HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, başlaması için gün sayılan Keşan Kent Meydanı’ndaki son durumu ve çevre esnafı ile birlikte değerlendirmek üzere Cumhuriyet Meydanı’nda çalışma yaptı. Helvacıoğlu’na birim müdürleri ile birlikte bölgede geçici olarak yer değişikliği yapacak taksici esnafı ile bilgi paylaşımı yaptı. Helvacıoğlu’na, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mahmut Demirkan da eşlik etti.

İMZALAR ATILIYOR

Son durum hakkında soruları yanıtlayan Helvacıoğlu, “TOKİ Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın Keşan Millet Bahçesi adı altında yapacağı çalışmaların yarın son günü. Aksı süresi bitti, firma yarın Ankara’da son imzayı atıyor ve pazartesi günü de toplantı için toplantı istedi. İş planını konuşacağız” dedi.

MART SONUNDA BİTECEK

Çalışmaların köy garajından başlayacağını ve kademe kademe kaymakamlık binası sınırına kadar geleceğini ifade eden Helvacıoğlu, “Taksi duraklarımız var. Taksi duraklarımız inşaat aşamasındaki çalışmalar süresince yer değişikliği noktasında fikir alışverişinde bulunuyoruz. Taksicilerimizi mağdur etmeyeceğiz. Onlar da yer değişikliğine rıza gösterecekler. Köy garajı da çok amaçlı pazaryerinde faaliyet gösterecek. Yükseklik nedeniyle içeri giremeyenler dışarıdaki alanda olacaklar ve garaj haftanın 6 günü burada çalışacak. Meydandaki üç büfemiz de mağdur olmayacak.” diyerek proje sırasındaki planlamaları aktarırken, “Çalışmalar Mart sonunda bitecek ve herkes kendi yerine geçecek” diye konuştu.

BİT PAZARI KURULACAK

Meydan çalışmaları sonrasında Atatürk Ortaokulu çevresinde bulunan 2. el pazarı için de düzenlemeler yapılacağını dile getiren Helvacıoğlu, “Geçici köy garajının olduğu yerde bit pazarı adı altında daha modern ve seyyar bir şekilde konuşlandıracağız. Onları yok etmek yerine alan üreteceğiz ve bit pazarı olarak 5 dükkânlık 2. el giysi pazarı olarak hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

ŞİMDİLİK ŞEHİR İÇİNDE KALACAKLAR

Meydan projesi sonrasında şehirlerarası yolcu taşımacılığı noktasında İpsala, Enez ve çevre ilçelerden gelen otobüslerin şehre giriş noktaları hakkında değişiklik olup olmayacağı hakkında soruya cevap Mustafa Helvacıoğlu, bu otobüslerin şehir dışındaki otogara taşıması için ulaşım komisyonu kararı olduğunu kaydederek, “Civar ilçelerden Keşan’a gelen minibüslerimizin otogara inmesi gerekiyor. Bunu uygulamak yolcu sayımızı azaltır. Öte yandan İpsala’nda 30 liraya Keşan’a gelen yolcunun otogara gidiş-gelişi minibüs ile yüzde elli daha fazla kaybı olur. Vatandaşın ulaşım maliyeti artar. Bu anlamda biz şimdilik onları şehir içinde, aynı yerlerinde konuşlandıracağız. Daha sonra hep beraber yine düşüneceğiz” dedi.

DEĞİŞİM SANCILI OLUYOR

Konuşmasına Keşan’da değişimin yaşanmakta olduğunu belirterek devam eden Helvacıoğlu, yıkılan binalar ve sonrasında oluşan atmosfer ile ilgili “Değişim şart ve değişim sancılı oluyor” dedi. Yaşanan yıkımlar sonrasında oluşan tepkilerle gündeme gelen köy garajı ve eski belediye binası için de konuşan Helvacıoğlu, şu sözleri kayda geçti: “Keşanlı hemşerilerim yıkarken de 65 esnafın zor günler yaşadığını ben de biliyorum; ama kim gelse yıkacaktı. Yıkmamızın mükafatını bugünlerde gördük. Yıkmasaydık, bu projeyi nasıl yapacaktık? Başka parti de gelseydi, başka başkan da olsaydı, üzerine yıkılacak kadar kötü bir bina vardı. Yıkım kararı vardı. Yıktık ve yıkmalıydık. Ben de esnafın üzüntüsünü biliyorum; ama Keşan’ı toparlamak için de bu şarttı” şeklinde konuştu.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ, YENİ MAHALLE’YE

Meydan projesi çerçevesinde Hükümet Konağı ve emniyet müdürlüğü binalarının yerleşim yerleri ile ilgili son bilgileri paylaşan Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Projeler hazırlanmak üzere. Emniyet binası yerine gidecek, Hükümet Konağı’nın burada kalması için proje çalışması devam ediyor. Yer almıyor, emniyetin adliyenin olduğu yerde kendi yeri var. Şu andaki taslak çalışmalar yer almadığı için emniyeti yerine götürüyor. Tartışılacak. Burada da tarihi bina olacak ve yanındaki kaymakamlık birimleri ile birlikte bu meydanda kalacak”

BAŞARILI OLUNMASIN DİYE DAYATIYORLAR

Eski belediye binasının olduğu yere katlı otopark, yeme içme alanları ve düğün salonlarını içinde barındıran bir kompleks tasarladıklarını belirten Helvacıoğlu, projeyi meclise sunacağını söyledi. Tüm bunların meclisin izni haline yapılacağını ve mecliste de çatışma ortamının olduğundan dert yanan Mustafa Helvacıoğlu, “Olmaması gereken işleri bize başarılı olunmasın diye dayatıyorlar. Oysa ki bana burasıyla ilgili bir proje getirsinler, Kılıçdaroğlu’nu açılışa getiririz ama proje gelmiyor. Yaptığım projeler de engelleniyor. Bu doğru siyaset değil. Bu Cumhuriyet Halk Partililere de yakışan bir siyaset değil. Lütfen yakışan siyaseti yapalım. Şenol Yalı’nın ‘Meclisi 5 dakikada kurdum’ dediği gibi 5 dakikalık meclis böyle olmamalı. Bana kızıyorlar; ama ben Keşan’a iki sene çalıştım. Nerede ne yapılacağını seçime girmeden iki sene öncesinden bu zamana kadar çalışıyorum” diye konuştu.