SONGÜL KONAR

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yenimescit Mahalle Muhtarı Fikret Kantar, bu tür projelerin daha önce de denendiğini fakat sonuç alınamadığını söyledi.

Roman vatandaşların seracılıktan anlamadığını kaydeden Kantar, farklı şekilde istihdam yollarına gidilmesi gerektiğini söyledi.

“DAHA FARKLI ALTERNATİFLER UYGULASINLAR”

Söz konusu maddenin son belediye meclisinde oybirliği ile İmar Komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildiğini hatırlatan Kantar: “Daha sonra ki meclis toplantılarında yeniden gündeme gelecek. Daha önce ki belediye başkanımız 14 dönüm arazi kiralayarak 28 haneye sebze üretilecek şekilde açık seracılık projesini hayata geçirmişti. Bununla ilgili uzman kişiler de yardımcı oldu. Bir sene üretim yapıldı. Biz bu konuda başarılı olamadık ve ikinci yıl devam etmedi. Seracılık işi bizim işimiz değil. Uzunköprü kaymakamlığı tarafından da kapalı seracılık uygulandı ama onlarda bir yıl yürütebilmişler. Başarılı olunamadığı için ikinci yılında uygulanmamış. Ne olacağını bilmiyorum? Tabi ki insanlarımıza seracılık konusunda yardımcı olsunlar ama bizim insanlarımızın bu konuda başarılı olacağını düşünmüyorum. Daha farklı alternatifler uygulasınlar. Farklı bir istihdam yolu denerlerse daha iyi olur. Yenimescit mahalle muhtarı olarak bu seracılık projesinden de pek bilgim yok. Sadece takip ediyoruz” diye konuştu.