SONGÜL KONAR

“GAYTANCIOĞLU UZUNKÖPRÜ OSB’NİN ÖNÜNDE Kİ EN BÜYÜK ENGEL”

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’nun, Uzunköprü OSB’ye yönelik süreçte sergilediği tavır ve söylemlerinin OSB projesinin ilerlemesine sekte vurduğunu iddia eden Aksal konuşmasında, “Sayın Gaytancıoğlu Uzunköprü OSB’nin ilerlemesine engel oldu. Çevre Kirliliğine sebep olacağını söyledi. Uzunköprü’deki yapılan toplantıda ve diyor ki OSB Çevre Kirliliğine sebep olmaz. Ama OSB’nin yeriniz yanlış olduğunu söylüyor. Onaylanmış bir OSB’nin yerinin yanlış olduğunu söylemek OSB’yi istememekle eşdeğerdir. Uzunköprü OSB’nin yeri yanlış diyerek biri söylüyorsa bilin ki o kişi OSB’nin yapılmasını istemiyordur. OSB’de yeni yer belirlemek en az 3-4 yılı alacak bir süreç. Onaylanmış Projeye karşı çıkmak bölgesel gelişmeyi olumsuz etkiliyor. Keşan OSB, Uzunköprü OSB’den sonra onaylanmasına rağmen daha hızlı ilerliyor. Bunun sorumlusu Edirne CHP Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’nun Uzunköprü OSB ile ilgili olumsuz girişimleridir” ifadelerine yer vermişti.

Cumhuriyet Halk Partisi Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, AK Parti Milletvekili Dr. Fatma Aksal’ın eleştirilerine cevap verdi.

Gaytancıoğlu yaptığı açıklamada, “Hamamda su dövmesinler, iş yapsınlar” ifadelerini vurguladı.

“CHP YATIRIMLARA KESİNLİKLE KARŞI DEĞİL”

OSB için daha uygun ve güzel yerlerin olduğunu vurgulayan Gaytancıoğlu, açıklamasında şunları söyledi:“Onlar iş yapsınlar. CHP’nin yatırımları ne kadar desteklediğini, yatırımların önünde engel olmadığını herkes biliyor. Biz niye organize sanayi bölgesine karşı çıkalım. Organize sanayi bölgeleri şeklinde, sanayileşmeyi ilk biz ortaya attık. Organize sanayi bölgelerinde kirlilik son derece azdır. Enerji maliyetleri son derece düşüktür, taşıma maliyetleri son derece güzeldir. Yanına endüstri meslek liseleri, çıraklık eğitim merkezleri yaparsınız, sanayi ve eğitim bir arada yürür, biz bunları istiyoruz. Anlaşılan bizim demeçlerimizi okumamış. Biz sadece yerine karşıyız. Daha güzel yerler varken, daha uygun yerler varken yer de önerdik. Onlar hamamda su dövüyorlar. O zaman hukukun karşı çıktığı,  bilirkişilerin olmaz dediği bir yere neden yatırım yapmayı düşünüyorlar? Biz görüşümüzü bildirdik, CHP yatırımlara kesinlikle karşı değil. Kaldı ki Ergene Havzası çevre düzeni planında, bölgenin her yerine organize sanayi bölgeleri kurulması gerekli olduğu karara bağlanmıştır. Uzunköprü’ye kesinlikle bir organize sanayi bölgesi yapılacak. Keşan’a da yapılacak. Ama bu OSB yaparken sadece burası var diyerek olmasın. Oradaki halk karşı, çevreciler karşı, STK’ların bazıları karşı.”

“İŞİ YOKUŞA SÜRMESİNLER, ÇALIŞSINLAR”

Gençlerde işsizliğin arttığına değinen Gaytancıoğlu, fakirliğe, yoksulluğa çözüm bulmaları gerektiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sonlandırdı: “Biz OSB’ye karşı değiliz, yeri uygun değildir diyoruz. Yer de gösteriyoruz. Hamamda su dövmesinler, iş yapsınlar. Bize laf yetiştirmek yerine işle uğraşsınlar, çalışmakla uğraşsınlar. Halkın gelir dağılımındaki dengesizlikleri çözsünler. Yoksulluğu çözsünler, üretimi arttırsınlar. Her şeyi ithalat ile çözmeye çalışmasınlar, işsizliği önlesinler, fakirliği önlesinler. Gençlerde çok ciddi işsizlik var. Gençler üzerinde yapılan araştırmalara, gençlerin yurtdışında yaşama hayalleri var. Bunları çözmeye çalışsınlar. ‘Onun yeri burası, orası değil’ demeyi bıraksınlar. Yargı bize desin ki; ‘1. Sınıf tarım arazisi değildir, buraya yapılabilir.’ Biz de bunu kabul ederiz. Ama yargı bile kabul etmemiş. Başka yer önerdik, önerdiğimiz yeri inceleyip baksınlar, biran önce izinleri alınsın, gidelim hep beraber açılışını yapalım. İşi yokuşa sürmesinler, çalışsınlar.”