Düğün yasaklarının kalkmasından bu yana Yukarı Zaferiye Mahallesi Yosun Sokak'ta her akşam düğün yapılıyor.

Konut bölgesinin orta yerindeki bu sokağı bazı makamlar birilerine açık hava düğün salonu olarak mı tahsis etti, birileri sokağı sahipsiz bulup burayı düğün yapacaklara kiraya vermeye mi başladı, neden her akşam aynı yerde düğün yapılmasına yetkili makamlarca izin veriliyor, bilmiyoruz.

Ancak mahalle sakinleri olarak artık bir gece daha düğün gürültüsü çekmeye dermanımız ve tahammülümüz kalmadığını hem düğün sahiplerine hem yetkililere duyurmak istiyoruz.

Herkesin, evinde istirahat etmeye, günün yorgunluğunu atmaya, ailesiyle sohbet etmeye hakkı ve ihtiyacı var. Ama istirahat etmek bir yana, gecenin serinliğinden faydalanmak için penceremizi, balkon kapımızı bile açamıyoruz. Adeta evimizin içinde düğün yapılırcasına aşırı gürültü yüzünden normal ev hayatımızı yaşayamaz olduk.

Ayda bir kez olur, iki kez olur katlanılır ama bu işkence her gece çekilecek şey değil. Yetkililerin burada düğün yapılmasına bundan sonra izin vermemesini, vatandaşın istirahat hakkını korumasını istiyoruz. Hukukçulardan da istirahat etme ve gereksiz gürültüden korunma hakkımızı kullanabilmemiz için neler yapabileceğimiz konusunda yol göstermesini bekliyoruz. Bu iş yetkililerce çözülmezse mahalle sakinleri olarak kendi hakkımızı kendimiz arama yoluna gitmek zorunda kalacağız, bu durumda hukuki desteğe ihtiyacımız olacak.