AYGÜL KONAR

Edirne Barosu Konferans Salonu’nda düzenlenen törene; Baro Başkanı Avukat Alper Pınar, yönetim kurulu üyeleri ve Kubilay Öztürk’ün ailesi ve arkadaşları katıldı.

Törende konuşan Pınar, kendi stajyerlik ve yemin törenini hatırlayarak, “Kubilay’ın şu an içinde bulunduğu heyecanı anlayabilecek durumdayız. Karşınızda şu anda konuşma yapan avukat, aynı heyecanı duyan kalbi yerinden fırlayacak şekilde atan avukatla aynıdır” dedi.

Alper Pınar’ın konuşmasının ardından stajyer Avukat Kubilay Öztürk’e yeminini ettirerek ruhsatı teslim edildi.

“KOLAY BİR YOL OLMADI”

Yeminin ardından konuşan Avukat Kubilay Öztürk ise, tüm katılımcılara teşekkür ederek, şunları söyledi:“Kolay bir yol olmadı. Taşlı, engebeli, çok uzun bir yoldu. Ama hiçbir zaman yorulmadım. Keşke bu yola hiç adım atmasaydım da hiçbir zaman demedim. Karşıma çıkan her engel beni biraz daha güçlendirdi. Daha hızlanmama daha emin adımlarla yoluma yürümeme sebep oldu.”

Öztürk, bu yolda kendisine maddi ve manevi destek olan ailesine ve “Yakın zamanda bir aileye daha sahip oldum” ifadelerini kullandığı Yavaş & Erduran Hukuk Bürosu’na teşekkür ederek, şöyle devam etti: “O kapıdan stajyer avukat olarak girdim. Ama hiçbir zaman alelade bir stajyer olarak nitelendirilmedim. Her zaman bir kardeşleri gibi davrandılar. Öncelikle avukat Mustafa Yavaş ve avukat Özden Erduran’a sonsuz minnetlerimi sunuyorum. Meslek hayatıma bu büroda devam edecek olmanın da gururunu yaşıyorum. İnşallah her zaman bu heyecanım içimde olur.”

Avukat Öztürk, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Huzurlarınızda bir söz vermek istiyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin ilkelerine uyarak, karşıma gelen her vatandaşın dil, din, ırk, zenginlik gözetmeden, eşit davranarak, adalet duygusunun her zaman göz önünde bulundurarak, karanlıkta kalanlara umut ışığı olarak, mağdurun her zaman yanında durarak, her gün daha da heyecanlanarak mesleğimi sürdüreceğime söz veririm.”

“AVUKATLAR TARİH BOYUNCA KÖLE KULLANMADILAR AMA HİÇBİR ZAMAN EFENDİLERİ DE OLMADI”

Öztürk, konuşmasını ünlü Fransız Avukatın sözleriyle tamamlayarak, “Görevimizi yaparken kimseye; ne müvekkile ne hakime hele ne iktidara tabiyiz. Bizim aşağımızdaki kişilerin varlığı iddiasında değiliz. Fakat hiçbir hiyerarşik üstü de tanımıyoruz. En kıdemsizinden en kıdemlisine veya isim yapmış olandan farkı yoktur. Avukatlar tarih boyunca köle kullanmadılar. Ama hiçbir zaman efendileri de olmadı” dedi.

KEŞAN’IN 91’İNCİ AVUKATI KUBİLAY ÖZTÜRK OLDU

Yeni yılın ilk töreninde cübbesini giyen Öztürk, Edirne Barosu’nun 473’üncü, Keşan’ın ise, 91’inci avukatı olarak görev yapacak.