HABER MERKEZİ

Özel Keşan Hastanesinden yapılan açıklamada, Doç. Dr. Ayşe Nur Çakır Güngör’ün tedavi protokolleriyle ileri yaşlarda da maksimum yumurta sayısına ulaşıldığı ifade edildi.

YUMURTA TOPLAMA (OPU) İŞLEMİ

Doç. Dr. Ayşe Nur Çakır Güngör toplama işlemi ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Yumurtalar belirli bir olgunluğa ve boyuta ulaştıkları zaman yumurta hücrelerini çatlatmak amacı ile farklı bir hormonal iğne uygulanıyor. Yumurtalar farklı bir hormonal iğne (çatlatma iğnesi) yapıldıktan 34-36 saat sonra, son olgunlaşmalarını tamamlar ve toplanmaya hazır hale gelir. Çatlatma iğnesinin 34-36. saatlerinde yumurtalar ameliyathane şartlarında toplanıyor. Bu işleme ‘OPU’ (ovumpickup ) adı verilir. Hafif bir anestezi altında yapılır. Anestezi verileceği için hasta OPU sabahı aç karnına ameliyathaneye alınır. Ağrısız ve acısız bir işlemdir. Steril şartlar sağlandıktan sonra yumurtalara vajinal yolla ulaşılır. Bu işlem için ultrason görüntüsü altında, negatif basınç sağlanmış bir iğne kullanılır. Tek tek yumurtalar toplanır. Toplanan yumurtalar laboratuvar ortamında incelenir. Toplanan yumurta sayısı değişkendir. İdeal sayı 8-10 yumurta arası olmakla beraber toplanan yumurta sayısı 1 ila 35 arasında değişebilir. Bu işlem 20-30 dakika sürmektedir. Hasta kanama kontrolünü takiben anestezi etkisi geçinceye kadar 1-2 saat gözlem altında tutulur. Daha sonra taburcu edilir.

SİZ DE ÇOCUK SAHİBİ OLABİLİRSİNİZ

Doç. Dr. Ayşe Nur Çakır Güngör’ün hastaya özel uyguladığı tedavi protokolleriyle ileri yaşlarda da maksimum yumurta sayısına ulaşıldığı belirtilerek, “Tüp bebek tedavisi ile siz de çocuk sahibi olabilirsiniz” denildi.