SONGÜL KONAR

Saat 15.00’de başlayan Keşan Belediyesi Konferans ve Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu başkanlığında yapıldı. 

Belediye Başkan Yardımcıları; Nuran Uslu ile Yakup Balcı’nın belediyenin işleri ile ilgili Ankara’da olması ve İYİ Parti’li Meclis Üyesi Zafer Topçu’nun mazeretleri nedeniyle izinli sayıldığı toplantıda açış konuşması yapan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, geçtiğimiz aylardaki Meclis toplantılarının Korona Virüs tedbirleri nedeniyle yapılamadığını, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ve İç İşleri Bakanlığı’nın genelgelerine istinaden Haziran ayı Meclis toplantısının gerçekleştirildiğini dile getirdi ve alınacak kararların hayırlı olmasını temenni etti.

Gündem maddelerine geçilmeden önce, Meclis’i 2 konu hakkında bilgilendiren Mustafa Helvacıoğlu şunları aktardı: “GÜNEKAB’ta neler olduğunu sorduk ve raporunuzu istedik. 15 Mayıs 2020 tarihinde elden tutanak ile teslim ettik, bilgi talebi dilekçemizi ancak herhangi bir geri dönüş sağlanmadı; İşte sorduğumuz ve cevap alamadığımız sorular; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda gerçekleşen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün boyutu küçük olarak asılan bayrak konusunda soruşturma başlattık. Soruşturma sonucunda; idaremizin, idare yöneticilerinin ve personelimizin kasıt ve kusuru bulunmamıştır. Personelimizden özür dilemenizi bekliyorum. Siz önce, geçmiş dönemlerde ulusal bayramlarda asmayı unuttuğunuz Atatürk ve Türk bayrağımızın hesabını verin.”  

KOMİSYON SEÇİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Meclis’te daha sonra gündem maddelerine geçildi.

Meclis’te ilk olarak Encümen Üye seçimi yapıldı. 

İYİ Parti aday göstermezken AK Parti Tarık Uysal’ı, MHP’de Barbaros Tokgöz’ü aday gösterdi. CHP ise Feridun Tümer ile Alaaddin Öztürk’ü aday gösterdi ve oylama gizli oyla yapıldı.

Yapılan oylama sonucu Encümen üyeliklerine Feridun Tümer ile Alaaddin Öztürk seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine ise yapılan açık oylama ile İYİ Parti’den Zafer Topçu, AK Parti’den Yakup Balcı, Sema Kılıç, CHP’den ise Olcay Soran ile Yüksel Alioğlu seçildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na yapılan açık oylama sonucu; İYİ Parti’den Coşkun Lofçalı, AK Parti’den Şafak Uslu ve Selim Aras, CHP’den de Özlem Uybaş ve Erhan Engin getirildi. 

Ulaşım ve Trafik Komisyonu’na ise İYİ Parti’den Hakan Gürel, MHP’den Mitat Bulut, AK Parti’den Tarık Uysal, CHP’den de Banu Saygı ile Süleyman Paçaman getirildi.

Disiplin Komisyonu üye seçimi ise gizli oyla yapıldı. Yapılan seçimde; Volkan Erkan ile İbrahim Dinç bu komisyona seçildi.

Keşan Belediyesi’nin 2019 yılı Denetim Komisyon Raporu’nun Mali Hizmetler Müdürü Levent Keçimen tarafından sunulmasından sonra gruplara söz verildi grup sözcülerinin konuşmasından sonrasında Denetim Komisyonu adına Olcay Soran konuştu.

HELVACIOĞLU: “ŞİKAYET SAHTE ÇIKTI”

Soran’ın konuşmasına cevap veren Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu şunları söyledi: “Ben, özensizce hazırlanmış ve devrik cümleler bulunan bu raporu okumakta zorlanıyorum. Lütfen bundan sonra, kuruma verdiğiniz raporlarda imla hataları ve diğer hususlara dikkat edin. Ben soruları özetleyip hepimizin anlayacağı şekilde açıklamaya çalışayım. 1. sorunuzda Su ve Kanalizasyon Müdürümüz Erhan Başaran hakkındaki CİMER şikayetini sormuşsunuz. Bu şikayet sahte çıktı. Adına sahte şikayet yapılan vatandaşımızın da olaydan haberi yok. Şikayet Kaymakamlık eliyle Belediyemiz tarafından cevaplanmıştır. Bu nedenle herhangi bir kamu zararı söz konusu değildir. Bizim bu konuda, ne kadar hassas olduğumuzu vatandaşlarımız biliyor, içiniz rahat olsun.” 

“rapor hazırlamayı bilmediğiniz gibi kanunlardan da haberiniz yok”

“2. sorunuz üç personelimizin niteliği, mesaileri ve maaşları hakkında olmuş. Bu personellerimiz 270 saat mesaiyi aşıyor demişsiniz; rapor hazırlamayı bilmediğiniz gibi kanunlardan da haberiniz yok. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi tarafından alınan karara göre; 270 saatlik fazla çalışma sınırına bayram ve genel tatil günleri dahil değildir. Bu 3 personelimiz, çalıştığı zamanın 5’te birini bile mesai olarak yazmıyor ve yasal sınırın da dışarısına çıkmıyorlar. Biz geçmiş dönemlerde 1 mesai yapıp, 5 yazanları da biliyoruz. Denetim komisyonumuz yaklaşık 40 personelin 270 saatlik mesai sınırını aşmış olmalarına neden gözlerini kapatıyor? Hazırladığınız rapor kanunlara değil, maalesef siyasete göre hazırlanmıştır. Fazla maaş alıyorlar demişsiniz; bu üç personelimizin maaş ortalaması işçilerimizin maaş ortalamasından 2 bin 500 TL daha azdır. İşte bizim farkımız bu. Siz eşi dostu işe alırken biz iş yapanı işe alıyoruz. Eğitim düzeyleri, mesleki deneyimleri ve bilgi birikimleri ile ilgili bir sorunuz var. Bu çalışma arkadaşlarımızın almış olduğu yurtdışı eğitimleri, lisans diplomaları ve yıllarca yapmış oldukları kamu ve özel sektör iş deneyimlerini CV’lerinden incelemenizi öneririm.” 

“LAF OLSUN DİYE RAPOR HAZIRLANMAZ”

“3. sorunuzda; mal ve hizmet alımlarında diğer esnaf odalarından da bilgi alın demişsiniz. Bakın biz bir kuruşun bile hesabını yapıyoruz. Almamız gereken bilgileri gereken kurumlardan zaten alıyoruz. Açıkçası biz bu soruyu da anlayamadık. Mal ve hizmet alımlarında 2700 üyesi olan Ticaret Odası’ndan bilgi alıyoruz. Her alımda tüm kurumlardan bilgi alınması gerekli değildir. Demişsiniz ki; Ticaret Borsası’ndan da bilgi alın. Belediyeye arpa mı aldık, buğday mı aldık ki; Ticaret Borsası’ndan bilgi alalım. Ya da kırtasiye alımları için Şoförler Odasından mı bilgi alalım. Bu nasıl bir anlayış, anlamakta zorlanıyorum. Laf olsun diye rapor hazırlanmaz. Şeffaflık ve tasarruf sağlama konusunda belediye emin ellerde siz merak etmeyin.”

“ŞİMDİ Mİ AKINIZA GELDİ DAHA FAZLA TEKLİF ALIN DEMEK”

“4. ve 5. sorularınızda; 22/D alımlarında, duyuruların internet ortamında da yapılması gerektiğini söylemişsiniz. Mal ve hizmet alımlarında da üç tekliften fazla alınmalı diyorsunuz. Yani diyorsunuz ki; Keşan Belediyesi yeni dönemde işi doğru yapıyor ve 3 teklif alıyor ama daha fazla teklif alın. Yıllarca yandan tekliflerle iş yaptınız. Şimdi mi akınıza geldi daha fazla teklif alın demek. Sayın Olcay Soran, önce başkanlığını yaptığınız GÜNEKAB’da müfettiş raporuna yansıyan evraksız avans harcamalarını cevaplayın. Burası Keşan Belediyesi, kanıt evraksız, kafanıza göre harcama yaptığınız GÜNEKAB değil. Bizim mal ve hizmet alımlarındaki hassasiyetimiz ile bir yılda %20’lik tasarruf sağladık. Tasarruflarla yönetmeye söz vermiştik; vatandaşlarıma söz verdiğim yol haritası ile çalışmaya da devam ediyoruz.” 

“KEŞAN KENT HİZMETLERİ’NİN SERMAYESİNİN TAMAMI KEŞAN BELEDİYESİ’NE AİTTİR”

“6. sorunuzda; Erikli Sahili’ndeki günübirlikçi kamp alanı ile ilgili bir soru sormuşsunuz. Erikli Sahili’ndeki araziyi halkın kullanması için kiraladık. Festival döneminde de kullanıldı. Şirketten 200 bin TL para aldık, onunla da beton firmasına borcumuzu ödedik. Bunu zaten siz de biliyorsunuz. Sonrasında ise; sizin Keşan Belediyesi’ne vermediğiniz ve MUÇEV’in aldığı kumlar nedeniyle geçtiğimiz ay sözleşmesini feshettik. Keşan Kent Hizmetleri’nin sermayesinin tamamı Keşan Belediyesi’ne aittir ve şirketin tüm malvarlığı kamu malı sayılmaktadır. Dolayısıyla; kamu zararı oluşması söz konusu değil. Biz sizin batırdığınız şirketi kurtarmaya çalışıyoruz. Bunu sizler de gayet iyi biliyorsunuz.” 

“NEREDEYSE 1 MİLYONA YAPTIĞINIZ BALOLARI KONUŞMAK İSTEMİYORUM BURADA”

“7. sorunuzda; belediyemizi temsilen vatandaşlarımızın düğünlerine gram altın asmayın giderleri azaltın demişsiniz. Vatandaşlarımız tarafından Keşan Belediyesi olarak davet edilen düğünlere icabet etmek ve hediye götürmek bizim kültürümüzde var. Geçmiş dönemlerde; bir yılda 52 bin TL’lik çiçek harcaması yapılırken aynı tasarruf naralarını atıyor muydunuz? Merak ediyoruz. Kaldı ki; çiçek yerine aynı paraya cemiyet yapan vatandaşımıza altın ile katkı sağlamış oluyoruz. Neredeyse 1 milyona yaptığınız baloları konuşmak istemiyorum burada. Belediyemizi temsilen vatandaşımızın düğünlerine başkan yardımcılarımız ve müdürlerimizin de altın götürüp katkıda bulunması tamamen yasal. Bu durum Sayıştay tarafından da kabul ediliyor.”

“MUHALEFET GRUBUMUZ VATANDAŞIMIZA ÜCRETSİZ VERDİĞİMİZ BU HİZMETTEN DE RAHATSIZ OLMUŞ” 

“8. sorunuzda ücretsiz danışmanlık sözleşmelerimiz ile ilgili anlayamadığımız bir soru daha sormuşsunuz. <İş ilişkiniz var, hem de danışmanlık alıyorsunuz> demişsiniz. Evet, danışmanlık hizmetlerini ücretsiz alıyoruz. Tavsiye aldığımız konularda herhangi bir mal ve hizmet alım ilişkisi yok. Belediyemizi, alanında uzman kişilerden alınan tavsiye ve görüşlerle katılımcı bir anlayışla yönetiyoruz. Buradaki amaç; uzman kişilerin bilgi birikiminden yararlanmak ve hizmeti en iyi şekilde planlayarak halkımıza sunmaktır. Ama sanırım muhalefet grubumuz vatandaşımıza ücretsiz verdiğimiz bu hizmetten de rahatsız olmuş. Yani Korona Virüs döneminde; ücretsiz psikolog, diyetisyen, yaşam koçu ve kişisel bakım gibi ücretsiz hizmetlerin ne sakıncası var anlayamadık. Bu suç ise gidin şikayet edin. Danışmanlık konularında sap ile samanı birbirine karıştırmayın. Siz belediyeyi yönetirken dışarıya kapatmışsınız, 4 kişi ile yönetmişsiniz. Danışman nedir? Danışmanlık nedir bilmiyorsunuz, o yüzden 30 yıldır Keşan’ın hali ortada.” 

“BİR KİŞİYE BİRÇOK AVUKATLIK ÜCRETİ VEREN SİZ DEĞİL MİSİNİZ?”

“9. sorunuz, belediye meclis üyesinin belediye ile iş yapmaması konusu ile ilgili. Bu konuya özel bir parantez açmak istiyorum. Bizden önceki dönemde başlayan bir yapım işinin bu dönemde sonuçlanması bizi bağlamaz. Meclis üyesinin doğrudan veya dolaylı olarak şimdiki dönemde iş yapması söz konusu değil. Sayın Şafak Uslu’nun pazaryeri yönetiminde olması konusuna gelince; kendisi de orada kiracı, merak etmeyin, oranın sıkıntılarını bilen ve oranın kiracıları ile çalışıyoruz. Sizin döneminizdeki gibi kiracı olmayan eş dost ile yönetilmiyor site. Tıpkı eski dönemde meclis üyeleri Yılmaz Başol ve Ercan Ersoylu’nun, ayrıca Avukat Gökmen Oğuz, Cemil Kılavuz, Şahap Büyükvarlık ve Vural Toptani’nin görev aldığı gibi. Bu şahıslardan isim verdiğim için özür diliyorum ama bu şahıslar CHP’nin üyeleri, eşleri, dostları değil mi? Geçtiğimiz dönemde meclis üyesine muhasebecilik ücretini verenler sizler değil misiniz? Bir kişiye birçok avukatlık ücreti veren siz değil misiniz? 2 yıl öncesinin 5 bin 500 TL’sini muhasebecilik maaşı olarak vermediniz mi? Hatta bir meclis üyenize, tek teklif ve tavan fiyat ile sitenin doğalgaz işini yaptırmadınız mı? Şimdi kalkmış bize pazaryeri site yönetimini soruyorsunuz. Ayıptır ayıp…” 

“son bİr yıldaki tahsilat kabiliyetimiz geçmiş 5 yıla bedeldir”

“10. sorunuzda encümence tahakkuk edilen ancak tahsil edilmeyen cezaları sormuşsunuz. Belediye encümeni tarafından kesilen cezaların tahsilinin yapılması için kesinleşme gerekiyor. Ceza kesildi diye hemen tahsil yapılamıyor. Kanuni usul var, itirazlı olan dosyalar var. Dava bitmeden tahsil olunamıyor. Ama şunu açık yüreklilik ile ifade ediyorum; son bir yıldaki tahsilat kabiliyetimiz geçmiş 5 yıla bedeldir. Şimdi bir soruyu sorarken kendi geçmişinize bakmalısınız. Tahsil edilemeyen 25 milyon TL alacak bıraktınız, biz 1 yılda yaklaşık 15 milyon TL tahsilat yaptık. İstediğinizi icraya vermişsiniz, istediğinizi kayırmışsınız. Kayırdıklarınız müfettiş raporunda belgeli. 10 sene bedava kiracı oturtmuşsunuz.  Ama hesap sormadınız. Suyunu belediyeye ödettiniz.”

 “KEŞAN BELEDİYESİ KOCAMAN BİR AİLE VE HEPSİ DE BU AİLENİN EVLADI”

“11. sorunuzda çalışanlarımıza baskı yapıp emekliliğe zorladığımızı ifade etmişsiniz. Çalışanlarımızın hepsi başımızın tacı. Keşan belediyesi kocaman bir aile ve hepsi de bu ailenin evladı. Baskı olması asla mümkün değil. Onlara baskı yapsam maaş ödemez, maaşlarını geciktirirdim. Baskının nasıl yapıldığını görmek istiyorsanız geçmişinize bakın; bir personele baskı, 8 ay boyunca maaşını ve alın terini vermemekle olur. Mobing uygulamak, evlerine ekmek götürmelerine engel olmakla olur. Sözde savunduğunuz Keşan Belediyesi’nin kıymetli personeline; dediğiniz günleri ne çabuk unuttunuz. Asıl baskıyı, dediğimizde kredi kullanımını engellemekle yaptınız.”

“Sİzlere büyük düşünmeyİ de öğreteceğİz”

“12. Sorunuz; SGK borç ödemeleri ile ilgili; SGK borçları ile ilgili olarak ödemeler devam ediyor.  Asıl borç ödeme projemiz başka! Belediye borçları hakkında, devlet kurumlarının alacakları ile ilgili okul ve cami yerlerinin borç takası için başvurduk. Bu takas hakkı 16 yıldır var ama kimsenin haberi yokmuş, biz bu işi de bitireceğiz. Devletten 15 milyon borç sildireceğiz. Bu dönem yapacağımız tüm bu güzel hizmetlerin yanında bir önemli işimiz daha var. Sizlere büyük düşünmeyi de öğreteceğiz.”

“30 senedİr yol yapmadığınız belli”

“13. sorunuzda Muammer Aksoy Caddesi beton yol inşaatı dolgu malzemesi ile ilgili. Belli ki yine bilgi eksikliği olan bir soru sormuşsunuz. 30 senedir yol yapmadığınız belli; yol ve yapım ihalesi nasıl yapılır bilmiyorsunuz. Bari raporu hazırlarken fen işlerimize sorsaydınız. Bilmiyorsanız söyleyeyim; şartnamede geçici kabul temini yazılır, işin sonunda ne kadarsa o ödenir. Muammer Aksoy Caddesi’nin de 30 yıldır altı kazılmadığı için yola ne kadar dolgu gideceği önceden kestiremeyiz. 50 cm dolgu üst limit yazdık, 30 cm malzeme gitti ve 30 cm parası ödendi. Hesap bu kadar basit. Yani; yüklenicinin hakkediş ödemeleri bu miktar üzerinden yapılmıştır. İhale şartnamesine uygun şekilde iş devam etmektedir. Kesin kabul halen yapılmamıştır” dedi. 

MİLLET İTTİFAKI’NIN TEMSİLCİLERİ MECLİS TOPLANTISINI TERK ETTİ

Bu konuşmanın ardından Millet İttifakı’nın temsilcileri; CHP’li ve İYİ Parti’li üyeler toplantıyı terk ettiler.

Toplantıya devam eden Cumhur İttifakı üyeleri ile Meclis toplantısı sürdü. 

Belediyenin 2019 yılı Faaliyet Raporu, toplantıya devam eden üyelerin oybirliği ile  Haziran Ayı 2. oturumuna bırakıldı.

Belediyenin 2019 yılı Kesin Hesaplarının görüşülerek karara bağlanması da 2. Oturumda görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

“Belediyenin İlan Reklam Yönetmeliği kapsamında görevlendirilecek olan Estetik Komisyonunun kurulmasına, kurulacak bu komisyonda Yönetmeliği hazırlayan Ulaşım Komisyonu Üyelerinin görev yapması konusunda alınan 2020/03 Sayılı Trafik Komisyon Kararının görüşülerek karara bağlanması.”nı içeren madde de oybirliği ile Haziran Ayı 2. oturumuna bırakıldı.

İMAR VE ŞEHİRCİLİKLE İLGİLİ MADDELER GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda daha sonra İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nü ilgilendiren ve vatandaş ve kurum dilekçelerini içeren bölümüne geçildi.

Söz konusu maddeler hakkında İmar ve Şehircilik Müdürü Ali Ünal da bilgilendirmelerde bulundu.

Aşağı Zaferiye Mahallesinde bulunan, mülkiyeti Keşan Ticaret Borsası adına kayıtlı olan ve onaylı imar planlarında “İdari Tesis Alanı” nda kalan 1135 ada, 1 nolu parselin yapı yoğunluğu, kat adedi ve fonksiyon değişikliğine gidilmeden arka bahçe mesafesinin 5,00 metreye düşürülmesi talebinin görüşülerek karara bağlanması maddesi oybirliği ile İmar ve Şehircilik Komisyonu’na havale edildi.

Mustafa Lodos tarafından sunulan dilekçeye istinaden, Aşağı Zaferiye Mahallesi 331 ada, 4 nolu parsele ilişkin plan değişikliği talebinin görüşülerek karara bağlanması maddesi de oybirliği ile İmar ve Şehircilik Komisyonu’na havale edildi.

Hüseyin Aras’ın Belediyemize sunmuş olduğu 12.02.2020 Tarih ve 1589 kayıt sayılı dilekçesi, Keşan Belediye Meclisinin 05/03/2020 Tarih ve 2020-61 sayılı kararı ile Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edilmiş olup, Meclis tarafından görüşülerek karara bağlanması maddesi de İmar ve Şehircilik Komisyonu raporuna istinaden oybirliği ile reddedildi. 

Polatcan Akaryakıt San. ve Tic.Ltd.Şti.nin Belediyemize sunmuş olduğu 10.02.2020 tarih ve 1498 kayıt sayılı  dilekçesinde 94 ada, 48 ve 49 numaralı  talep edilen hususlar, Keşan Belediye Meclisinin 05.03.2020 Tarih ve 2020-60 sayılı kararı ile Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edilmiş olup, Meclis tarafından görüşülerek karara bağlanması konusu da İmar ve Şehircilik Komisyonu raporuna istinaden oybirliği ile reddedildi.

Serin Beton İnş.Malz.Haf.Taş.Gıda San.Tic.Ltd.Şti. ile Kenan Kuru’nun, 1317 ve 1318 numaralı yapı adalarındaki 10,00 metre olan ön bahçe çekme mesafesinin 5,00 metreye düşürülmesiyle ilgili sunmuş oldukları dilekçeler 05.03.2020 Tarih ve 2020-58 sayılı Belediye Meclis Kararı ile Bayındırlık ve İmar Komisyonuna  havale edilmiş olup,  Meclis tarafından görüşülerek karara bağlanması hususu ise İmar ve Şehircilik Komisyonu’nun raporuna istinaden oybirliği ile kabul edildi.

Gökhan Akıncıoğlu tarafından sunulan dilekçeye istinaden, Aşağı Zaferiye Mahallesinde bulunan 916 ada, 7 nolu parselinin “Konut Fonksiyonunun” “Ticaret” olarak plan değişikliğine ilişkin talebi 05.03.2020 tarih ve 2020-59  sayılı Meclis Kararı ile Bayındırlık ve İmar Komisyonuna  havale edilmiş olup, Meclis tarafından görüşülerek karara bağlanması hususu da İmar ve Şehircilik Komisyonu raporuna istinaden oybirliği ile reddedildi.

Mehmet Demir tarafından sunulan dilekçeye istinaden, Orta Cami Mahallesi 83 ada, 1 nolu parsele ait “Yapılaşma Koşullarının Yeniden Belirlenmesi” ne ilişkin vermiş olduğu dilekçe 06.02.2020 Tarih ve 2020-42 sayılı Belediye Meclis Kararı ile  Bayındırlık ve İmar Komisyonuna  havale edilmiş olup, Meclis tarafından görüşülerek karara bağlanması hususu da Komisyon raporuna istinaden oybirliği ile reddedildi.

Nurettin Karabulut tarafından sunulan dilekçeye istinaden, İspat Cami Mahallesi 6 ada, 18 ve 19 numaralı parsellerinde “Tek Başına Yapılaşmayı Sağlamak” amacı ile vermiş olduğu dilekçe 06.02.2020 Tarih 2020-41 sayılı Belediye Meclis Kararı ile Bayındırlık ve İmar Komisyonuna havale edilmiş olup, Meclis tarafından görüşülerek karara bağlanması maddesi de Komisyon Raporu’na istinaden oybirliği ile reddedildi.

100 YIL PASAJI İLE ERİKLİ’DEKİ İŞYERLERİNİN KİRALANMA YETKİSİ ENCÜMEN’E VERİLDİ

Meclis’te daha sonra belediyemiz Mülkiyetinde bulunan Büyük Cami Mahallesi Akan  Sokak 345 Ada 1 Parselde (100 Yıl Pasajı) bulunan 64 Adet işyerinin 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre kiralama ihalesine çıkartılacağından 10 (on) yıl süreye kadar kiralama ihalesine çıkartılması için Encümen'e yetki verilmesinin görüşülerek karara bağlanması maddesi oybirliği ile kabul edildi.

Kullanım hakkı Belediyeye ait olan.Erikli Sahili Coşkundere Sokak 1574 Parselde bulunan 21 adet İşyeri, 1701 Nolu Parselde.bulunan 3 Adet konut ve 1683 Parselde bulunan 1 Adet işyeri 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'na göre kiralama ihalesine çıkartılması için Encümen'e yetki verilmesinin görüşülerek karara bağlanması hususunda da Meclis oybirliği ile Encümen’e yetki verdi. 

Meclis Sınırlı Sayılı 25 No’lu Şehiriçi Minibüs Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifi tarafından talep edilen, Şehiriçi Hatlarındaki ücret tarifesi değişikliğinin görüşülerek karara bağlanması maddesini de oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale etti.

ZABITA’YA ATV ARACI ALINACAK

Meclis son madde olarak Belediye mücavir alanlarında Zabıta Ekiplerince kullanılmak üzere 2 adet ATV aracı alınması hususunu görüştü. 

Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz’ın araçların alınmasının gerekliliğini anlattı konuşmadan sonra Meclis oybirliği ile söz konusu araçların alımını kabul etti.

“5 DAKİKADA SEÇTİKLERİ MECLİS ÜYELERİ, 5 DAKİKA SALONDA KALAMIYOR”

Toplantıyı kapatan ve Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nın 19 Haziran 2020 Cuma günü gerçekleştirileceğini açıklayan Belediye Başkanı Helvacıoğlu, şunları söyledi: “İşler düzgün gittikçe Meclis’i terk edenler var. Biz 5 dakikalık Meclis seçmedik. Biz çalışmak için Meclis seçtik. Cumhur İttifakı’nın Meclisi sonuna kadar vatandaşının yanında olacak ve Belediyenin en güzel şekilde halkına hizmet etmesini sağlayacak. Meclis’i terk ettiler. Mitinglerinde ‘Biz 5 dakikada Meclis seçtik’ dediler. İşte 5 dakikalık Meclis’leri. 5 dakikada seçtikleri Meclis üyeleri, 5 dakika salonda kalamıyor. Kıymetli hemşehrilerim biz kimlerle çalışıyoruz görün. Bizi çalıştırmamak için uğraşıyorlar. Personelimize iş yaptırmamak için uğraşıyorlar. Kredi kullanmamıza izin vermeyerek çalıştırmamaya çalışıyorlar. 30 yıl sefa sürmüşler, son 3 ayda bir şeyler yapmaya başlamışlar şimdi zorlarına gidiyor. Biz burada siyaset değil iş yapıyoruz. Bizler Atatürk’ün evlatlarıyız ve çalışarak iş yapacağız. 5 dakikada seçilen CHP’nin Meclis üyeleri sizlere hizmet etmeyi terk ediyorlar. Halka hizmet etmek, dürüst çalışmak zorlarına gidiyor. Biz bu belediyede sonuna kadar Allah’ın izniyle görevimizi yapacağız. Biz hiçbir zaman Meclis’i terk eden olmayacağız. Halkımızın verdiği görevle, halkımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”