MEHMET AYTAÇ

Geçtiğimiz cumartesi günü Me Like Cafe’de düzenlediği Yerel Basın Birliği’nin genel kurulu ile ilgili düzenlediği basın toplantısının sonunda belediyeden emekli olduğunu açıklayan Erdoğan Demir, bu görevi 17 yıl 5 ay sürdürdüğünü bildirdi.

Demir, şu açıklamayı yaptı: “Görevim boyunca Keşan Belediyesi’ne haberleri ile destek veren ve her zaman uyum içerisinde çalıştığımız başta Keşanlı basın mensupları ile Trakya ve Türkiye’deki çok değerli basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ederim. Şu anda Keşan Belediyesi Medya ve Basın Birimindeki değerli kardeşlerim; Gökhan Gürer, Seçil Gezer, Ayhan Gülver, Ali Osman Öngür ve Emre Mercan’a bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca sağlık sorunu yaşayan sevgili kardeşim Ali Osman Öngür’e de geçmiş olsun diyor acil şifalar diliyorum.17 Yıl 5 ay boyunca hizmet ettiğim emek verdiğim Keşan Belediyesi’ndeki çok değerli tüm mesai arkadaşlarıma ve yine birlikte çalıştığım belediye başkanlarımız Sayın Mehmet Özcan ile Sayın Mustafa Helvacıoğlu’na da teşekkürlerimi sunuyorum.”

ERDOĞAN DEMİR’İN ÖZGEÇMİŞİ

23 Nisan 1967 Keşan’da doğan, evli ve iki çocuk babası Erdoğan Demir, özgeçmişini de şöyle aktardı: “1983 yılında gazeteciliğe daha öğrencilik yıllarımda Önder Gazetesi’nde yazı ve maç haberleri yazarak adım attım. Ardından; Trakya Doğuş, Bulvar, Sabah, Günaydın, Akşam, Cumhuriyet, Foto Maç, Fotospor, Gazeteleri ile ATV, Star TV, NTV, Edirne’de yerel yayın yapan Trakya Televizyonu Muhabirliği ve Beylikdüzü’nde ulusal olarak yayın yapan Trakya Televizyonu ile Rumeli, Tek Rumeli ve Anadolu Yurdum Televizyonlarında “Geniş Açı “adlı program yapımcılığını ve son olarak Tek Rumeli Televizyonu’nda Abdullah Bostancı ile “Yerel Demokrasi “, Keşan FM’de Erdoğan Demir’le Spor Gündemi” adlı programı hazırlayarak sundum 1990 yılında kurulan ve haftalık olarak yayınlanan Halkın Sesi Gazetesi’nde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptım. 1991 yılında Keşan’da ilk olarak kurulan Gürer FM’de Haber Müdürü ve Program Yapımcısı olarak görev yaptım. 1993 yılında Keşan’da ikinci olarak kurulan Keşan FM Radyosu’na geçtim. Radyoların kapatılması ve siyah kurdela eyleminin ardından Yılmaz Özkaya’nın sahipliğini yaptığı ve günlük olarak çıkan Medya Keşan Gazetesi’nin kuruluş aşamasını tamamlayarak 17 Mayıs 1993 tarihinde yayın hayatına başlayan Gazete’nin Yazı İşleri Müdürlüğü görevini sürdürdüm. 1996 tarihinde Medya Keşan Gazetesi’ndeki görevimden ayrıldıktan sonra Uzunköprü’de sahipliğini Adnan Karakaya’nın yaptığı haftalık olarak yayınlanan Adalet Gazetesi ve aynı gazetenin Kanal 22 Radyo ile Televizyonu’nda haber bültenlerini sunup program hazırladım. 2001-2004 tarihleri arasında Enez Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu olarak göreve başladım. 2004 Yılı Ağustos ayında Enez Belediyesi’ndeki bu görevimden ayrılarak Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu olarak göreve başladı ve halen bu görevimi sürdürmekteyim. 1999-2000, 2000-2001 sezonlarında Anafartalarspor Kulübü başkanlığı yaptım. Keşanspor’da yönetim kurulu üyeliğinin yanı sıra Keşan Gençlik ve Keşan Belediyesi Yelken ve Su Sporları Kulüplerinde kurucu üyelik ve yönetim kurulu üyeliği yaptım. Halen Türkiye Yelken Federasyonu Edirne İl Temsilciliği, Uluslararası Festivaller Birliği delegesi ve Trakya Temsilciliği ve Dünya Folklor Festivalleri Birliği Trakya Temsilciliği ile Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şube Başkanlığı görevlerini sürdürmekteyim. Ayrıca CHP Spor Üst Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktayım. Yakın bir süreçte Ahbap Keşan oluşumunu kurmuş olup, burada Başkan Yardımcısı olarak görev yaptım. 2017 Eylül ayında TON TV'de 15 günde bir olmak Geniş Açı Programı'nı sundum. 3 yıldan bu yana da Cumartesi günleri Keşan FM’de Spor Zamanı adlı programı hazırlayıp sunmaktayım. 27 Temmuz 2012 yılından bu yana sahipliğini oğlum Alpcan Demir’in yaptığı www.kesanpostasi.com ve www.kesanpostasi.web.tv sitelerini hayata geçirmiş olup, BİBU Reklam Ajansı’nın yayın organı olarak yayınlarına devam etmektedir. Burada da Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapmaktayım.

2021 Mart ayından bu yana Merkezi Ankara'da bulunan UNİ Haber Ajansı Yurt Haberleri Müdürlüğü görevimi sürdürmekteyim.

UNİ TV'de Geniş Açı Programım pazar günleri haftada bir yayınlanmaktadır.

Aynı zamanda Merkezi Ankara'da bulunan Yerel Yayın Birliği Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçilmiş olup 2025 yılına kadar bu görevi sürdüreceğim.”