AYGÜL KONAR

Çakır, yaptığı açıklamada, küçük esnafın, hayatın ta kendisini olduğunu ifade ederek, vatandaşlara alışverişlerini küçük esnaftan yapmalarını istedi.   

“ESNAF GEÇİM DERDİNDE”

Açıklamasında, vatandaşların ay sonunu getirebilmek için kendi evinin ekonomisi olduğuna yer veren Mustafa Çakır, “Küçük esnaflar hayatın ta kendisidir. Yapılacak bir alışverişle çok şey fark eder esnafa. Esnaf ne yapsın vatandaş ne yapsın. Önce sağlık önce insan diyoruz. Ay sonunu getirebilmek için herkes kendi evinin ekonomisi oldu. Sanayide hammaddeye gelen zamlar üretimin azalmasına neden oldu. Bundan da gıda sektörü etkilendi. Zamlar ile veresiye defteri iki kat fazlalaştı. Süt, yağ, salça, su fiyatları arttı. Defter aynı borç katlandı. Müşteriler pahalılıktan yakınır oldu. Müşteri kart limitleri büyük marketlerde dolunca veresiye istiyor, bakkal yine vicdanen veriyor. Çıkacak parakende yasası fiyatları aşağı çeker. Vatandaş niye poşet parası ödesin, bakkalından alışveriş yapar. Esnaf her gün mahallesinde açılan, açılacak olan zincir marketlerle ilgili çıkacak olan kararları bekliyor. Esnaf geçim derdindedir. Sermayesinin erimesini istemiyor. Bunlarla rekabet gücü hiç yok derecededir. Esnaf müşterinin daha fazlasıdır. Dar gelirlinin dert ortağı, hayatın paylaşımıdır. Emanet edilen evin anahtarının güvenli bekçisidir” ifadelerini kullandı.

“ARI BİZİZ, BAL BİZDEDİR, ESNAF BU HAYATIN KOVANIDIR”

Tek umudun bütün esnafın dükkanlarını açmasından yana olduğunu dile getiren Çakır, “Tek umudumuz bütün esnafların dükkanlarını açması, sağlıklı düzenli hayatın tekrar başlamasıdır. Sokakların aydınlanması, normale dönmesidir. Bu ülkeyi kalpten kalbe, gönülden gönüle birleştiren bir yol vardır. O yol esnafın yoludur. O yollar hiç kapanmasin açık kalsın inşallah. 11 ayın sultanı Ramazan ayı tüm esnaflarınıza bol kazançlı günler nasip eylesin. Halkımıza sağlık dolu günler, mutlu yarınlar getirsin” şeklinde açıklamada bulundu.