MEHMET AYTAÇ

Yaklaşan sezon öncesi bir araya gelen yönetici ve sporcular, Keşan İdmanyurdu Spor’un profesyonel liglerde oynayacağına inandıklarını ve bunun için çalıştıklarını belirttiler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Keşanlı meclis üyesi Orhan Çakır’ın da bulunduğu yemekte bir konuşma yapan Keşan İdmanyurdu Spor Başkanı Taner Karatepe, Keşan’a iki senede iki şampiyonluk getirdiklerini söyleyerek, “Şampiyonluk Yürüyüşü’nü başlatıyoruz” dedi.

“SİSTEM TAKIMIYIZ, PROJE TAKIMI DEĞİLİZ”

Karatepe, kazanılan şampiyonluklar için büyük emekler harcandığını ifade ederken, bunda en büyük payın yönetimde olduğunu vurguladı. Karatepe şöyle konuştu: “Bu şampiyonluğun hikayesi o kadar basit değil. Altından çok büyük emekler yatıyor. Keşan’ın tarihinde, Keşanspor’un profesyonel oynadığı yıllarda dahil böyle bir sistem yok. 3 senedir aramızdan hiçbir yönetici arkadaşımız ayrılmadan yolumuza devam ediyoruz. Ben burada en büyük başarının yönetici arkadaşlarımda olduğunu biliyorum. Onlar, ben kazanırken de kaybederken de yanımdaydılar. Zor günümüzde de yanımızdaydılar. Bundan sonra biz profesyonel ligde oynayan ilk takım olacağız. Çok iddialıyız. Çünkü biz sistem takımıyız, proje takımı değiliz. Çünkü kağıt üstünde kurulan ve insanları mutlu etmek için hayali projelerle gelen bir kulüp değiliz. Emekle alın teriyle maddi manevi fedakarlıklarla bu yola çıkan bir kulüp ve yönetimiz. Biz başarılı oldukça esnaf da mutlu oluyor. Esnaf bizim farkımızda. Süper Amatör Lig’de Keşan’ı temsil edeceğiz. Gururla söylüyorum en üstteki takımız.”

“SİYASİLER SPORU DEVRE DIŞI BIRAKMASIN”

Bir sonraki duraklarının BAL ligi olduğunu ifade eden Karatepe, Trakya kulüplerinin de Anadolu’daki ilçe takımları gibi profesyonel liglerde oynaması gerektiğini ve bunun için potansiyel bulunduğunu kaydetti. Karatepe sözlerini şöyle tamamladı: “Transferlerimizi yaptık ve çok güzel oyuncular bünyemize kattık. Oyuncuların ilk tercih ettiği kulüp olmak bir gurur. Profesyonel lig hayalimiz var. Yıllar önce çocukluğumuzda Trakya’da 10-12 takımın mücadele ettiği günler vardı. Trakya’da bu potansiyel var, çocuklarımız yetenekli. Niye başarılı olmasınlar? Anadolu’daki ilçe takımları bunu başarıyorsa Keşanspor, Keşan İdmanyurdu Spor bunu niye başarmasın? Biz bunu hak ediyoruz. Çünkü Türkiye’nin Avrupa’sı diye tabir edilen bir noktadayız, her şeyimiz var. Fakat yerel yöneticileriz ve siyasilerimiz lütfen sporu devre dışı bırakmasınlar. Bakın spor birleştirici bir güç. Onlar zaruri bir şey gibi görüyorlar bunu. Böyle görmesinler. Ben de spordan kazandığım çevreyle buralar gelmiş bir insanım. Keşan İdmanyurdu’na sahip çıkalım. Projelerimiz gerçekçi, şefaf bir kulübüz. Buradan yöneticilerimizde birlikte bir söz veriyoruz. Bir kupa daha gelecekse biz getireceğiz.”

ORHAN ÇAKIR: “SPOR HERKESİ BİRLEŞTİRİYOR”

Karatepe’nin ardından söz alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Orhan Çakır da sporun içinden gelen biri olarak sporun, sporcunun ve yöneticilerin sorunlarını bildiğini kaydetti. Hem sporculuk hem de yöneticilik yaptıkları süreçlerde sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Çakır, “Keşan gibi potansiyel ve Trakya’nın gözbebeği olan bir ilçesinde bir spor kulübünün profesyonel liglerde yer alması gerekiyordu” dedi. Çakır, profesyonel liglerde olmanın şehrin ekonomisinde de büyük kazanımlar sağladığını belirterek şöyle konuştu: “İnşallah ben de şahsım olarak burada yönetim karşısında söz veriyorum. Çok uzun yıllardır siyasetin içinde olmaktan dolayı biraz spora ara verdim. Bu vesileyle Keşan İdmanyurdu’nun fahri bir yöneticisi, fahri bir üyesi, fahri bir destekçisi gibi lütfen beni aranıza kabul edin. Keşan’ımızın, memleketimizin en güzel yerlerde temsil edilmesi için elimden ne geliyorsa yapacağım. Sizlerin çalışmaları bizlerin de katkılarıyla inşallah Keşan İdmanyurdu’nu 3. lige çıkaracak bir sürece gireceğiz. Hepimiz bundan mutlu oluruz. Sonuçta spor bütün insanları birleştiren bir unsur. Ben eminim ki şu an masada oturan arkadaşların içinde çok farklı siyasi görüşlere sahip olmasına rağmen için Keşan İdmanyurdu ve Keşan geçtiği hepimizi bir araya getiriyor. Spor bizim çok önemli. İnşallah bundan sonra aranızda daha fazla olarak hep birlikte olarak sizlere başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Karatepe yönetim kurulu üyelerini tanıttı. Oluşturulan yönetim kurulu şöyle: Kulüp Başkanı Taner Karatepe, Başkan Yardımcısı Mustafa Ak, Başkan Yardımcısı Saim Çağan, Kulüp Müdürü Özgür Kahraman, Basın Sözcüsü Atakan Akyel, Altyapı Sorumlusu Aziz Burak Lofçalı, Genel Kaptan Tugay Yalçınkaya, Altyapı Sorumlusu Bayram Sulukavak, Altyapı Sorumlusu Orhan Koca, Muhasip Üye Cem Aksu, Asil Üye Kadir Günay, Asil Üye Umut Özdemir, Asil Üye Mestan Can, Asil Üye Zafer Kılavuz, Denetleme Kurulu Üyeleri Hasan Kaykı, Soner Gezer, Ahmet Örs.