HABER MERKEZİ

 Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Genel Merkezi tarafından bu yıl 8. ncisi yapılan “Aladağlar Dağcılık Buluşma ve Şenliği” kapsamında ülkenin birçok farklı yerinden gelen dağcılar Aladağlarda olacaklar.

 27 Ağustos-03 Eylül tarihleri arasındaki etkinlik hem 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlamak hem de elim bir kazada yitirdiğimiz dağcı Emrah Özbay anısına yapılıyor. Zirve Dağcılık Tekirdağ Şubesi de düzenlenen bu geniş kapsamlı etkinliğe “Trans Aladağlar” bölümüyle katılacak. Aladağların batı ucundan doğu ucuna geçişi ve dağı aşmayı tanımlayan “Trans Aladağlar” etkinliği 6 gün sürüyor. Dağcılar bu esnada farklı noktalarda kamp kuruyor ve güzergâh üzerindeki zirvelere çıkışlar yapıyorlar. Niğde Çukurbağ Köyü Sokullupınar kamp alanından başlayacak olan etkinlik Çelikbuyduran, Yedigöller ve Hacer Boğazını takiben Kayseri Yahyalı Kapuzbaşı şelalelerinde son bulacak.16 kişiden oluşan dağcılık ekibi bu sırada güzergah üzerindeki 3723 metre üzerindeki Emler ve ayrıca Karasay-Eznevit zirvelerine de çıkış yapacaklar.

Keşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, ““Trans Aladağlar” etkinliğine uzun süredir katılmak istiyorduk, Zirve Dağcılık Tekirdağ Şubesinin etkinliği ile hem oradaki dağcılarla buluşup hasret giderecek hem de dağları yerinde soluklamanın coşkusunu yaşayacağız diyerek, etkinliğin düzenlenmesinde Zirve Dağcılık Genel Merkez Başkanı Orhan Kozan’a, Zirve Tekirdağ Başkanı Adnan Gündoğdu’ya ve faaliyet sorumlusu Şahin Sarı’ya Keşan DOÇEK adına teşekkür ediyoruz” dedi.