HABER MERKEZİ

“YOĞUN BAKIMDA KORONAVİRÜSTEN DOLAYI YATAN HASTAMIZ YOK”

Keşan’daki vakalara ilişkin olarak bilgi verme yetkisinin Sağlık Bakanlığı’nda olduğunu belirten Helvacıoğlu şunları söyledi: “Siz de görüyorsunuz bakanlık tarafından her akşam raporlar açıklanıyor. Bizler yetkili olarak hastalar ile ilgili bilgimiz var, vatandaşlarımız tedbir alsın diye her mahallede olduğunu söylüyoruz, ben ancak yuvarlak cevap verebilirim. 35-40 arası yatan hastamız var, bunların hepsi pozitif değil, şüpheli olarak geliyorlar, test süreleri var ve test sonuçlarını beklerken şüpheli statüsünde oluyorlar. Ama çok şükür ki 10’u geçmeyen pozitif hasta sayımız var. Dünden itibaren de bu sayı 10’un da altına indi. 15’e yakın kişi de iyileşti bu zamana kadar. Ölüm sayısı konusunda ise 2 deniliyor ama biri şüpheli. Ama kesinlikle bu sayı 3 değil. Yoğun bakımda koronavirüsten dolayı yatan hastamız yok, yalnızca kronik hastalıkları dolayısıyla yatan hastamız var. Keşan’da iyi gidiyorsak da tedbir almamız lazım.
7-8 de ev karantinamız var. O binaları dezenfekte ediyoruz.”

“KEŞAN’DA ÜÇ SORUN VAR”

Havaların ısınması ile birlikte Keşan’da insanların dışarı çıkmaya başladıklarını ve özellikle de sosyal mesafeye uymadıklarının altını çizen Helvacıoğlu, “Keşan’da üç tane sorunumuz var. Birincisi banka kuyrukları. Buralarda sosyal mesafe korunmuyor. İkincisi pazar yerimiz. Geçen haftaya göre daha iyiydi. Sadece Paşayiğit Caddesi üzerinde seyyarlar açtı. Orada tedirginliğimiz var. Pazar yerine bu hafta için not vermek gerekirse, 10 üzerinden 7 diyebilirim. Bir de Yenimescit, Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde oturan vatandaşlarımızın canı sıkılıyor. Evde duramıyorlar. Kıyamıyorum ama bir şey de söyleyemiyoruz. Polisler evlerinize girin diyorlar, bize kızıyorlar. Onlar da son günler de kurallara uyma eğilimine girdiler. Teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

“RAMAZAN AYINDA İFTAR ÇADIRI YOK”

Ramazan ayında iftar çadırı kurulmayacağını fakat vatandaşlara yardımların yapılacağını belirten Başkan Helvacıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Ramazan ayında iftar çadırımız yok. Teravihlerimiz de yok. Yardım konusunda da 5 bin kişilik bir listemiz var. Onlara yardım etmek isteyenler arasında köprü kuruyoruz. Yardım etmek isteyen kim olursa olsun onların yarımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Kimse görmeden yardım edeceğiz.”

“23 NİSAN’DA HERKES BALKONDA, 2023 BALON GÖKYÜZÜNDE”

23 Nisan akşamı balkonlardan 2 bin 23 balonun gökyüzüne bırakılacağını dile getiren Başkan Helvacıoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “23 Nisan’da herkes balkonda olacak şekilde etkinliklerimiz var. 2 bin 23 balon uçuracağız havaya Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 100. kuruluş yıl dönümünde en anlamlı bir şekilde yaşatacağız.”