MEHMET AYTAÇ

TÜRKMEN VE SİĞİLLİ KÖYLERİNDEN İYİ PARTİ’YE KATILIM

Dün parti binasında düzenlenen toplantıda konuşan Zafer Sarıkeçe, İYİ Parti’nin her geçen gün çıtayı yukarıya yükselttiğini belirterek; “Henüz 4. yaşına yeni girmiş olmasına rağmen, halkımızın, vatandaşlarımızın, memleketimizin yaşadığı özellikle bu son günlerdeki ekonomik sıkıntılar neticesinde mevcut olan katılımları arttırmasının yanında, son dönemde çok daha gözle görülür, insanların umudu, ümidi olma yolunda talepler, teveccühler, memleketin her sathında olduğu gibi bölgemizde de gelmektedir” dedi. Üye sayılarını günden güne artırdıklarını ifade eden Sarıkeçe şunları söyledi: “Bugün de gerek Türkmen gerekse Siğilli köyümüzden partimize katılmak için bugün buradalar. Bizleri şereflendirdiler, onurlandırdılar. Ailemize hoş geldiniz diyorum ben yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız adına da. İnanıyorum onların varlığı bize güç katacak. Bizler de bu teveccühe layık olarak memleketimizin geçirdiği bu sıkıntılı günlerde İYİ Parti olarak vatandaşlarımızın yarasına merhem olmak, ümitsizliğine umut olmak, gelecek dönemde de bu buhranlı, bulutlu günleri bertaraf edip, tekrar güneşli, güzel, özlenen, insanların birbirlerini kırmadığı, incitmediği, saygı, sevgi ve hoşgörünün hakim olduğu bir düzeni tekrar tesis etmek en büyük amacımız. Ben burada tüm arkadaşlarıma huzurunuzda hoş geldiniz diyorum.”

Sarıkeçe’nin ardından, partiye katılanlar adına söz alan Türkmen Köyü Temsilcisi Onur Yilber de İYİ Parti’nin sonuna kadar arkasında olacaklarına söz verdiklerini kaydetti. Yilber, şöyle dedi: “Biz her zaman zoru seven insanlarız. Zoru başaracağız, buna inanıyorum. Kötü zamanda Zafer başkanım bize çok destek verdiler. Corona zamanında bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadıkları için onlara Türkmen Köyü adına sonsuz teşekkür ediyorum. Yapılan iyilikleri biz hiçbir zaman unutmayız. Sonuna kadar da tüm Türkmen Köyü halkıyla Zafer başkanımızın arkasındayız.”

Sarıkeçe daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İlk olarak yönetim kurulundan istifaların olup olmadığı yönündeki soruya cevap veren Sarıkeçe, şu açıklamayı yaptı: “Bana gelen henüz bir istifa yok. Partime gelen henüz bir istifa ile ilgili bir talep yok. Benim geçtiğimiz dönemlerde birkaç yönetim kurulu arkadaşımızın istifasını istediğim doğrudur. Aldığım doğrudur, gereğini yaptığım da doğrudur. Tabi ki beraber çalışmayı istemek nasıl bir erdemse, çalışmayı istememekle her iki taraf içinde olgunluk çerçevesi içindedir. Çalışmak istemeyip, bizden ayrılmak isteyen arkadaşlarımız da vardı. Ama dün gece sosyal medya sitelerinde gibi yayınlanan toplu istifa heberleri gibi bir haber söz konusu değil. Bize gelen henüz hiçbir istifa yok. Görevimizin başındayız. Genel merkezimiz ve il başkanlığımız da bize gelen herhangi bir talep ya da açıklamada bulunmadı. Bulunmasını da gerektirecek henüz bir durum yok çünkü böyle bir olay yok. Delinin biri bir taş atmış kuyuya, kırk tane akıllı çıkarmaya çalışıyor dün akşamdan beri. Böyle bir olay yok, görevimizin başındayız.”

“VİCDANDAN SON BAHSEDECEK KİŞİ BELEDİYE BAŞKANIDIR”

Bir gazetecinin; “Keşan Belediyesi’nin son meclis toplantısında huzurevi yapılmasına yönelik bir arsa satışıyla ilgili talep geldi. İYİ Parti de, Millet İttifakı olarak buna ret cevabı verdi. Dün de Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu bir açıklama yaptı ve İYİ Partili meclis üyelerinin vicdanının rahat olmadığını söyledi. Bu konu hakkında ne söylemek istersiniz?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Sarıkeçe, şunları söyledi: Öncelikle belediye başkanı vicdandan bahsedecek en son kişidir Keşan’da. İki kıştır insanları sokak ortasında bırakmak huyu, âdeti olmuş. O insanın vicdandan bahsetmesi bana çok mantıklı gelmiyor. Ona kalsa, herkes suçlu. Sayın Mehmet Özcan da suçlu, ondan öncekiler de suçlu. Kendisini pür pak. 30 yıllık CHP iktidarı diyor. Gidip savcıya en ufak bir şikâyet dilekçesi vermiş mi? Adliyeye bir başvuruda bulunmuş mu? Hayır. Kameraların önünde oynamak, şov yapmak adeti. Sadece ve sadece işine geldiği zaman işine gelmediği zaman diyor. İnsanlar görüyor bazı şeyleri. Eminim sandıkta da cevabı en güzel şekilde vereceklerdir. Hoşnut değilse, memnun değilse, adliye orada. Devletin tüm kurumları çalışıyor. Gider yapılan yanlışları da söyler. Bizlerin yaptığı yanlış, eksik, illegal bir şey varsa onları da söyler ama bugüne kadar çıkarına bütün krediler onun projeleri içindi. Bunlar Millet İttifakı meclis üyelerinin el kaldırmasıyla geçti. İşine geldiğinde gelmediğinde demek ne siyasi ahlaka ne de adamlığa sığar.”

“İTTİFAK MODELİNİ ONLAR GETİRDİ, AĞLAMAYACAKLAR”

“Herkesin hür vicdanı var. Zaman zaman biz ayrı fikirlerde de bulunduğumuz çok olmuştur. Bunu hep beraber görüyoruz zaman içinde. Ama rozetini taktığı hükümetin, ülkeyi son dönemde getirdiği yer burası. İttifaklar modelini getirenler onlar, ağlamayacaklar. Herkesi kendi hür fikirleri vardı. Sağ olsunlar bunları, hür fikirleri yok ettiler. Herkesi bir kutuplaştırma ve kolonileştirme psikolojisiyle bugüne gelinen nokta bu. Ama bizim CHP ile her ne kadar ittifak da olsak ayrı düştüğümüz, farklı kararlar adlığımız veya onların da farklı kararlar aldığı zamanlar olmuştur. İyi giden bir ittifak var. Bence bozma çabası, beyhude bir çaba. Gayet güzel ittifakımızı götürüyoruz. Keşan’ın faydası olacak her şeyde varız. Ama Keşan’ın zararına olduğunu düşündüğümüz konularda da her iki parti mensubu arkadaşlarımızın ortak karar alması kadar da doğal bir durum yok.”