SONGÜL KONAR

3 Ekim cumartesi günü saat 14.00’te İYİ Parti’de düzenlenen basın toplantısına İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Basın toplantısında sözü il olarak İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe aldı.

SARIKEÇE: “MEHMET TOLGA AKALIN BİZLERE DE IŞIK OLUYOR”

Mehmet Tolga Akalın’ın İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığına seçilmesiyle gurur duyduklarını ve insanların beklentilerini karşılıksız bırakmayacaklarını ifade eden Sarıkeçe, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün bizim için çok kıymetli çok özel bir gün. 20 Eylül de partimizin 2. Olağan Kurultayı gerçekleşti. Sevinçliyiz mutluyuz, kuruluşumuzdan daha üç yıl olmadan, İYİ Parti milletimizin gönlünde bir yer edindi. Bizler de partililer olarak millet olarak bu teveccühe layık olacağız. İnsanlarımızın beklentilerini karşılıksız bırakmayacağız. Geçirdiğimiz kongre sürecinden sonra gururumuz bir kez daha arttı. Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Tolga Akalın bizlere de ışık oluyor. Bizlere arkasından bıraktığı izlerden gitmek için sebep oluyor. Şahsi olarak gurur duyduğum, siyasetini beğendiğim, okuma üslubunu, Türkiye siyasetini bölge insanı olarak keyifle takip ettiğim, Mehmet Tolga Akalın’ın İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığına getirilmesiyle gurur duyuyoruz. Yolunun açık olmasını gönülden diliyorum. Partim ve ülkemiz adına hayırlara vesile olacağına inanıyorum. Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Tolga Akalın, partimize ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi. Kendilerini bundan sonra burada sık sık görmekten onur duyacağız.”

Sözü daha sonra İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, aldı.

AKALIN: “SİYASİ HAYATIMIZIN YENİ DÖNEMİNE BAŞLIYORUZ”

İYİ Parti’yi Türkiye’de iktidar yapmak üzere Ankara’ya gittiklerini vurgulayan Akalın, açıklamasında şu cümlelere yer verdi: “Bu, çok uzun yıllara dayalı bir politik mücadele. Bu mücadelenin hemen hemen her döneminde burada benimle birlikte yaşayan insanlar var. 90’lı yıllarda bir avuç gençle Keşan’da Ocak Başkanlığı yapmak suretiyle, 2000’li yıllarda ilçe yöneticiliği ardından İlçe Başkanlığı daha sonra da İl Başkanlığı ve bu görevden alınarak da 2010’lu yıllarda tekrardan MHP İl Başkanlığıyla devam ettim. 2015’te parti içerisinde başlayan büyük politik mücadeleyle, Türk Siyasetinin gördüğü en büyük yerli ve milli politik mücadeleyi üstlenen ve ana kadroda bulundum. Bu 5 yıldan sonra siyasi hayatımızın yeni dönemine başlıyoruz. 2. olağan kongrede çarşaf liste usulüyle bir seçim yaptık. İYİ Parti bir siyasi partidir. Türkiye de ismi siyasi parti olan ama kendisi politik tekke veya cemaat olan yapılarla aramızda temel farklar vardır. İlçe başkanları bizde mektuplarla belirlenmez. Tabandan gele gele, seçile seçile, delegelerin teveccühüyle siyaset yapma anlayışı var. Üç yıllık bir siyasi partiyiz, Türkiye’nin 100 yıllık dengelerini değiştiriyoruz. Böyle yoğun bir propaganda ve seçim döneminden sonra öncelikle partimizin Genel İdare Kuruluna seçildim. Daha sonra Sayın Genel Başkanımız 50 kişilik Genel İdare Kurulundan, başkanlık divanı olarak tanımladığımız, kendisiyle genel merkezde teşkilatlı olarak çalışacak olan kadroya seçti. Bu kapsamda seçim işleri başkanlığıyla görevlendirildim. Seçim işleri başkanlığı dönemimizde seçim hukuku işimizin küçük bir bölümüdür. Esası şudur, İYİ Parti’yi Türkiye’de iktidar yapmak üzere Ankara’ya gidiyoruz. İYİ Parti’nin genel temel stratejisini oluşturmak için Ankara’ya gidiyoruz. Bu konuda çok büyük politik mücadeleyi birlikte başaracağız.”

“BU HİKÂYE BURADA YENİDEN BAŞLADI”

İYİ Parti’yi Türkiye’de iktidar yapacaklarını duyuran Akalın, “Yaklaşık 25 yıllık siyasi mücadelenin sonucunda, taşrada küçük ilçeden çıkıp Ankara’da siyasetin merkezinde olmak kolay değildir. Ben 2006 yılında Keşanspor Düğün Salonunda MHP İlçe Başkanlığına adaylık konuşmamı yaparken verdiğim örnekte, ‘Bizim gibi bölgelerde, bölgenin kaynaklarıyla örtüşmeyen, geri kalmışlığını kaldırabilmek için siyasette güçlü olmak gerekir. Kaynakları zengin bir bölgede yaşıyoruz, kaynaklarıyla örtüşmeyen bir geri kalmışlıkla karşı karşıyayız. Siyasi himayemiz yok’ demiştim. Bugün elde ettiğimiz politik sonuç, benim değil, önce Keşan’ın sonra Edirne’nin sonucudur. Bu aynı zamanda başka bir başlangıç. Bu hikaye burada yeniden başladı. Nerede biteceğini, Allah nerede nasip ederse yine hep birlikte yaşayacağız. Bir dönemin sonuna, yeni bir dönemin başlangıcına geldik. Allah nasip ederse Türkiye’de İYİ Parti’yi iktidar edeceğiz. İYİ Parti, üç yıl içerisinde Türkiye’de darbeler hariç, siyasi merkezi bir halk hareketi haline gelip de boşaltıp, kendini genel merkeze ikam eden tek siyasal harekettir. Türkiye’de daha önce siyasetin merkezini darbeciler darbe yaptıklarında belirlerdi. Partiler kapanıp yeni parti kurardı. O siyasetin merkezi olurdu. Biz İYİ Parti’yi kurana kadar HDP Türkiye’de siyasetin merkeziydi. Herkes HDP ne diyecek diye bakıyordu. Şimdi Türkiye’de bir konunun meşru kabul edilebilmesi için, tartışmalı bir konuda herkes İYİ Parti ne diyecek diye bakıyor. Çünkü İYİ Parti bir şeyi desteklerse halk gözünde meşru oluyor. Desteklemediği takdirde yoğun ve tartışmalı hale geliyor. Biz iktidara buradan yürüyeceğiz. Türkiye’nin değerler merkezini oluşturuyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN BİR DEĞİŞİME İHTİYACI VAR”

Açıklamasında, “İYİ Parti teknik olarak 3 yıllık siyasi harekettir ama 100 yıllık demokrasi arayışları içeren Türk siyaset hayatının bugün orta bileşkesini oluşturmaktadır” diyen Akalın, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Tüm bu kapsamda Türkiye’nin bir değişime ihtiyacı var. Türkiye’de Türk gencinin %62’si bu ülkeden ayrılmayı istiyorsa, vatan mefhumumuz artık gençler üzerinden tartışmalı hale gelmiş demektir. Bu en büyük çözülmedir. Kalan bütün meseleleri halledebiliriz. Türk milletinin gelecek kuşaklarının bu ülkede yaşama azim ve kararlılığını tekrar oluşturamazsak, millet birliğimizi de vatan birliğimizi de kaybederiz. İYİ Parti teknik olarak 3 yıllık siyasi harekettir ama 100 yıllık demokrasi arayışları içeren Türk siyaset hayatının bugün orta bileşkesini oluşturmaktadır.”