HABER MERKEZİ

BELEDİYE BİRİMLERİNİN GEZİLMESİ

Belediye olarak yeni bir döneme hızlı giriş yaptıklarına vurgu yapan Başkan Helvacıoğlu, “Seçim geride kaldı, artık çalışma zamanı. Yeni bir dönem başladı. Yarış sonunda Keşan kazandı. İtfaiye Müdürlüğümüz Keşan için çok önemli bir sınav verdi. Çok çaba gösterdiler ve mücadele ettiler, emeklerine sağlık. Hiçbir personelimizin ‘Ben ne olacağım?’ kaygısı ve korkusu olmasın. Çalışan personelle, benimle birlikte koşan personelle Keşan’ı daha ileriye taşıyacağız. Tüm personelimin hem işinde hem de görünümünde Keşan’ı ve Keşan Belediyesi ile Belediye Başkanı olarak beni temsil ettiğini unutmamasını istiyorum. Daha kurumsal bir yapıya bürüneceğiz.” dedi.

“KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAYA GELMEDİM”

Personelinden hızlı, disiplinli, prensipli, üretken ve verimli çalışma beklediğine işaret eden Mustafa Helvacıoğlu, “Ben halkıma sizinle birlikte söz verdim. Keşan için 25 Meclis üyemizle birlikte çalışacağız. Halkımın verdiği görevi yerine getirip sizlerle birlikte koşarak çalışacağım. Kimsenin ekmeğiyle oynamaya gelmedim. Hızlı hareket edeceğiz. Biz bu işin altından kalkarız, birlikte başaracağız. Heyecanınız bana heyecan verecek. Vatandaş bizden umutla ve ümitle Keşan için hizmet bekliyor. Kendimize görevler verip yerine getirelim. Proje üreteni, Keşan için hizmet üreteni el üstünde tutar, göğe çıkarırım.” şeklinde konuştu.

“BEN DE SİZİN MESAİ ARKADAŞINIZIM”

Kendisinin de diğer personel gibi belediye çalışanı olduğunu belirten Mustafa Helvacıoğlu, şunları kaydetti: “Ben de sizin mesai arkadaşınızım. Aynı gemideyiz ve bu gemi iyi ve sağlıklı gitmeli. Mesai bitene kadar değil, iş bitene kadar çalışacağız. Keşan bizden çok şey bekliyor, hiçbirimiz mahcup olmamalıyız, olmayacağız. Keşan Belediyesi, hızlı, dinamik, itibarlı, güvenli bir belediye olacak. Benim başkan olarak sizin de belediye çalışanı olarak milletimize borcumuz var. Hepiniz benim için ayrı ayrı değerlisiniz ve eşitsiniz. Acınıza da mutluluğunuza da ortak olacağım. Düğününüzde de olacağım, cenazenizde de olacağım. Birlikte kahvaltı da edeceğiz, çay da içeceğiz. Evlerinize misafir olacağım, davet eden herkese gideceğim.”

UÇAK BATIĞI VE BELEDİYENİN SORUMLULUĞUNDAKİ YERLERİN GEZİLMESİ

11 Nisan 2019 Perşembe günü de TANAP (Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi) Projesi kapsamında İbrice Limanı’nda bulunan Dünyanın En Büyük Uçak Batığı ile ilgili birleştirme işlemlerini yerinde inceleyen Helvacıoğlu, sonrasında Keşan Belediyesi mücavir alanlarından olan Erikli’de, yaz sezonu öncesinde yapılması planlananlarla ilgili bilgi aldı. AK Partili Belediye Meclisi üyeleriyle birlikte ziyaretlerini gerçekleştiren Başkan Helvacıoğlu, ilk olarak saat 17.00 sıralarında Mecidiye’deki İbrice Limanı’nda birleştirme çalışmaları yürütülen, TANAP tarafından desteklenen ve ESTAB (Edirne Saros Turizm Merkezi Turizm Altyapı Hizmet Birliği)’ın hazırladığı Dünyanın En Büyük Uçak Batığı’nı inceledi, ESTAB Müdürü Murat Kabcuk’tan bilgi aldı. Söz konusu proje ile bölgenin incisi konumumdaki Saros’un daha da uğrak bir dalış merkezi olacağına işaret eden Mustafa Helvacıoğlu, Saros’u daha da güzelleştirmek ve cazibe merkezi haline getirmek için mücadele edeceklerini bildirdi. Helvacıoğlu, daha sonra Keşan Belediyesi’nin mücavir alanlarından olan Erikli’deki belediye sorumluluğundaki alanlar ve tesisleri ziyaret ederek ilgililerden bilgi aldı. Buradaki incelemelerinde Zabıta Müdürü Yasin Paçaman’dan ve ilgili zabıta personelinden bilgi alan Başkan Helvacıoğlu, yaz sezonunda bölgeye gelecek misafirleri daha iyi şartlar altında konuk edebilmek için çok titiz şekilde çalışma yürüteceklerini bildirdi.