HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Saat 15.00’te başlayan açılışa, Kale Ailesi’nin yanı sıra Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Belediye Başkanı Helvacıoğlu, yaptığı konuşmada Keşan’daki 40 tarihi evden birinin şehre kazandırıldığını belirterek, “Milli değerini tarihine kazandıranlara teşekkür ediyorum. Örnek bir eser olacak. Umarım diğer eserlerde koruma altına alınır. O 39 eve sahipleri, belediye, devlet veya valilik tarafından da el atılmalı. İçeriye girdiğinizde böyle eserleri korumanın önemini anlayacaksınız. Keşan’ı daha ileriye taşıyacaksak bu gibi eserleri korumalıyız. Kent Müzesi’ni de restore ediyoruz ve 1 yıl içerisinde orayı da kazanacağız. Keşan’da maalesef bu tür kıymetlilerimiz çok az. Göz nurumuz gibi korumalıyız. Hersekzade Ahmet Paşa Camii’de gayretlerimizle tadilata giriyor. Geriye tarihi hamam ve 39 tescilli ev kalıyor. Desteklerimizle o evleri de Keşan’a kazandırmak boynumuzun borcu diye düşünüyoruz. Kale ailesine candan teşekkür ediyorum” dedi.

Gülcan Kale ise bugün kapılarını tüm sanatseverler için açtıklarını belirterek, bu güzelliği herkesle paylaşmak için sabırsızlandıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından ise açılış kurdelesi kesilerek, sanat evi ziyaret edildi. Açılış, davetlilere ikramlarda bulunulmasıyla son buldu.