HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Saat 10.30 sıralarında, Keşan TSO Meclis Toplantı Salonu'nda başlayan basın toplantısına, Arıkan’ın İpsala Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kemal Kutlubay da katıldı.

Sözlerine, Rusya-Ukrayna savaşının sona ermesi ve yeniden huzurlu günlere dönülmesini temenni ederek başlayan Arıkan, 1 Mart 2022 tarihi itibari ile TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği)'nde yaptıkları girişimler sonucunda, yolcu ve yük nakli taşımacılığı yapan oda üyelerinin kullandığı sayısal takografı kartlarını Keşan TSO'dan alabileceklerini belirterek, "Sayısal takograf 2014 yılından beridir kullanılıyor. Tarihi geçen ya da yeni kart alacak üyelerimiz, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'na gitmek zorunda kalıyordu. Bugün itibariyle bu hizmeti odamızdan almaya başlayacaklar. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde yaptığımız girişimler neticesinde bölgede ilk olan odalardan biriyiz. Bu konuda Rifat Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Sayısal takograf kullanan yolcu ve yük nakliyesi yapan üyelerimiz bugün itibariyle odamıza gelip genel sekreterliğimize ulaşıp bu hizmeti alabilirler. İnşallah tüm üyelerimizin bu sene sezonu güzel geçer. Kendileri kazasız belasız hayırlı işler diliyorum" dedi.

KEŞAN’IN POTANSİYELİ AŞİKAR

Murat Arıkan, zamanın son derece önemli olduğunu ifade ederek, "Vakit çok önemlidir. O yüzden böyle bir hizmetin burada olması da bu zor günlerde esnaf arkadaşlarımıza bir nebze de olsa destek olacağını düşünüyoruz. Uzun bir süredir başkanlarımız ve odalarımız bunu talep ediyordu. Bizler de bunları Ankara'ya aktardık ve bizleri kurmadılar. Çünkü Keşan’ın potansiyeli aşikar. İpsala, Enez, Keşan ve bölgemiz, Kara, yük ve yolcu taşımacılığında en büyük tedarikçilerden bit tanesidir. Odamıza, bölgemize üyelerimize ve  esnaf arkadaşlarımıza hayırlı olsun" diye konuştu.

KEŞAN'A DA BU HİZMET İMKANININ VERİLMESİ NE MUTLU

Kemal Kutlubay ise kısa bir süre önce gerçekleştirdikleri genel kurulda, İpsala Şoförler ve Otomobilciler Odası üyelerine 3. dönemde hizmet etmeye devam edeceklerini dile getirerek, şunları söyledi: "Keşan Ticaret ve Sanayi Odamız dijital ehliyetleri hizmetini buraya getirdi. Edirne’nin en büyük ilçesi Keşan. Yaptıkları çalışmalardan dolayı kendilerine çok teşekkür ederim. Keşan'a da bu hizmet imkanının verilmesi ne mutlu. Başta zaman olmak üzere hem maddi hem de manevi yönden kazanım sağlanmış olundu. Kazanan ilçemiz ve esnafımız olsun."