Nüfus bakımından az olan belediyeler yerel olarak adkandırılır. Yerel Türkçede sözlük anlamı sınırlı yerle ilgili olan ve burada yaşayan yine Belediye bağlı köyleri kapsam içine alır.

Bu da yerel halkına hizmet yerel çocuklara iş aş ekmek gibi imkanları sağlar. Genel belediyeler nüfus çokluğu ile daha geniş kapsamlıdır.

2017 yılında yerel yönetimden emekli oldum. 1983 yılında gazetecilikle hayata atıldım. Hiç kopmadım. Yazdığım tüm yazıların arkasında durdum. Suç duyuruları yapıldı, itiraflar atıldı. Önemsemedim çünkü güneş balçıkla sıvanmaz.

Geçtiğimiz günlerde uzmanlıktan belediyeye geçmiş iki uzman tarafından ifade vermek zorunda kaldım. Siz okurlarımla paylaşmak istiyorum.

Irk ayrımı, din ayrımı, cins ayrımı meselesi değil. Eski yönetimin hiç mecburiyeti olmadığı halde TSK’yı yarıda bırakıp Keşanlı değil dışarıdan olması ve yerel yönetime alınması. Bu kişiler kendi belediyelerinde kabul görmemiş alınışlarında şaibeli söylemler ayyuka çıkmış Keşan halkı tarafından da şiddetle eleştirilmiş. Ben bu eleştirileri halkın sesi olarak kaleme aldım. Hatta şahsıma biri kaba kuvvet gösterisinde bulunmasını affetmem. Konuyu soracak olursanız Türk Bayrağını asmak için bayrak direği onu bir köye hediye edecektim.

Savcılık 2021/1365 karar nosu ile red kararı verdi.

Dağdan gelip, bağdakini kovma bu olsa gerek.

Yerel radyo, yerel gazete, yerel televizyon, yerelin en güzel izahıdır. Ben yine soruyorum yerel çocukları neden almadınız, kim aldı, niçin aldı? Keşan halkı adına soruyorum. Biri cevaplasın.

Not: savcılık dilekçesinde doğdukları yer Keşan olmadığı halde Keşan gösterilmiş.