BÜLENT SAYLAM

Fahrettin Savcı, adaylık açıklamasında, Keşan AK Parti İlçe Başkanlığına değil Keşan’ın Recep Tayyip Erdoğan’ı olmaya adayım. dedi.

NE BENİM ADAMIM OLSUNLAR, NE DE BAŞKASININ

AK Parti Keşan İlçe Başkanlığına kayıtlı 11 bin üyenin kendisi için kıymetli olduğunu dile getiren Savcı, “Bu söz klişe değil. İkna edilmiş veya ikna edilmeye çalışılmış partililer değil, inanmış AK Partililer bizim kardeşimizdir. Benim aday olmamda birilerine kızıp birilerine eksik görmemizden, birilerinin bu işi yapamayacak anlamına gelmediği anlamına gelmez. Davamı, İnancımın ve temsil ettiğim camianın ileri demokraside yer almasından dolayı cumartesi yapılacak kongrede aday olmayı düşündüm ve bu yönde karar aldım. Ben şu modaydım. Recep Tayyip Erdoğan’ın zamanında muhtar bile olamazsın dediler, ama şu an Recep Tayyip Erdoğan, üst üste 3 seçim kazanmış ve tarihte ilk başkan olmuş, devlet büyüğümüz, cumhurbaşkanımız. Ben de şimdi o modaydım. Ben delege kardeşlerime, arkadaşlarıma sizin aracılığınızla şu mesajı vermek istiyorum. Ne benim adamım olsunlar, ne de başkasının adamı olsunlar. Bu işi kim daha iyi yapabilir, misyon olarak, vizyon olarak, hitap olarak, üst düzey diyologları, Ankara diyologları olarak kim partinin hakkını daha iyi arayacaktır diye inanıyorsa, bu kutlu davada, yürüyeceğine inanıyorsa ona oy versin.

BİZ, O SALONDAN KAYBEDEN OLARAK ÇIKMAYACAĞIZ

İttifaktan yana olmadığını söyleyen Fahrettin Savcı açıklamasına şöyle devam etti: “Ben ittifaktan yana değilim. Partimin ileri demokrasi inancını anlatmak için adayım. Birilerinden icazet alıp, destur alıp yola çıkmadım. Milletimden bazı delege arkadaşlarımdan icazet alarak çıktım. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın bir lafı vardır. Milletten başka güç yoktur. Biz, milletimizden, delegemizden güç alırız. Ve öyle karar verdik. Biz milletimize ve delegemize güvendiğimiz için Keşan’ın ilçe başkanı adayı olarak değil Recep Tayyip Erdoğan’ı olarak gireceğiz o salona arkadaşlarımızla ve kardeşlerimizle beraber. Bizim kazanıp, kaybetmek gibi bir iddiamız yok. Biz, o salondan kaybeden olarak çıkmayacağız. Kongrede sayısal anlamda kaybetmiş olabiliriz. Bu şu anlama gelmeyecek. Şu anlama gelmeyecek. Kimseye kırgınlığımız olmayacak. Bize oy veren, veremeyen kimseye kin, hırs, intikam duygusu beslenmeyecek. Ama o salondan şunu rica ediyorum kaybeden olarak çıkmayacağız ileride kazanan taraf biz olacağız. İleride delegelerimizin teveccühü ile biz kazanacağız. Partimiz kazanacak. Biz kazansak da kimseye bize oy vermeyenlere ayrım yapmayacağız. Bizim tarafımız tek AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan olmalı. Recep Tayyip ismini yerelde ve genelde kullanıp, AK Partili gibi gözükenlere karşıyız biz. Gerçek AK Partili ve Recep Tayyip Erdoğan yanındakiler bunun bir parti değil bir siyasal hareket olduğuna inanların yanındayız. Herkes bizim kardeşimiz olamaz.

MİLLETİMİZİ TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ

Recep Tayyip Erdoğan’ın kefenimizi giydik de biz bu yola çıktık sözünü hatırlatan Savcı, “bizim kimseden korkumuz ve çekincemiz yoktur. Bizim liderimiz kefenini giyip yola çıktıysa o kefen bizim de üzerimizdedir. Benim kardeşim, delegem partilim, 15 Temmuz akşamı sokağa çıkan bankamatik sıralarına değil de Recep Tayyip Erdoğan emri ile sokağa çıkanlar benim kardeşimdir. Benim kardeşim 27 Nisan muhtırasında ağlayan, üzülen odur benim kardeşim. Benim partim kapatılacak denildiğinde ellerini kavuşturarak, ‘kurtuluyoruz’ keşke kaçsaydık diyen değil o gün üzülen kahr-ı perişan olan benim kardeşimdir. Hala Binali Yıldırım’ın eşinin eşarbıyla entarisiyle uğraşan zihniyete karşı duran benim kardeşimdir. Bu işin tahsili, diploması yok. Ben lise mezunuyum. İşadamlığı, çok paralığı da olabilir. Biz milletimizin yanındayız, milletimizi temsil etmek istiyoruz. Partimizi biz de temsil edebiliriz mesajını vermek için adayız.” dedi.

KEŞAN’DA ANALARIN ADAM DOĞURDUĞUNU İSPAT ETMEK İSTİYORUZ

İlçe başkanlığı yönetim kurulu aday listesi hakkında da bilgi veren Savcı açıklamasını şöyle bitirdi: “bizim ırkçılık ve kafatasçılık yapmak bize yakışmaz. Eğer böyle yaparsam ben, 20 yıldan beri ROM-Der başkanıyım ben. O zaman 20 yılıma yazık etmiş olurum. Ben bir mücadele vermişim ön yargıları kırmak için. Mesele şu. Keşan’da anaların adam doğurduğunu ispat etmek istiyoruz. Keşan’da siyasetçiler de çıkabilir. Anadolu’dan gelen de hepsi bizim kardeşimiz ayrı gayrı yok. Ama memleketin aslanlarına sahip çıkmak istiyoruz. Ben de bu memleketin aslanı olduğum için listemin tamamı Keşanlı olarak çıkıyorum. Ve hep halk insanı olacak. 40 yıl önceki Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını vereceğim. Milletvekilliği mazbatası iptal olmuş ama yılmamış. Ben bu partide milletvekili adayı olmuşum. Milletvekili adayı olduğum halde il genel meclisi 3. Sırasını partim kazansın, Keşan kazansın diye kabul etmişim. Benim egom olsa ben bunu kabul etmezdim. Listemizin hepsi Keşanlı olacak, ittifaka karşıyız. Biz ne kadar oy alırız bilemem. Bizim safımız belli olsun. Çarşamba günü bir Ankara ziyaretim var. Biz kimseden destur almadık. Desturu milletten delegemizden aldık. Keşan AK Parti İlçe Başkanlığına değil Keşan’ın Recep Tayyip Erdoğan’ı olmaya adayım.