MEHMET AYTAÇ

Soğuksu Caddesi Sistem Sokak üzerinde dün yaşanan olayda, ekiplerin bağlantı yaptığı sırada patlayan borudan çıkan tazyikli su, metrelerce yükselerek hemen yanında bulunan bir eve akmaya başladı. Vatandaşlar tarafından video çekilerek sosyal medyada paylaşılan görüntülerde evin içine de büyük miktarda su girdiği görüldü.

Evde yaşlı bir çift yaşadığı ve basınçlı suyun eve girmeye başlamasıyla kapı ve pencerelere dayanarak engellemeye çalıştıkları ancak çatı bölümünden çok miktarda suyun girmesini önleyemedikleri öğrenildi. Suyun kesilmesinin ardından komşuların yardımıyla evde tahliye ve temizlik çalışmaları başladı.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar; Böyle bir rezalet görülmemiştir” yorumunda bulunurken, yaz sezonun gelmesine rağmen halen bağlantıların devam etmesini ve yolların büyük bölümünün bozuk olmasını eleştirdiler. Vatandaşlar, bağlantı yapımı sırasında buna benzer birçok olayın da yaşandığını, işçiliğin kötü olduğunu ve Erikli’nin farklı yerlerinde boruların bu şeklide patladığını savundular.