HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Bazı metruk evler madde bağımlılarının çıkardığı iddia edilen yangınlarda zarar görürken, ev sahipleri binaların kapı ve pencerelerine tuğla örerek önlem almaya çalışıyor.

Keşan’da, kullanılmayan ve madde bağımlılarının uğrak yeri haline gelen metruk evler, mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine ev sahipleriyle anlaşmaya varılarak belediye ekiplerince yıkılıyor. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, dün beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, Keşan Beldiyesi Fen İşleri Müdürü Erdi Kılıç ve Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek’le beraber Cumhuriyet Caddesi üzerindeki metruk evin yıkımını inceledi.

KEŞAN’I DAHA HUZURLU BİR YER HALİNE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Belediye Başkanı Helvacıoğlu, metruk evlerin güvenlik açısından sorunlar ortaya çıkardığını belirterek, “Keşan’da metruk ev sorununun hat safhada olduğu bir dönem yaşıyoruz. Keşan Belediyesi olarak, Kaymakamlığımız önderliğinde metruk ev sorununu muhtarlarımızın tespitiyle çözüme kavuşturuyoruz. Göreve geldiğimiz 2 buçuk yıldan bu yana her ay yaklaşık 10 ev yıktık. Metruk evlerin yıkılması konusunda çok ciddi yol katettik. Metruk evlerin bulunduğu alanlar suçla iştikal eden kişilerin uğrak yeri haline geldi. Evsizlerin uğrak yeri. Ayrıca uyuşturucu ve fuhuş için de kullanılıyor. Bu nedenle mahalle sakinleri de huzursuz oluyor. Bu konuda çok yol kattettik. Ev sahipleri ya da varislerden izin alıyoruz. Keşan’ı daha huzurlu bir yer haline getirmek için çalışıyoruz. Bu evlerin de sorun olduğunu düşündük. Bugün 230’uncu metruk evi yıkacağız” dedi.

EVLERİN YIKILMASI SUÇ OLUŞMASINI DA ORTADAN KALDIRACAKTIR

Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek de, metruk evlerin mahalle sakinlerine huzursuzluk yarattığını ifade ederek, “Ben, belediye başkanımıza göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Keşan’da en büyük sorunlarımızdan olan bu metruk evlerin yıkılması konusundaki çabamız ilerleme kaydediyor. Metruk evler dışarıdan gelen insanların da barınma noktası oldu. Keşan bir cazibe merkezi, çekim noktası. Çevredeki insanlar da bu metruk evlerde kalanlardan rahatsız. Maalesef bu evlerden kötü kokular alıyoruz. Bunun da çözümü metruk evlerin yıkılması. Polis de gayret gösteriyor. Ama polis gittikten sonra bu kişiler metruk evlere yeniden geri dönüyor. Evlerin yıkılması suç oluşmasını da ortadan kaldıracaktır” diye konuştu.  

FETÖ ŞÜPHELİSİ YAKALANMIŞTI

Öte yandan geçen Şubat ayında Keşan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekiplerince, Yukarı Zaferiye Mahallesi’ndeki metruk bir eve düzenlenen operasyonda Yunanistan’a kaçma hazırlığında olan FETÖ şüphelisi G.Ö. (35) yakalanarak, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.