SONGÜL KONAR

Türkiye genelinde 29 Nisan-17 Mayıs 2021 tarihlerini kapsayacak olan sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde, Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Keşan Belediyesi'nin mücavir alanları Erikli ve Yayla sahillerine adeta tatilci akını olmuştu. Zaman zaman trafik yoğunluğunun yaşandığı güzergahta, kısıtlamanın başladığı 29 Nisan tarihinden itibaren araç trafiğinde gözle görülür bir düşüş yaşandı.

Yayla Köyü'nde yaşayan emeklilerin, bayram ikramiyelerini alabilmeleri için 6 ve 7 Mayıs tarihlerinde, Keşan'da Cumartesi günü kurulacak olan pazaryeri için ise 8 Mayıs'ta olmak üzere, gelen talep üzerine araç kaldırılacağını bildiren Yayla Köyü Muhtarı Emine Arıcan, Maaş ve ikramiyelerini ATM'lerden çekecek vatandaşlarımız için araç kaldıracağız. Maaş, ikramiye ve Cumartesi günü kurulacak pazaryeri için 3 gün boyunca araç kaldırmış olacağız” dedi.

“BU DURUM TATİL OLARAK ALGILANMAMALI”

Sahil bölümünde yaşanan yoğunluğa da dikkat çeken Arıcan, kısıtlama başlamadan hemen önce Yayla Sahili'ne tatilci yoğunluğunun başladığını, şimdilerde ise gelişin olmadığını ifade ederek, “Sahilde kısıtlama öncesinde yoğunluk oldu. Ancak bu durum tatil olarak algılanmamalı. Herkes kısıtlamalardan sıkıldı. Ancak hastalığın bilincine varılmalı ve bu kısıtlamada kurallara muhakkak uyulmalıdır. Eğer sahilde gezmeler devam ederse vakalarda yükseliş olabilir. Dolayısıyla bu oranların düşmesi ve kısıtlamanın işe yaraması için 17 günün bir tatil değil, dünyayı saran hastalığın yayılmasını önlemek için alınan tedbir olarak kabullenmeliyiz” diye konuştu.

“JANDARMA EKİPLERİ GEREKLİ UYARILARI YAPIP, YASAKLARA UYMAYANLARA TUTANAK TUTUYOR”

Erikli Köyü Muhtarı Ercan Yıldız da, kısıtlamadan önce Erikli Sahili'nin gözle görünür bir şekilde tatilci akınına uğradığını vurgularken, Erikli Sahili'nde bulunan ATM'lerden para çekilebildiği için maaş ve ikramiye çekmek için muhtarlıktan bir araç talebi olmadığı bilgisini vererek, sahildeki yoğunluk ile ilgili de şunları söyledi: "Erikli Sahili'nde Jandarma ekipleri gerekli uyarıları yapıp, yasaklara uymayanlara tutanak tutuyor. Ancak bazı kişiler yine de maskesiz bir şekilde sahilde geziyor. Kısıtlama öncesinde sahillere gelinse de, bu yasaklardan muaf olunacağı anlamına gelmiyor. Bu kısıtlama hastalığın önüne geçilebilmesi adına yapılan bir uygulama. Esnafın, işçilerin bu virüsten ne kadar olumsuz etkilendiği göz önüne alınarak hareket edilmeli. Yasak bitince tatilciler yine burada toplanacak. Yasaklara uyulmazsa vaka sayıları artar ve yaz mevsimini de rahat geçiremeyiz. Dolayısıyla sahillere gelen vatandaşlarımızı, kısıtlama süresi bitene kadar kurallara uymaya davet ediyoruz."