MEHMET AYTAÇ

Helvacıoğlu’nun konuyla ilgili yaptığı açıklamayı “özrü kabahatinden büyük” olarak niteleyen Çakır; “Sayın Mustafa Helvacıoğlu, siz Keşan Ticaret Odası başkanlığı yapmış bir şahsiyet olarak, Keşan Belediyesi’nde yaptığınız uygulamanın marka hakkına tecavüz suçu işlediğinizi bile bilmiyor olmanız Keşan Belediyesi ve Keşan halkı için üzücü bir durumdur. İlgili ceza hükmünü size hatırlatmak isterim” dedi.

Soysal medya hesaplarından bir açıklama yapan Orhan Çakır; şu ifadeleri kullandı: “Ceza hükümleri 556 sayılı KHK m. 61/A'da düzenlenmektedir. Buna göre, başkasına ait marka hakkına tecavüz ederek mal veya hizmet üreten, satışa arz eden veya satan kişi bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yirmi bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Keşan’da yaptığınız belediyecilik uygulamalarında İBB Başkanımızı takip ve taklit ettiğinizi biliyorduk ama bu size cezai sonuçlar çıkaracak bir kopyalama hakkını bilmediğinizi bilmiyorduk. İBB Hukuk Müşavirliği’nin uyarısı üzerine Keşan halkı da yaptığınız özrü kabahatinden büyük açıklamanız ile taklitçi bir belediye başkanları olduğunu öğrenmiş oldu.”

“KEŞAN HALKI SİZDEN HİZMET BEKLİYOR”

Keşan halkının Helvacıoğlu’ndan hizmet beklediğini ifade eden Çakır, açıklamasını şöyle tamamladı: “Keşan’da yıkmış olduğunuz binaların yerine yapılacak olan yeni projelerinin bitmesini, ulaşım problemlerini, Keşan halkına verdiğiniz sözlerden biri olan işsizliğe çözüm olarak anlattığınız istihdam projelerini hayata geçirmenizi bekliyor. Yaptığınız açıklamayla özrünüz kabahatinizden büyük olmuştur. Konuyu bilmiyordum gözden kaçırmışım diyerek özür dileyeceğinize Ekrem İmamoğlu’na ve İBB’yi hedef alarak reklam ve polemik yapıyorsunuz, size buradan ekmez çıkmaz. Keşan halkı sizden laf kalabalılığı, polemik değil hizmet bekliyor.”