HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Belediyesi, şehrin estetiğinin arttırılması amacıyla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'yle birlikte hazırladığı duvar boyama projesini hayata geçirdi. Halk eğitim merkezinde görevli resim ve el sanatları öğretmenleri, proje kapsamında Büyük Cami Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi üzerindeki Raşit Efendi İlkokulu duvarında çizim ve boyama çalışmalarına başladı. Vatandaşlar çalışmayı ilgiyle izlerken, bazıları ise eline fırça alarak boyama yaptı. Çevredeki esnaf ise öğretmenlere gün boyu çay ve kahve ikramında bulundu. Halk eğitim merkezi öğretmenleri gördükleri ilgiden memnun olduklarını söyledi. 

ŞEHRİMİZİ, SOKAKLARIMIZI GÜZELLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

El sanatları öğretmeni Emiray Erzurumlu ise halk eğitim merkezi öğretmenleri olarak projede yer aldıklarını ifade ederek, "Şehrimizi, sokaklarımızı güzelleştirmek için çalışıyoruz. İlerleyen dönemlerde farklı çalışmalar olacak. Şu an okul duvarına kolaj çalışması yapıyoruz. Keşan'ı anlatan, bölgeye özgü objelerin resimleri de yer alacak. Çalışmamızı görenler beğendiklerini söylüyor. Tepkiler oldukça güzel. Gelip boyamak isteyenlerde oluyor. Bu da bizi sevindiriyor" diye konuştu. 

ELİNE BİR FIRÇA ALIP, BOYAMAK İSTİYORLAR

Resim öğretmeni Gökhan Güneri de duvar resimlerinin kent estetiğine büyük katkısı olduğunu kaydederek, "Başlangıcı kolaj çalışmasıyla yaptık. Birden fazla objenin bir araya gelmesiyle oluşan bir çalışma. Bu çalışmaları Keşan'ın muhtelif yerlerine yaymayı düşünüyoruz. Görenlerin hoşuna gidiyor. Eline bir fırça alıp, boyamak istiyorlar. Birçok Avrupa ülkesinde 'cadde sanatı' denilen bir kavram var. Bunu Keşan'da da uygulamaya koyduk ve yaygınlaştırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.