HABER MERKEZİ

Ayrıca diğer iddialar arasında Sarmaşık’ın komutanı tarafından öldürüldüğü, solak olması sebebiyle de intihar etmiş olma ihtimali olmadığı söylenmişti.

Ortaya atılan iddialar karşısında tepkisiz kalmayan Keşanlı roman vatandaşlar geçtiğimiz akşam Türk Bayrakları ile caddeleri dolaşarak ‘Şehitler ölmez, Vatan bölünmez’ sloganı attı.

Roman vatandaşların çoğunlukla yaşadığı Yenimescit Mahallesi’nde toplanan yaklaşık 800 kişilik grup şehir merkezine yürüyerek Alparslan Türkeş Meydanı’na geldi. Burada İstiklal Marşı okuyan vatandaşlar daha sonra Cumhuriyet Meydanı’na doğru yöneldi.

Olaysız bir şekilde dağılan grup Yenimescit Mahallesinde tekrar bir araya geldi. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da mahalle meydanında toplanan kalabalığa hitap ederek baş sağlığı diledi.

Yasaklar varken bu şekilde toplanmanın doğru olmadığını belirten Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Bu kalabalık hastalıklara neden olacak. Yarın sabah aranızdan temsilciler gelir bir basın açıklaması yaparız. Durumu izah eder ve çözeriz.”

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada: "İlk bilgiler kapsamında, Piyade Er Caner Sarmaşık'ın 29 Nisan 2021 tarihinde nöbetteyken intihar ettiği belirlenmiştir. Olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Tahkikat sonuçlanınca kamuoyu ile paylaşılacaktır" ifadelerine yer verildi.