HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığınca 2022 yılının ‘Afet tatbikat yılı’ ilan edilmesiyle vatandaşları bilinçlendirme çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda kente Keşan’a gelen Deprem Simülasyon TIR’ı, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Parkı’na konuşlandırıldı.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da, dün Deprem Simülasyon TIR’ını ziyaret etti. Olası bir deprem anında neler yapılması gerektiği hakkında bilgi alan personel daha sonra simülasyon TIR’ına binerek hazırlanmış odada ülkemizde yaşanan deprem felaketlerinin şiddetindeki sarsıntılarla gerçekçi bir deprem deneyimi yaşatıldı.

Helvacıoğlu, yaptığı açıklamada, “AFAD DEPREM Simülasyon TIR’ında uygulamalı eğitimler ile hemşehrilerimizi bilinçlendiriyoruz. İtfaiye Müdürlüğümüze bağlı kaza kırım aracımızla hemşehrilerimizde doğal afet bilinci oluşturuyoruz. Deprem bir dünya gerçeği. Bölgemiz de deprem kuşağında yer alıyor. Vatandaşlarımızda deprem bilinci oluşmasında ve deprem anında uygulamalı olarak nasıl davranılması gerektiğini yaşatan AFAD Deprem Simülasyon TIR'ındayız. Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerimiz de kaza kırım aracı başta olmak üzere doğal afetler sırasında yapacaklarını öğrencilerimiz ve hemşehrilerimize yine uygulamalı olarak gösteriyor. Vatandaşlarımızın deprem ve afetlerden en az zararla kurtulması için biz hep görev başındayız. Deprem sırasında bireysel önlemler de alınmalı. Deprem öldürmez ama alınmayan tedbirler öldürür” dedi.