BÜLENT SAYLAM

Gülcü, yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 2022-2023 Av Dönemi'nin 20 Ağustos 2022 tarihinde başlayacağını belirterek, Merkez Av Komisyonu'nun, av döneminde geçerli olmak üzere kara avcılığıyla ilgili avlanma usul ve esaslarını belirlediğini söyledi.

Alınan kararın, 27 Mayıs 2022 tarihli ve 31848 sayılı 1. Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlandığına da değinen Emre Gülcü, şunları söyledi: “Merkez Av Komisyonu; avın açılış ve kapanış tarihlerini, avına izin verilen av hayvanları ile avcı başına avlanabilecek bir günlük av hayvanı limitlerini, avlanma günlerini, avlanmanın yasak olduğu avlaklar ile sahaları, av dönüşünde avcıların taşıyacakları av hayvanı miktarını, devlet ve genel avlaklarda avlanmayla ilgili hususları, avlanmada kullanılması ve bulundurulması yasaklanan araçlar, gereçler ve özelliklerini, mücadele amaçlı avlanma usulünü belirledi. Buna göre avlanma; tüm bölgelerimizde aynı gün 20 Ağustos 2022 tarihinde bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacaktır. Alınan karar uyarınca Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller de dahil) av yapılabilecektir. Ayrıca yaban domuzu avı ilave olarak Salı günü de yapılabilecektir.”

Avlanma pulu satışlarının başladığını söyleyen Gülcü, avlanma pullarının dernek üyesi olanlar için 280 TL, dernek üyesi olmayanlar için ise 560 TL olduğunu 2022 yılı avlanma pulu almak isteyen avcıların Keşan Atıcılık Avcılık İhtisas Spor Kulübü Derneğine başvurması gerektiğini söyledi.