BÜLENT SAYLAM

GÜNDEMİ BÖYLE OYALAMAK İSTEMEZDİM

Öztürk, meclis toplantısında kendisi hakkındaki iddialar üzerine açıklama gereği duyduğunu belirterek şunları söyledi: “Dün yapılan meclis toplantısında AK Parti Belediye Meclis Üyesi Müslüm Çekiç’in, babam Alaattin Öztürk üzerinden benimle ilgili yapmış olduğu iddialara cevaben bu basın açıklamasını yapmak zorunda kaldım. Gündemi böyle oyalamak istemezdim. Lakin doğruların bilinmesinin de önemli olduğunu düşünüyorum. Öncelikle konunun daha iyi anlaşılması için kısaca kendimden bahsetmek isterim. 1987 Keşan doğumluyum. Üniversite öğrenimine kadar burada okuduğum üniversiteyi İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler yani enstrüman yani bağlama bölümünde okudum. 2 buçuk yıl TRT'de çalıştım Arif Sağ, Erdal Erzincan, Erol Parlak. Çetin Akdeniz, Gülay Hafiftaş gibi ustalarla çalışma onların tezgahından geçme şansına eriştim. Daha sonra Erol Parlak Müzik Merkezinde konservatuar ve bağlama hocası olarak görev aldım ve yaklaşık 7 yıl, 8 yıl önce de memleketim olan Keşan'a döndüm. Burada da 2017 yılından itibaren ticaretle uğraşmaktayım. 

BELEDİYEDEN TEKLİF GELDİ

Belediyeden bağlama kursu için teklif geldiğini belirten Ekin Öztürk, açıklamasına şöyle devam etti: “Bundan yaklaşık olarak 7 ay önce ocak ayı gibi Kültür İşleri Müdürümüz Andaç (Gedik) Bey beni ofisimde ziyaret etti. Belediye sanat merkezinde dersler verildiğinden lakin bağlama dersinin çok talep görmesinden ama ders verecek yetkin kişinin olmasından bahsetti. Yine bu konuyla alakalı olarak belediyemizin görüşlerinin benimle aynı olmadığını bunun için ders verip vermek istemeyeceğini, bu işin siyasi bir tarafının da olduğunu ama düşünmeni rica etti. Ben de evet, bu işin bir siyasi tarafının olduğunu babam gibi benim de siyaset yaptığımı ama Keşan'a hizmet edilmesi noktasında nerede ne şekilde görev alacaksam bundan mutluluk ve gurur duyacağımı böyle bir teklifte bulundukları için de beni de doğru tanıdıkları için kendilerine teşekkür ettim.” 

USTA ÖĞRETİCİ OLARAK BURADA GÖREVLENDİRDİĞİMİ ÖĞRENDİM

Yılbaşından beri Keşan Halk Eğitimi Merkezi’nin görevlendirmesiyle belediye sanat merkezinde sigortalı ve maaşlı çalıştığını kaydeden Ekin Öztürk, “Daha sonra Belediye ile Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yapmış olduğu mutabakat çerçevesinde Halk eğitimi merkezimizin buradaki belediye sanat merkezini derslik gibi göstererek buradaki ihtiyaca yönelik öğrencilerin taleplerini karşılayacak usta öğretici olarak burada görevlendirdiğimi öğrendim. Babamın meclis üyesi olmasından kaynaklı belediyeyle hiçbir ticari veya başka bir ilişki kuramamamdan kaynaklı yine belediye sanat merkezindeki usta üreticilerimiz gibi ben de 11.01.2022 tarihinde Keşan Halk Eğitimi Merkezinde sigortalı ve maaşlı olarak usta öğretici göreviyle buraya görevlendirildim.” dedi.

BELEDİYE PERSONELİ DEĞİLİM

Halk Eğitiminde çalıştığına dair belgeleri gösteren Ekin Öztürk, açıklamasına şu ifadelerle devam etti: “Burada belediye sanat merkezimizin verdiğim derslerle ilgili bana vermiş olduğu yaka kartı var. Diksiyon ve bağlama eğitmeni olarak. Aynı zamanda 1-7 Haziran 2022 Hayat Boyu Öğrenme etkinliği ile ilgili halk eğitimi merkezinden usta öğretici olarak yaptığım çalışmalardan kaynaklı aldığım teşekkür belgesi de burada. Sayın Müslüm Çekici’nin iddia ettiği gibi Belediye personeli olmadığını Halk Eğitimi çalışanı olduğumu belgeleyen maaş bordroları da burada. Sigorta girişim ve çıkışları mı? Gösteren evraklar da, belgeler de burada. Halen görevli bulunduğum halen usta öğreticisi bulunduğum Edirne Keşan Halk Eğitimi Merkezinin burada adımı görebilirsiniz.” 

MÜSLÜM BEY'İN YAKINLARI, BELEDİYEYLE İLGİLİ BİR İŞTİRAKİ GÖREV ALIYOR MUDUR?

Ekin Öztürk, kendisi hakkında iddialarda bulunan Çekiç ile ilgili şu soruları yöneltti: “Ben belediye sanat merkezinde çalışan her arkadaşım gibi her eğitmen arkadaşım gibi Belediyenin değil, Keşan Halk Eğitim merkezinin usta üreticisiyim. Müslim Bey'in kişi kendinden bilir işi misali beni kendinle karıştırmış olmasını hiç yadırgamıyorum. Çünkü Müslim Bey benim almış olduğum siyasi ahlak ve terbiyeyi bu erdemi anlayamaması çok normal. Ama benim aldığım siyasi ahlak ve terbiye Ailesinden biri bir kurumda siyaset yapıyorsa o kurumla iş yapmayı engeller. Ama Müslüm Bey içi gerçekten kendisiyle alakalı bu kadar rahat mı bilemem? Müslüm Bey'in yakınları, belediyeyle ilgili bir iştiraki görev alıyor mudur? Belediyeyle ilgili bir yerde ihale almış mıdır? Ben mesela merak ediyorum.” 

MÜSLÜM BEY’İ HİÇBİR ZAMAN ORADA GÖRMEDİM

Müslüm Çekiç’i belediye sanat merkezinde görmediğini dile getiren Ekin Öztürk, “Belediye sanat merkezinde yapılan dersler neticesinde ben Müslüm Bey’i hiçbir zaman orada görmedim. Hiçbir etkinliğimizde de görmedim. Kendisi gelseydi birçok roman arkadaşımızın orada usta öğretici olarak görev yaptığını da görebilirdi. Ama kendisi Romanların temsilcisi olduğunu iddia ederken bence bunu içini rahatlatmak için söylüyor. Çünkü bu konunun onunla hiç alakası yok.”  şeklinde konuştu

HELVACIOĞLU, ‘BENİ ŞAŞIRTTIN, SANA DA YAKIŞAN BUDUR’ DEDİ

Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun kendisine teşekkür ettiğini söyleyen Ekin Öztürk, konuşmasına şöyle devam etti: “Belediye sanat merkezinde yine bir ders döneminde sayın belediye başkanımız Mustafa Helvacıoğlu yanıma geldi ve dedi ki ben bu görevi kabul ettiğin için Keşan'a hizmet edilme noktasında usta öğreticilikte bulunmandan mutluluk duydum. Bunu kabul edeceğini düşünmüyordum. ‘Beni şaşırttın, sana da yakışan budur’ dedi.” 

BULUNDUĞUM GÖREVDEN ÇOK MEMNUNUM.

Bulunduğu görevden mutlu olduğunu belirten Ekin Öztürk, “Ben bulunduğum görevden çok memnunum. Çünkü konservatuara hazırlanırken küçük yerde yaşamış olmanın dezavantajlarına. Çok şahit oldum. Bir şey öğrenmek isterken öğrenmenin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Ve bugün bildiğim her şeyi paylaşmak istiyorum. Ben ustalarımdan hep böyle gördüm. Yaptığım iş halk müziği halktan uzak olmayan bir şey, halkın içinde olan bir şey halktan olan 1 şey. Ben bildiğim her şeyi sonuna kadar paylaşmak istiyorum. Yaptığım görevde yaptığım işte hem mutluyum hem gururluyum. Bence bu AK Parti'nin meclis üyelerimiz kendisi gibi düşünmeyen, hatta hemen hemen çoğu konuda muhalif olan bir siyasetçinin yine siyaset yapan çocuğunun böyle bir görevde kendilerine. P.R. (Halkla İlişkiler) sağlayacak artı sağlayacak böyle bir organizasyonda böyle bir etkinlikte böyle bir görevde yer almasından bence mutluluk ve gurur duymalılar.” dedi.

BU KÜLTÜRÜ YAŞATIYOR OLMAKTAN DA GURUR DUYUYORUM

Keşanlı olarak kendisinin bu görevde olduğu için ağırlarına gittiğini kaydeden Ekin Öztürk, “Hep bahsettikleri Keşan’a beraber hizmet edelim noktasında Keşan'a ve Keşan onlara hizmet ediyor olmamdan onlar da Keşanlı olarak ben de bir Keşan evladı olarak onların mutlu olmasını isterdim. Ama onların da her zaman yaptığı gibi özde değil, sözde kalan bu söylemleri ben yapınca sanıyorum ağırlarına gitti. Buradan yine söylemek isterim. Yaptığım işte çok mutluyum. Yaptığım işte gururluyum. 2 tane, 3 tane, 5 tane arkadaşımıza gencimize bu mesleği Türk Halk Müziğini Türk Halk Kültürünü tanıtıyor olmaktan ve bu kültürü yaşatıyor olmaktan da gurur duyuyorum.” diye konuştu.

BİZİM KAPIMIZ HERKESE HER ZAMAN SONUNA KADAR AÇIK

Ekin Öztürk açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Gerek mecliste gerekse başka mecralarda bizimle ilgili konuşacak olan arkadaşlar, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmazlarsa çok sevinirim. Bizim kapımız herkese her zaman sonuna kadar açık. Bizimle ilgili benimle ilgili yaptığımız işle ilgili konu ne olursa olsun bir şey öğrenmek isteyen insanlar vatandaşlar yetkili yetkisiz kim olursa olsun gelip bizden olabildiğince şeffaf olarak bunların cevabını alabilirler.”