AYGÜL KONAR

Vatandaşların ekonomik ya da salgın dolayısıyla berberlere çok fazla gelmediğini ifade eden Kalkan, Keşan’daki berberlerin hemen hemen hepsinin aşılarını olduğunu ve tüm hijyen kurallarına uyduklarını da belirtti.

İnsanların kendi kendilerine tıraş olmaya alışsalar da berber eli değmediği için iyi bir görünüm kazanmadıklarını dile getiren Kalkan, “Tıraş insanın aynasıdır” dedi.

“İNSANLAR PANDEMİ DÖNEMİNDE TIRAŞ MAKİNASI ALIP KENDİLERİNİ TIRAŞ ETMEYE ALIŞTILAR”

Berberlerin kısıtlamaların ardından açıldığını fakat sadece berberlerin değil tüm esnafların işlerinde durgunluk olduğunu ifade eden Kudret Kalkan, “İnsanlar pandemi döneminde tıraş makinası alıp kendilerini tıraş etmeye alıştılar. Kendi kendine tıraş olanlar genellikle ense tıraşı olmaya geliyorlar. Saç tıraşlarımız pandemiden dolayı yarıya düştü. Sakal tıraşlarımız ise %50’den fazla düştü. İnsanlar daha önce berberde nasıl tıraş edildiğini görmüş ve aynaya bakarak kendi tıraş olmaya çalışıyor. Tabi belli noktalarda uzunlu kısalı kalıyor. Berbere gelip bunları düzelttiriyorlar. İnsanlar ekonomik veya salgın sebebiyle kendilerini tıraş ediyorlar ama tıraş insanın aynasıdır. İyi bir görünüm isteyenler berberleri ve kuaförleri tercih etmeli. Biz berberler olarak nasıl bir bina inşa edemezsek insanlarda kendine kendine güzel bir tıraş olamaz. Kendi tıraş olanlar belli oluyor. O yüzden herkes berberleri ve kuaförleri tercih etmeli” diye konuştu.

“İLK OLARAK BERBERLER AŞILANMALIYDI”

Esnafların zor durumda olduğunu kaydeden Kudret Kalkan, açıklamasını şu cümlelerle tamamladı: “Şimdi yaz sezonu başladı hareketlenme olacak mı? Göreceğiz. Geçtiğimiz arefe günlerinde dükkânlarımızı açamadık. Açtığımız arefe günü de sakin geçti. Önümüzde ki kurban bayramının arefe günü nasıl geçecek bilmiyorum. Aşımızı olduk. Bizler insanlarla iç içe olduğumuz için devletimiz aşılamaya esnaflardan başlamış olsaydı bizim için daha iyi olurdu. İlk olarak berberler aşılanmalıydı. Bizler hijyen kurallarına uyuyoruz. Her tıraşta tek kullanımlık havlu kullanıyoruz. İnsanlar korkmadan berberlere gelebilir.”