MEHMET AYTAÇ

DOÇEK Başkanı Hakan Eşme’nin verdiği bilgiye göre, 4-5-6 Mart tarihlerinde Kayseri Erciyes Dağı’nda düzenlenen etkinliğe Türkiye’nin dört bir yanından gelen 50 dağcı katıldı.

Geçtiğimiz cuma günü üniversitenin spor tesislerinde buluşan dağcılar, burada yapılan teknik olarak  bilgilendirildi.  Cumartesi günü ise Erciyes Kayak Merkezi’nden başlayan faaliyette ekipler, ilk olarak Çobanini mevkii yakınlarında ana kamp kurdular.

Kar kalınlığının 1,5 metreyi bulduğu, hava sıcaklığının -30 dereceyi gösterdiği cumartesiyi pazara bağlayan gece, Dağcılık Kulübü Başkanı Hüseyin Altay liderliğinde 04.00’te başlayan zirve tırmanışında “Şeytan Kulvarı” adı verilen rota kullanıldı.

Zirve yakınlarındaki etabın buzlu olmasından dolayı kazma ve krampon kullanan ekipler, 5 saatlik zorlu tırmanış sonrası zirveye ulaştı. Dağcılar, havanın sertliği ve rüzgârdan ötürü zirvede çok oyalanmadan ana kampa dönüşe geçtiler.

Etkinlik dönüşü bir açıklama yapan Keşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme; 24 yıl sonra yeniden Erciyes Dağı’nın zirvesine dokunmanın eşsiz bir duygu olduğunu belirterek, faaliyeti sorunsuz bir şekilde düzenleyen Erciyes Üniversitesi Dağcılık Kulübü Başkanı Hüseyin Altay nezdinde emeği geçenlere; faaliyete katılan kulüp ve dağcılara ve ekip arkadaşları Coşkun Özçelik, Sedat Kalelioğlu ve Seyfi Durmaz’a teşekkür etti.