SONGÜL KONAR

14.00 sıralarında başlayan basın açıklamasına Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve Başkan Yardımcısı Tahir Özçınar katıldı.

“ŞEFFAF İHALELER YAPARAK, PEŞKEŞ ÇEKMEYEREK 30 MİLYON TL BELEDİYEYE KAZANDIRDIK”

Ciddi bir hibe desteği aldıklarını belirten Helvacıoğlu, tasarruf etmek için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Keşan için bakanlarımızdan, kurum ve kuruluşlardan, siyasi büyüklerimizden bıkana kadar değil verene kadar istiyoruz. 100 milyon TL’lik bütçemize 24 ayda 38 milyon TL hibe aldık. Bu tarihi bir rekor. 30 milyon TL’nin de harcarken cebimizde kaldığını söylemek istiyorum. Daha şeffaf ihaleler yaparak, peşkeş çekmeyerek 30 milyon TL belediyeye kazandırdık. Sizlerin de bildiği gibi tasarruf tedbirleri ve kurumsal işbirliklerinin sağlanması konusunda büyük çaba gösteriyoruz. Yeni dönemde tasarruf ve mali disiplin anlayışına yönelik bir anlayış benimsedik. Sizlere en başından beri mali disiplin konusunda önemli adımlar atacağımızın sözünü vermiştik. Bu kapsamda 24 aylık tasarruf karnemizi ve kurumsal işbirlikleri ile Keşan’ımıza kazandırdığımız hibe desteklerini sizlerle paylaşmak istedik. Bugüne kadar yapılan tüm hizmetlerimizin altyapısında tasarruf, mali disiplin ve hibe marifeti ile ortaya koyduğumuz akılcı çalışmaların olduğunu hatırlatmak isterim.”

Yapılmış olan tasarruflar sonucunda belediyenin yapmış olduğu kar miktarlarını açıklayan Helvacıoğlu, yeme içme giderlerinden 2 milyon 275 TL, elektrik tasarrufundan 4 milyon 780 TL, arıtma tesisi işletmesinden 3 milyon 975 TL, araç bakımlarından 2 milyon 700 TL, personel tasarrufundan 10 milyon 671 TL, fazla mesai tasarruflarından 4 milyon TL ve diğer tasarruflardan 1 milyon 600 TL tasarruf yapıldığını kaydetti.

Keşan Belediyesine kazandırılan hibe desteklerinin 24 ayda 38 milyon TL olduğunu vurgulayan Helvacıoğlu: “Bu hibe desteklerinin 20 milyon TL’si tamamlanmış olup 18 milyon TL’si devam eden yatırımlardır” ifadelerini kullandı.

“68 MİLYON TL’Yİ KEŞAN’IMIZA KAZANDIRDIK”

Mustafa Helvacıoğlu sözlerinin devamında tüm tasarruf ve hibe marifeti ile elde edilen desteklerin Belediye bütçesine ve Keşan’a yatırım olarak dönüştürüldüğünü vurgulayarak: “Kıymetli hemşerilerim; siz hiç merak etmeyin bir kuruşunuza dahi sahip çıkıyoruz. Tasarruftan ödün vermeyen mali disiplinden kopmayan bir yönetim anlayışını sürdürüyoruz. Sağladığımız önemli tasarruflar, Keşan’ımıza ve vatandaşlarımıza yatırım ve hizmet olarak dönüyor. Özetleyecek olursak; tasarruf ve hibe destekleri sayesinde 24 ayda sağladığımız tasarruf miktarı ile 30 milyon TL, kazandırdığımız hibe desteği ile 38 milyon TL olmak üzere toplamda 68 milyon TL’yi Keşan’ımıza kazandırdık. Kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanılması hususundaki hassasiyetimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.