MEHMET AYTAÇ

Konuyla ilgili dün bir basın toplantısı düzenleyen Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu çalışmaların tasarrufa dönüştüğünü belirterek; “Sizler tarafından en çok takdir edildiğimiz konu tasarruf ve mali disiplin. Yeni yönetim anlayışı ile mali disiplin ve tasarruf anlamında Türkiye’ye örnek çalışmalar üreten bir belediyeniz olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

Keşan ve mücavir alanlarında yaklaşık 1500 cadde ve sokak olduğunu söyleyen Helvacıoğlu, şöyle konuştu: “Her anlamda yenilenen Keşan’ımızın cadde ve sokak tabelalarını da yenilemek ve modern bir görünüme kavuşturmak istedik. Fakat bunu soruşturduğumuzda oldukça yüksek meblağlar ile karşılaştık. Dedik ki; ve bu gördüğünüz makineyi belediyemize kazandırdık. İlgili personelimizi kullanım konusunda yetiştirdik. Bir sokak tabelasını dışarıdan hizmet alımı olarak yaptırsak tanesi yaklaşık 180 TL civarı. Biz bu sokak tabelasını kendi imkânlarımız ile 45 TL’ye mal ediyoruz. Yani 4’te 1 fiyatına. Yine Keşan ve mücavir alanlarımızda yaklaşık 17 bin kadar kapı tabelası mevcut. Bu makine ile  birim fiyatı 12 TL’yi geçen kapı tabelalarımızı da kendi imkanlarımız ile 6,50 TL’ye mal ediyoruz. Dikkatinizi çekmek istiyorum; bu iki ürünü kendi imkânlarımız ile ürettiğimizde toplam 480 bin TL tasarruf etmiş oluyoruz. Dış hizmet alımı ile yapsak 720 bin TL ödeyecektik. Kendimiz üretince 240 bin TL’ye düşüyor.  Keşan ve Keşan Belediyesi mali disiplin ve tasarruflar ile büyüyor. Cadde ve sokaklarımızda yenileyeceğimiz tabelalarımızda kare kod uygulamasını da hayata geçiriyoruz. Tabelaların üzerinde gördüğünüz kare kodu,  akıllı telefonunuz ile okuttuğunuzda, şehir rehberine erişiyor ve o cadde veya sokak hakkında tüm bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Bu uygulamamız Türkiye’de bir ilk. Bize tabelalarla ilgili sipariş de gelmeye başladı.”

Basın açıklamasında belediye başkan yardımcıları Tahir Özçınar ve Ali Ünal ile tabelaları üreten belediye personeli de bulundu.