yıllardır hep konuşulan Cumhurbaşkanı adayımızdır, tektir. Cumhur İttifak’ımız olarak da aylardır Cumhurbaşkanımızın aday olduğunu herkes biliyor. Aslında adayını açıklayamayan sizlersiniz. Bizler dünyanın gerçekleri ile uğraşırken sizler yalan siyasetinize yenilerini ekleyerek devam ediyorsunuz. Biz vatan, ülke, Türkiye diyoruz. Sizler koltuk diyorsunuz, koltuk derdine düşmüşsünüz. Eğer böyle giderse adaylarını açıklayamayacaklar, öyle gözüküyor.”

“KARAMOLLAOĞLU, ÜÇÜNCÜ İTTİFAKI İŞARET EDİYOR”

Kılınç, şöyle devam etti: “Yedi ayaklı masa bir türlü oluşuyor. Ne zaman oluşacak, nasıl oluşacak? Bakanlıkları paylaşamıyorlar. Yedinci ayakları olan HDP'ye hangi bakanlığı verecekler? HDP’nin olduğu bir iktidarda, Türkiye'de nasıl bir sorunlarla karşı karşıya kalacağız? Yani bunlar hep düşünmek lazım. Gördüğümüz son günlerde,  Karamollaoğlu, (SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu) üçüncü ittifakı işaret ediyor. Daha oluşmadan dağılan ve koalisyonlarla yıllardır yönetilemeyen, kötü yönetilen bir Türkiye'de yeniden yedi ayaklı bir koalisyon kurulmaya çalışılması, başarısızlık yolunda ilerleyen bir ittifak çalışmaları, yani çok da inandırıcı gelmeyen bir yedi ayaklı masa olduğuna inanıyoruz. Eren Bey’e siyaseti daha iyi takip etmesini gerektiğini tavsiye ediyoruz. Laf yerine icraat yapsınlar. Bizler de hepsini alkışlayalım. 30 yıldır yerelde neler yaptıklarını gördük. Genelde de düşünemiyoruz bile.”

“MUHALEFET KEŞAN’A GELECEK YATIRIMLARI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR”

Dünyada iki yıldır devam eden pandemi koşulları nedeniyle küresel çapta bir küçülme ve gerileme yaşandığını belirten Kılınç, Türkiye’nin ise kendi ayakları üzerinde durarak bu olumsuz koşullardan en yakın zamanda çıkacağını vurguladı. Salgının sona ermeye başlamasıyla normalleşme beklerken Ukrayna-Rusya Savaşı’nın çıkmasının, dengeleri değiştirdiğinin söyleyen Kılınç, Türkiye’nin etrafının kuşatılmış durumda olduğunu ancak milli savunma ve enerji yatırımları ile yine bu durumlardan dimdik ayakta kalarak yoluna devam edeceğini kaydetti.

Ülke gündeminin ardından yerel gündem ile ilgili konuşan Kılınç, daha sonra yerel gündeme geçti. CHP ve İYİ Parti’nin, muhalefet olarak Keşan’a gelecek yatımları engellediğini savundu.

“KEŞAN MEYDANI İÇİN HAZIRLANAN PROJENİN MALİYETİ 100 MİLYON TL”

Kılınç, Keşan Kaymakamlığı’nın, yeni hizmet binası yapımı için belediyenin arsası ile takas talebinin Belediye Meclisi’nde reddedilmesini eleştirdi. Devletin Keşan’a yatırım yapmak istediğini bildiren Kılınç; “Devletimizin yeni tip 1 projesi vardı. Bunu zarar ediyoruz tartışmalarıyla reddettiler. Arkadaşlar bu yeri devlete vereceksiniz, hiç bir zararı yok. Sonuçta devlet buraya bir yatırım yapmak istiyor. Siz bu yatırımı reddediyorsunuz açıkçası. Ona bakarsanız devletimiz her türlü desteğini de imkânını da sunuyor. Meydan projesi yapılacak biliyorsunuz. Şu anda maliyeti yüz milyon lira. Yani siz 3-5 milyondan bahsederken devlet zaten buraya yüz milyonluk yatırım yapıyor. Yani sizin niyetiniz farklı. Biz öyle algılıyoruz ama tabi ki bunu da engelleyemeyeceksiniz. Ne yaparsanız yapın. Biz ülkemizi Cumhur İttifakı olarak refah seviyelere nasıl taşıyorsak, 20 yıldır nasıl ayakta dik durabiliyorsak, biz kendi bölgemizde kendi fikirlerimizi, kendi istediklerimize kendimiz karar verebiliyoruz, karar vereceğiz diyebiliyorsak, Keşan'da da çok çalışıp, gece gündüz çalışıp, iktidarımızın ve devletimizin destekleriyle de bunların üstesinden her türlü geleceğiz. Buna da herkes hem fikir olsun. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Durmak yok yola devam diyoruz. Cumhur ittifakı olarak Keşan'da da belediye başkanımızın nezdinde her türlü atılımları yapacağız ve buna devam edeceğiz. Bunu da 1 kez daha vurgulamış olalım. Burada aslında yatırımları engellememek gerekli diye düşünüyoruz. 11 mahallemizde 11 semt sahası yapıldı. Hala 3 tane daha Bakanlığımız ilave verdi. Bu da yeni tip tarzı içinde futbol sahası ve voleybol sahası olan basket sahası da vardı. Böyle yeni tip 3 halı saha da aldık Keşan’ımıza bunu da kazandırdık. Müze çalışmaları devam ediyor. Bir yandan yollar, kaldırımlar devam ediyor. Yani bu pandemi sürecinde bile biz yerelde, genelde hiç durmadık. Yatırımlarımız sürekli devam ediyor. Dediğimiz gibi teknoloji olarak güçlü bir ülke olduk. Dışarıya bağımlılığı en aza indirmeye başladık” şeklinde konuştu.

“RAMAZAN ETKİNLİKLERİNİ SİYASETİN DIŞINDA TUTUYORUZ HERKES GELSİN”

Kılınç, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetemiz adına Mehmet Aytaç’ın; “Keşan Belediyesi’nin iftarı ve sonrasındaki ikramları ile alakalı açıklamalarda bulunuldu. Belediyenin adı ve imkânlarıyla AK Parti’nin gençlik kollarının personeli ile birlikte cami önlerinde ikramlarda bulunduğu ve bununla alakalı paylaşımlar yapıldığını görüyoruz. Keşan Belediyesi’nin sonuçta Keşan’da yaşayan tüm insanların belediyesi olduğu düşünülür ise adı ne olursa olsun bir siyasi parti ile işbirliği yaparak organizasyonları için imkânlarını temin etmesinden dolayı herhangi söyleyeceğiniz bir şey var mı? Sizce bu doğru bir şey mi?” şeklindeki soruya Kılınç şu cevabı verdi: “Keşan'da 11 mahalle var. 11 mahallede bütün Keşan’a davet edilmiş bir iftar. İftarın, Ramazan ayının siyaseti olmaz. Günlük en az 1000-1500-1700 gibi mahalle sakinimiz iftarını gelip orada açıyor. Burada bir siyaset yok. 11 mahallede de yapılacak. Şimdi burada bütün siyasi partileri biz davet ediyoruz. Ama diğer siyasi partilerimiz çoğuna katılmıyor. Ben de neden olduğunu bilmiyorum. Biz yerelde, bunu siyasetin dışında tutmak istiyoruz. Ramazan ayı çünkü. Hepsi gelsinler buyursunlar gelsinler. Bizim niyetimiz, eski adetlerimizi yerine getirmek, teravihlerden sonra sonra tatlı ikramından bahsettik, kahve ziyaretleri. Eski adetlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz.”

Cevaptan sonra Aytaç, sorunun yanlış anlaşıldığını, iftara davetlerle ilgili sormadığını, Keşan Belediyesi imkânlarıyla yapılan parti çalışmalarını sormak istediğini tekrar etmesi üzerine Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, açıklama yaptı.

“ETKİNLİKLERİ KEŞAN BELEDİYESİ YAPIYOR”

Helvacıoğlu şöyle konuştu: “Evet, Keşan Belediyesi yapıyor. İftarları Keşan Belediyesi yapıyor. Camii ziyaretlerini, tatlıları, kahveleri. Keşan’da herkesi davet ediyoruz. Bir akşam AK Parti’nin Gençlik Kolları geldi, yardım etti. Yarın akşama da Cumhuriyet Halk Parti’sini bekliyoruz. Bu iftarlar herkesin iftarı, bu iftarlar, herkesin iftarı. 30 yıldır Cumhuriyet Halk Parti’sinin kadın kolları, gençlik kolları bayraklarla gezdiler.”

“BELEDİYE, CHP’NİN BAYRAKLARINI SATIN ALMIŞ FATURALARI VAR”

Helvacıoğlu, soruyla ilgili verdiği cevapta şöyle devam etti: “Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayraklarını belediye satın almış, faturaları var. 30 yıldır gazetecilik yapmadığın için 30 yılı hatırlayamıyorsun. Son bir yılı hatırlıyorsun, benim dönemimi.  Herkesi davet ediyoruz. Tekrar söylüyorum, basın dahil herkesi davet ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisini de davet ediyoruz. Polis Günü’ne gitmeyen Cumhuriyet Halk Partisi, camilere hiç gitmez. Onlar gelmiyorsa, biz gidiyorsak niye sırıtıyor ki? Allah'ın camisine hepimiz gideriz. Cumhur İttifakı'nın belediye bakanıyım. Teşkilatın bana yardımcı oluyor. Cumhuriyet Halk Partisi de gelsin yardımcı olsun. Bir tane programlara katılmıyorlar, bit tane camiye katılmıyorlar, bir tane iftara katılmıyorlar. Onlara sorun, meclis çoğunlukta.”

“TÜM MASRAFLARI KEŞAN BELEDİYESİ KARŞILIYOR”

Aytaç’ın, tüm bu masrafların Keşan Belediyesi tarafından mı karşılandığı sorusu üzerine Helvacıoğlu; “Evet, Keşan Belediyesi karşılıyor, Keşan Belediyesi’nin kasasından karşılanıyor, sen de gelebilirsin,  Cumhuriyet Halk Partisi de gelebilir. İftarlarımız her geçen gün artarak devam ediyor. Demek ki halk memnun. Akşam İspat Cami Mahallesi, yolları almadı. Demek ki insanlar memnun” şeklinde konuştu.

“BİR AKŞAM YARDIMA GELDİLER”

Helvacıoğlu, şöyle devam etti: “Bir akşam yardıma geldiler kıyafetlerle, ondan sonra yok. Akşam yoktu, bakın ekranlara. Bir problem yok. Yarın sabahleyin İYİ Parti de gelebilir. Yarın akşama Cumhuriyet Halk Partisi de gelebilir. Allah'ın evine gidiyoruz, herkes davetli. Keşan Belediyesi’nin vatandaşı olan herkes davetli, bu kadar açık ve net. Polis Günü’ne gitmeyen Cumhuriyet Halk Partililer, böyle masadan konuşanlar, böyle muhalefetlik olmaz, gelecekler sahalara inecekler. Herkes davetli, yarın sabahleyin yarın akşam, bu akşam buyursunlar gelsinler. Belediye, Keşan halkının Belediyesi. AK Parti’nin gençlerinin de belediyesi, CHP’nin de belediyesi, İYİ Parti’nin de belediyesi Mehmet Aytaç'ın da belediyesi. Buyursun gelsin, herkese kapımız açık. Bu kadar net, herkes yardım edebilir bize. Cumhur İttifakı'nın belediye başkanıyım. Ben gurur duyuyorum benim teşkilatım bana yardım ediyor diye. Ben davet etmiyorum ki ben Keşan halkını davet ediyorum sizin vasıtanızla. Başkanlarım da iştirak ediyorlar. Onlar niye gelmiyorlar? 4 parti birden meclisi de yardım edelim Onlar niye gelmiyorlar? Onlar da gelsinler. Kardeş kardeş Ramazan dayanışmasında bir tarafta Cumhuriyet Halk Partili gençler, bir tarafta AK Partili gençler, bir tarafta İYİ Partili, bir taraftan MHP’li ve ülkücü gençler. Hep beraber dağıtalım. Eğer siyaset varsa oruçluyum namerdim. Ama herkesi davet ediyorum herkesi, vatandaşımız bunu anlıyor zaten. Çok acıdır 10 Nisan Polis Günü’ne gelmeyen Cumhuriyet Halk Partililer, cami önlerine hiç gelemezler, cesaret edemezler.”

“DERTLERİ, İŞ OLMASIN”

Helvacıoğlu, mecliste reddedilen arsa takasıyla ilgili olarak sorulan; “Eğer meclis olumlu karar verseydi, Keşan Belediyesi’nin mevcut Hükümet Konağı ve emniyet müdürlüğü arsalarına yapmayı düşündüğü projeleri var mıydı?” şeklindeki soruyu da şöyle yanıtladı: “Takas işini CHP ve İYİ Parti, hayır dediler. Neden hayır dediler? Biri 33 milyon, biri 16 milyon. Ya arkadaş bırak belediye zarar etsin, Keşan kazansın. Çok güzel bir meydan olacaktı. Yapmayalım inşaat. Biz, son mecliste kimse farkında değil, köy garajının üzeri 5 dönüm ticaret alanıydı. Biz orayı kaybettik, madem kaybediyorsak bir şeyler. Meydan olsun dedik. Bana Mehmet Özcan döneminde orayı kocaman kocaman bina projeleri olmuş. Meydan olmamış orası. Orası kocaman bir inşaat alanı olmuş. Bakın geldik Cumhur İttifakı olarak meydan olsun dedik. Bir tane inşaat olmayacak dedik ve ticaret alanı mıymış orası daha önceden. Ticaret alanını iptal ettik. Bu meclis iptal etti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin de içinde olduğu meclis iptal etti. İYİ Parti sıcak bakıyordu. Onlar da Cumhuriyet Halk Partisi’nin aklına uydular, onlar da hayır dediler. 17 milyon uğruna kayıp yaşadık. Neymiş yargılanırız. Arkadaşlar, Sultan Ahmet’te turist mi kandırıyorsunuz? Kaldırma el, yine biz kaldıralım, siz çekimser olun, biz 10 kişi ile geçirelim. Siz yargılanmazsınız. Biz yargılanırız, yargılanacaksak. Ama dert o değil. Dert iş olmasın. Dert Keşan'a yatırım yapmasın, yarın esnafa hesap verecekler. Yarın Yeni Mahalle’ye Hükümet Konağı gittiğinde eski çarşı esnafına nasıl hesap verecekler? Esnafı düşünüyoruz diyenler nasıl hesap verecekler? Yani devlet yapıyor diye belediyenin arsasına yapamaz. Bir kere onu ortadan kaldırdık. Hükümet Konağı ya 17 dönümlük yere gidecek, adliyenin oraya. Ya da yerinde 4 katlı olacak. Şunu ifade etmek istiyorum. Hükümet Konağı ile emniyet binasının olduğu yere aynı yükseklikte aynı katlar yapılmıyor, yapılamıyor.  Niye bu karar alındı? Belediye binasının orayı yapalım, 6 katımızı. 8000 metrekare inşaat alanı hepsi orayı sığsın, çarşıdan götürmeyelim. Pandemi, ekonomi önümüzdeki 10 yılını nüfus dairesini, emniyet müdürlüğünü, kaymakamlığı, kadastroyu götürmeyelim. Çarşı esnafında da bir hareket olsun.  Şehrin içinde kalsın, halkın alışkanlığını düşündük. Fakat yok 8000 metrekare inşaat burada 2000 metrekare inşaat burada. Lütfen hayal edin, o meydana da ilave edilmiş bir çarşı. Keşan, 100 bin 200 bin olacak  50 sene sonra 70 sene sonra. Günübirlik düşünmememiz lazım. O tarihi binayı ortaya koyduğumuzda bir kültür evi, bir kültür bahçesi, bir tiyatro salonu, bir gençlik merkezi yapabilirdik. Orayı hep beraber yapabilirdik. Hükümet Konağı da meydana dahil olabilirdi. Tüm bu projeleri biliyorlar. Burada başka bir siyaset kurnazlığı var. Keşan'ın gelişmesini, Keşan'a bu yatırımın gelmemesini isteyenler, dönemimizde başarı gelmesin istiyor. Arkadaşlar, hayır dizisi devam ediyor. Bakın seçimlerde bir hayır dizisi hazırlıyorum. En kötüsü huzurevi için de öyle. Keşan'a huzur evi yapalım dedik 300 kişilik. Geldi bir yatırımcı, bizim arsamızın istedi. Uygundu çünkü bizim arsamız. Sırf kasaya 6 milyon para girmesin, Keşan yollarını yapmasın, Cumhur İttifakı harcamasın diye hayır denildi. Huzurevi sahibi gitti, 150 kişilik İpsala’ya, 150 kişilik de Uzunköprü’ye huzurevi yaptı. Şu anda açılışa bizi davet ediyor. 75’er kişi İpsala'da ve Uzunköprü'de işe başlayacak. Düşünün 300 kişilik Keşan'da olacaktı. Ağladı adam, ben Keşan istiyorum diye. Özel arsa bulmaya vakti yoktu. Bizim yerimiz de güzeldi.”

“30 TANE PROJEMİZİ İPTAL ETTİLER”

Helvacıoğlu, sözlerinin sonunda muhalefete yüklenerek şöyle konuştu: Keşan'a huzurevi gelmesin, Helvacıoğlu projelerini yürütemesin. Arkadaşlar, Cumhur İttifakı'yla Millet İttifakı için halk bize böyle bir karar verdi, beraber çalışmaya davet etti. Size 3 yıldır bir proje olmadığı gibi 30 tane de projemizi iptal ettiler, ertelediler veya hayır dediler. Bunlar bize yakışmıyor, bunlar Keşan'a yakışmıyor. Keşan'ın gelişimini durduramayacaksınız. Halkımız da bunu görecek. Halkın teveccühü ve halkın sokaklardaki belediyeye karşı bakış açısı olağanüstü. Şu anda sokaklarda bizi iftar mahallelerinde, iftar gezilerinde Cumhuriyet Halk Partililer daha çok bize sahip çıkmaya başladı. Böyle yönetim olmaz. Böyle Cumhuriyet Halk Partililik, böyle Millet İttifakı olmaz. Böyle Keşan gelişemez. O yüzden ben halkımıza şikâyet ediyorum. Halkımıza havale ediyorum.”

Toplantının sonunda Milliyetçi Hareket Partisi Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan da bir açıklama yaparak, “Cumhur İttifakı'nın adayı 2023’te Genel Başkanımızın Sayın Devlet Bahçeli'nin dediği gibi Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bunu herkesin bilmesini isterim” dedi.

İnan, Keşan Belediyesi’nin iftar programları ve ikramları ile ilgili olarak da şöyle konuştu: “İftarlara bizim gittiğimizde insanların elini sıkmak biz buyuz veya bir partiliyiz diye kimseye hiçbir şey demiyoruz. Sadece çıkan insanlara,  elini sıkmak kadar, Allah kabul etsin demek kadar hayırlı iftarlar, hayırlı ramazanlar demek kadar güzel bir şey yok. Orada oturanlar CHP’lisi de var, İYİ Partililer de var. Tüm Keşan halkı var, camiye giden de öyle tüm halk var. Bunun siyasi hale getirilmesi bence çok üzücü bir şey, hiç gerek yok. Çünkü biz Keşan’da yaşıyoruz, hepimiz Keşanlıyız.”