HABER MERKEZİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Ticaret Bakanlığı’nın destekleri, oda ve borsaların katkılarıyla ABD’nin Chicago (Şikago) şehrinde kurulan Türkiye Ticaret Merkezi’nin tanıtım toplantısı, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Orkun Özkaya ve Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı’nın da katılımlarıyla video konferans yöntemiyle gerçekleşti.

Londra, Dubai ve New York’tan sonra Chicago’da da açılan Türk Ticaret Merkezi’nin Türk ürünlerine  yurtdışında çok önemli maliyet avantajlarıyla birlikte lojistik imkanlar kazandırıldığına değinilen toplantıda Türk Ticaret Merkezi’nin tanıtımının yanı sıra Türkiye’nin ABD ile yaptığı ihracat hacminin büyüklüğüne de dikkat çekildi.

“YURTDIŞINDA DEĞERLİ İMKANLAR SUNAN BİR MERKEZ”

Toplantı sonrası konuşan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Orkun Özkaya, “Uluslararası ticareti geliştirmek için uzun zamandır çalışmalar yapılmakta. Ticarette karşılaşılan sorunlar yıllar geçtikçe yeni boyutlar kazanarak yeni arayış ihtiyaçları doğurdu. Bu ihtiyaçları karşılamak için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz tarafından Ticaret Bakanlığı’mızın da destekleriyle kurulan Chicago Türk Ticaret Merkezi’mizin tanıtım toplantısına katıldık. Bu merkezlerde özel sektör kuruluşlarımıza yurt dışında fiziken var olma fırsatı sunulurken, buralarda depolama, lojistik, tanıtım ve pazarlama bakımından da değerli imkanlar sunulmaktadır. Türk dış ticaret hacmine önemli ölçüde katkı sunacak bu merkezin Türk Ticaret’i adına hayırlı olmasını dilerim” şeklinde açıklamalarda bulundu.