SONGÜL KONAR

Dün saat 11.00’de Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde düzenlenen ödül törenine, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, okul müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Ödül töreninde sözü ilk olarak Keşan Fen Lisesi Öğrencileri; Mert Özkaya, Kaan Kalkandelen, Faruk Çamcı, Keşan Batı Koleji Fen Lisesi Öğrencisi; Zeynep Kobat, Keşan Anadolu Lisesi Öğrencisi; Eylül Nisa Salkım aldı.

İlk sözü alan Mert Özkaya, “Keşan Fen Lisesi Öğrencisiyim, Türkiye 4 bin 950. si oldum. Şu anda nereye gideceğimi karar vermedim” dedi.

Daha sonra söz alan, Kaan Kalkandelen ise, “Türkiye 6 bin 961’ncisi oldum. Şu anda hangi bölümü tercih edeceğime karar vermedim. Pandemi döneminde evde online dersler ve kendi başımıza çalışmakta zorlandık” diye konuştu.

Kalkandelen’den sonra söz alan Faruk Çamcı ise şunları söyledi: “Türkiye 9 bin 477.si oldum. Tercihimde Tıp yazmayı düşünüyorum. İlk 10 bine girmenin sırrı çok değil, düzenli çalışmak.”

Daha sonra söz alan Özel Keşan Batı Koleji Fen Lisesi Öğrencisi Zeynep Kobat ise, “Sözel alanda 5 bin 522. oldum. Marmara Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği bölümünü tercih etmek istiyorum. Pandemi nedeniyle zor çalıştık” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Eylül Nisa Salkım ise şunları ifade etti: “Sözelde 4 bin 560. oldum. Bir yılım yorucu ve stresliydi ama sonucuna değdi diye düşünüyorum.”

Öğrencilerin ardından söz alan, Keşan Fen Lisesi Müdürü Çetin Karagöz, “Çocuklarımızın daha iyi ve daha başarılı olmalarını temenni ediyorum. Kovid nedeniyle her şey sınırlı oldu. Bin 65. öğrencimiz Kerem İhsan Mercan ailesi ile beraber şehir dışında olduğu için katılamadı” diye konuştu.

Keşan Hersekzade Ahmet Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Edanur Köseoğlu’nun Kovid geçirmesi ve evinde karantina da olması nedeni ile katılamadığını dile getiren Keşan Hersekzade Ahmet Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Salahattin Arslan ise, “Öğrencim Edanur Köseoğlu karantinada olduğu için onu temsilen ben buradayım. Pandemi sürecinde herkes için çalışmak zor oldu. Bu çalışmalar içerisinde böyle başarılar çıkması bizim için gurur verici” dedi.

Daha sonra sözü, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu aldı.

Mustafa Helvacıoğlu, “Keşan’ın başarılı öğrencileriyle bir aradayız. Üniversite sınavına girecek tüm öğrencilere rol modelsiniz. Başarı çok çalışmayla birlikte gelir. Keşan belediyesi ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğinde; geçtiğimiz yıl yeni bir gelenek başlattık. Üniversite sınavında ilk 10 bine giren 7 öğrencimizi ödüllendiriyoruz. Amacımız gelecek nesillerimizin daha başarılı ve bizleri geleceğe taşıyacak bireyler olarak yetişmeleri. Öğrencilerimizin başarısı ile şehrimize heyecan geldi. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizleri seviyoruz ve tüm öğrencilerimize 24 saat kapımız açık. Başarı önemli ama başarının yanında onu muhafaza etmek de çok önemli. Biz size, en güzel ortamı sağlamak için gayret ediyoruz. Siz bizim geleceğimizsiniz, umudumuzsunuz, ışığımızsınız. Geleceği inşallah sizlerle birlikte çizeceğiz. Bizim için en büyük mutluluk, gelecek hayallerine kavuşabilmeniz. Sizin için çalışıyoruz, bundan sonra da sizin için çalışacağız. Üniversitelerine yerleşen tüm öğrencilerimizin eğitim hayatları boyunca da yanlarında olacağız. Keşan belediyesi olarak biz insana yapılan yatırımın en güzel yatırım olduğunu düşünüyor ve hizmetlerimizi bu eksende hayata geçirmenin çaba ve gayretini gösteriyoruz. Tüm öğrencilerimize sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler diliyorum” diye konuştu.

Mustafa Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından ilk 10 bine giren öğrencilere ödülleri verildi.