SONGÜL KONAR

Demirkan, “Kış mevsimi yaklaşıyor. Sürücüler kışlık bakımlarını yaptırmaları konusunda duyarlı olmalı.” dedi.

Kış aylarının yaklaştığını ve araçların bakımlarının eksiksiz yaptırılması gerektiğini belirten Mahmut Demirkan, “Araçlarda kışlık bakım çok önemli. Güvenlik açısından için sürücülerin gerekli tedbirleri almasında fayda var. Sürücülerin kış aylarında daha dikkatli olması gerekir. Araçlarda özellikle motor yağı, fren sistemi, akü, antifriz, lastik, silecek ve yürür aksamı elden geçirilmeli. Arıza olan kısımlar tamir ettirilmeli ya da değişim sağlanmalı.” dedi.

Kış şartlarında araç kullanmanın zorluğuna dikkat çeken Demirkan, şunları söyledi: “Özellikle yeni araç kullanmayı öğrenen ve şehirlerarası yolculuk yapmaya alışık olmayan sürücüler zorunlu olmadıkça özel araçları ile yola çıkmamalı. Araçlar ne kadar donanımlı ve kış şartlarına hazır olursa olsun yapılacak en küçük hata büyük sorunlara neden olabilir. Kimsenin can ve mal güvenliğini tehlikeye atmamalıyız.”
Sürücüleri kış lastiği konusunda uyaran Mahmut Demirkan, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin, kamyonet, minibüs ve A türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerin tüm lastikleri ile yarı römork ve römorkların frenleme tertibatı bulunan dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin, kış lastiği olması gerek. Şoför esnafımızın yaptırımlara maruz kalmaması için konu ile ilgili uyarılarımızı önemle dikkate almalarını istiyoruz.”