MEHMET AYTAÇ

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLAMADI

Performans raporunun ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ başlığı altında Yenimescit, İspatcami, Büyükcami ve Yukarı Zaferiye mahallelerindeki 31 hektarlık alan içindeki yapıların en az %65’nin imar mevzuatına aykırı olduğu bildirildi. Bu mahallerde tespit edilen imara aykırı binaların, fen ve sanat norm ve standartlarına uygun olmadığı ifade edilen raporda; “ek olarak kamu hizmetlerinden sağlıklı bir şekilde faydalanamadığı alanda kent merkezi dönüşüm projesi yapılması planlanmaktadır” ifadeleri yer aldı. Kentsel dönüşüm alanındaki yerleşik nüfus için alternatif yaşam alanı çalışmalarının yapıldığı bilgisi verilen raporda, Yeni Mescit Mahallesi sınırları içinde kalan 27,72 hektarlık alanın, teklif rezerv alanı olarak planlandığı duyuruldu. Raporda, belediye encümeni tarafından tespit edilen ve yıkım kararı verilen 313 yapı için de yıkım ihalesi çalışması yapıldığı ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan dosyadan cevap beklendiği belirtildi. Böylece Kentsel Dönüşüm Projesi ve kaçak inşaatların yıkımı ile ilgili planlanan hedefin gerisinde kalındı.

PAZARYERİNİN ÜSTÜ KAPANMADI

Rapora göre Keşan Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nin üzerinin kapatılması da planlanan projeler arasında yer alıyordu. Raporda, kompleksin üzerinin kapatılması işinin %80’i 2021’de, kalan %20’lik kısmı ise 2022 yılında tamamlanacaktı. Ancak pazaryerinde henüz her hangi bir çalışmanın başlamadığı görülüyor.

KEŞAN ATATÜRK STADI YENİLEME İŞİ BİTMEDİ

Keşan Atatürk Standı yenileme işi de bitirilemeyen projeler arasında yer aldı. Geçtiğimiz günlerde Medya Keşan’da da manşetten verdiğimiz konuyla ilgili, belediyenin performans raporunda Keşan Atatürk Stadı yenileme işinin 2021 yılında %100 olarak biteceği öngörülüyordu. Stadın girişindeki ihale tabelasında da işin bitiş tarihi olarak 13 Eylül 2021 tarihi yer alıyor. Projenin bedeli ise 4 milyon TL.

MÜCAVİR ALANLARDAKİ İÇME VE KULLANMA SUYU İŞİ MECLİS GÜNDEMİNDE

Keşan Belediyesi’nin mücavir alanlardaki içme ve kullanma suyu işi ise Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında gerginliğe sebep oldu. Kocaali Köyü’ndeki mevcut su kuyularına su ve elektrik iletim hatları ile su deposu yapımı ve Erikli sahiline su şebeke hattı yapımı işi de tam olarak bitmeyen işler arasına girdi. Erikli sahilindeki cadde ve sokaklarda kazı çalışmaları devam ederken, projenin henüz tamamlanmadığı biliniyor. Ayrıca bu hatta ek olarak Yayla’ya da hat çekilmesi ancak proje katılım bedellerinin yalnızca Erikli sakinlerinden talep edilmesi, tartışma konusu olmuş ve bazı vatandaşlar, konuyla ilgili olarak Belediye Meclisi’ne dilekçe ile başvuruda bulunmuştu. Konu, Kasım ayındaki meclis toplantısında görüşülecek.

KENT MÜZESİ RESTORASYONU BAŞLADI

Performans raporuna göre Keşan Kent Müzesi’nin restorasyon işinin 2021’de %40’ı, 2022’de ise kalan %60’ı tamamlanacak. Ağustos’ta yapılan restorasyon yapım işi ihalesini kazanan firma çalışmalarına başladı. 22 Eylül’de düzenlenen proje imza töreniyle başlayan restorasyon süreci devam ediyor. Proje maliyeti 3 milyon TL olarak açıklandı.

GİYİM PAZARI PROJE İHALESİ YAPILDI

Eski itfaiye alanına yapılması planlanan kapalı otopark, giyim pazarı, gençlik merkezi ve nikah salonu için proje ihalesi ise geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. İhaleyi alan firma, 90 gün içinde proje çizimini yapacak.

TAMAMLANMAYA EN YAKIN PROJE ‘11 MAHALLEYE 11 SEMT SAHASI’

Performans raporunda henüz başlanmamış ya da bitmemiş başka projelerin de olduğu gözlenirken, tamamlanmasına en yakın olan işin, ‘11 mahalleye 11 semt sahası’ olduğu dikkat çekti. Birçok mahallede semt sahalarında sona yaklaşıldığı görülürken, yakın zamanda hepsinin açılması bekleniyor.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun, yılın son çeyreği itibariyle performans raporları, hedefler ve gelinen noktayla ilgili açıklama yapması bekleniyor.