HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Belediyesi, kent kimliğini yansıtması ve standart hale getirilmesi amacıyla özel bir şirkete 24 adet nostaljik görünümlü seyyar satıcı aracı yaptırdı. Araçlar, dün, saat 14.00'te, Cumhuriyet meydanında düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. Etkinliğe, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Nuran Uslu ve Yakup Balcı, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı. 

BELEDİYE SEYYARDA SATILANA KEFİL OLUYOR

Belediye Başkanı Helvacıoğlu, yeni seyyar satıcı araçlarının Keşan'ı daha modern bir görünüme kavuşturmak ve şehir estetiğinde fark yaratmak amacıyla yaptırıldığını belirterek, "Seyyar satıcılarımızın hem çağa uygun, hem de hijyenik koşullarda satış yapmaları için Keşan Belediyesi olarak hareket etmek zorundaydık. Seyyar satış noktalarını tüm dünyada olduğu gibi geliştirme çabasında olmalıyız. Seyyar satıcılık hem ülkemiz de hem de dünyada birçok noktada var. Seyyar satıcıları şehir estetiği kapsamında geliştirmekte bizim görevlerimiz arasında. Seyyar araçlara hem satıcıların hem de vatandaşların memnun kalacağı bir ölçü getirmek zorundaydık. Böylelikle seyyar satıcılarımızın çok daha sağlıklı şartlarda satış yapabilecek, vatandaşlarımızda yiyecek ve içeceklerini gönül rahatlığıyla tüketebilecekler. Aracın üzerinde belediyenin adı yazıyorsa bu Keşan Belediyesi'nin adına, güvencesiyle satıyor anlamına geliyor. Bir nevi belediye seyyarda satılana kefil oluyor" dedi. 

Muhtarlar adına konuşan Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar da, araçların seyyar satıcı araçlarının modern bir görünüme kavuştuğunu ifade ederek, “Böyle güzel bir tören için belediyemize ve başkanımıza teşekkür ediyoruz. Eskiden bu satış arabaları vardı. Şimdi yeniden maziye dönmüş olduk. Güzel ve hijyenik satış arabaları kazanıyor Keşan’ımız. Sizi ve ekibinizi başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum” diye konuştu. 

Lansmanda daha sonra Kudret Büçkün ve Selçuk Soykurt’a simitçi arabaları teslim edildi. Büçkün ve Soykurt, modern ve hijyenik koşullarda satış yapabilecekleri seyyar araç temini nedeniyle Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na teşekkür etti. Lansmanda daha sonra seyyar satış arabaları incelendi ve teknik özellikleri ile ilgili bilgiler alındı.

Etkinlikte ilk seyyar satış aracı 30 yıldır Alparslan Türkeş Meydanı'nda simit satan Kudret Büçkün'e teslim edildi. Seyyar satıcı araçlarının işgaliye bedeli karşılığı belediyeden teslim alınarak, belirlenen noktalarda hizmet vereceği bildirildi.