SONGÜL KONAR

Kemik, kendi köylerinde yaşayan vatandaşların yanı sıra, asılsız, olmadık şekilde isteklerle uğraşmaktan, gerçekten ihtiyacı olan vatandaşlarla bile ilgilenemediklerini dile getirdi. 

“SAHİL BÖLGELERİ HINCA HINÇ DOLU”

Sahil bölgelerinin hınca hınç dolu olduğunu, çoğu zaman ihtiyaç sahiplerine ulaşamadıklarını, bunun üzerine de şikâyetler aldıklarını dile getiren Kemik, şunları söyledi: “Sahillere gelen vatandaşların içerisinde ne yazık ki art niyetli olanlar da var, üzülüyoruz. ‘Bana şunu al, bunu getir’ diyen vatandaşlarımızdan, muhtarlarımız gerçekten ihtiyacı olanlarla ilgilenemiyor. Bilhassa sahil bölgeleri hınca hınç dolu. Kimi vatandaşımızın yakacağı bitiyor, kimsini yiyeceği bitiyor. Kendilerinin ikametleri burada olmadığından, muhtarlar sahile gitmediğinde bu sefer şikâyette oluyor. Gerçekten ihtiyacı olan yaşlılarımıza da ulaşamıyoruz. İhtiyacı olan kişilerin hiç kimsesi yoksa muhtar zaten yanında. Vatandaşlarımız çocuklarına, yakın komşusuna, akrabasına yaptırabileceği işleri yaptırabilir. Her şey muhtarlara yüklendiği zaman gerçek ihtiyaç sahipleri hiçbir şeyden faydalanamıyor. Gökçetepe Sahilinde şu anda 2 bin kişi var. Bu vatandaşlarımızın %80’i 65 yaşın üzerinde. Yayla, Erikli, Mecidiye, Danişment, Gökçetepe’de benim tahminimce 10-15 bin kişi var. İstanbul’da oturup işine ara verildiği için köylerine gelen vatandaşlar da var. Köylü vatandaşımıza mutlaka hizmet ediyoruz ama bu durumda olanlardan rica ediyoruz, bir akrabasından bir yakınından da yardım isteyebilir. Hiç kimsesi olmayan kişilere muhtarlarımız ulaşıp bir şekilde ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Bu olayı bir birinden faydalanma olarak görmezsek, çok çok iyi olur.”

“KESİNLİKLE GELEN BİR GENELGE YOK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ihtiyacı olan ailelere yaptığı yardım ile ilgili hatırlatmada bulunan Kemik, konu ile ilgili henüz bir genelge gelmediğini bunun için Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Kaymakamlık ve Muhtarlar Derneğine yığılmaların yapılmaması gerektiğini söyleyerek sözlerini şöyle sonlandırdı: “Yardım ile ilgili Muhtarlar Derneği’ne, Sosyal Yardımlaşma Vakfına, Kaymakamlığa bir sürü müracaat var. Kaymakamımız ve Sosyal Yardımlaşma Müdürümüz ile görüştük, kesinlikle gelen bir genelge yok. Sosyal Yardımlaşma önünde yine izdiham var, vatandaşlarımız yığılmış durumda. Konu ile ilgili genelge geldiğinde zaten yayınlanacak. Vatandaşlarımızın bu kadar kalabalık gelip sosyal mesafeyi hiçe saymalarının anlamı yok. Genelge geldiğinde Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Kaymakamlık kriterleri zaten duyuracak, hiç kimseye duyuramasa zaten muhtarlıklara duyuru yapılacak. E-Devletten TC kimlik numarası ile herkesin üzerinde bulunan mal varlığı çıkıyor. Yardımlar büyük ihtimal ile yine buna göre verilecek. Kaymakamımız ile görüştük, köylerimize maske dağıtılacak. Muhtarlarımız 20 yaş ve 65 yaş aralığında vatandaşlara maskeleri dağıtacak. İnşallah daha sonra da valiliğimiz tarafından gönderilir, onları da dağıtırız. Bugünden itibaren kaymakamlığımız tarafından muhtarlara verilen 4 bin maskeyi vatandaşlarımıza dağıtacağız.”