SONGÜL KONAR

Sessizliğini bozan Mustafa Türker, eleştirilere cevap vererek Oğuz’a bazı sorular sordu.

Göreve geldiği günden beri Yenimuhacir’e yaptığı hizmetleri anlatan Türker, gençler için yapılacak olan spor sahasının yerinin Oğuz’un eleştirilende söylediği gibi önceden satın alınmadığını söz konusu yerin tüm tahsis ve projelerini kendilerinin yaptıklarını söyledi.

Yine Ahmet Oğuz tarafından belediyeye ait binanın terk edilmiş bir durumda olduğu söylemlerine cevap veren Mustafa Türker, binanın belediye ait kaydı olmadığını ve hazine mülkiyeti olduğunu vurguladı.

Türkerıklamalarında; daha önceki dönemlerde Ahmet Oğuz’un kendisini belediyeye ait şirkete maaşlı ve sigortalı müdür olarak tayin ettirdiğini söyleyerek vicdanen rahat olup olmadığını sordu.

Sözlerine tüm İslam alemi ve belde halkının ramazanını tebrik ederek başlayan Mustafa Türker, Yenimuhacir Cumhuriyet Halk Partisi belde başkanı ve Meclis Üyesi Ahmet Oğuz’un seçimin üzerinden 24 ay geçti ne yaptınız atıflarına karşılık olarak yaptıklarını ve yapacaklarını şöyle sıraladı: “31 Mart 2019 Yılında göreve geldiğimizde daha önceden gözlemlediğimiz eksiklikleri tamamlamakta başladık. İlk iş olarak virane halde olan mezarlık duvarlarımızın tamiratlarıyla başladık, daha sonra sırasıyla yine 8 yıldır ihmal edilen su depolarımızın bakım ve onarımlarını gerçekleştirdik. Çocuk parklarımız kullanılamaz haldeydiler, eksiklerini tamamlayarak gerekli bakım ve onarımlarını yaparak çocuklarımızın tekrar kullanımlarına kazandırdık. Bu bakım ve onarımlarımızı yaparken bir taraftan da belde içerisindeki sokaklarımıza 2019 yılında 6250 metrekare Kilitli Taş, 2220 metre bordür taşı ve 389 metre oluk taşı döşedik. 2019 yılında yine söz verdiğimiz Kale Camii Kalorifer tesisatını döşeyerek cemaatimizin sıcak bir ortamda dini vecibelerini yerine getirmelerini sağladık. 2019 yılı içerisinde beldemiz içerisinden geçen derenin temizlenerek bakım ve onarımlarını yaptık. Yine aynı yıl içerisinde Milletvekilimiz Sayın Fatma Aksal hanımefendinin katkılarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanımızla gerçekleştirdiğimiz toplantı sonrası Beldemize 1 adet çöp aracı ve 75 Adet Çöp Konteyneri kazandırdık. Yine bu toplantı gündemin de beldemiz mesire alanı için 10.900m2 yer tahsisini gerçekleştirdik. 2020 yılına geldiğimizde ise yine Beldemiz içerisine toplam 5208m2 Parke taşı,1300 metre bordür taşı ve 176 metre oluk taşı döşedik ve devamın da istinat duvarları için 175 metre perde beton, 50 metre uzunluğunda taş istinat duvarı yaptık. 2020 yılı içerisinde beldemizin büyük bir sorunu olan su ihtiyacımız için 5 adet su kuyusu açılıp 2 adet kuyumuz için 1200 metre elektrik kablosu ve 675 metre kangal boru döşeyerek 2 kuyumuzun birbirine bağlantılarını sağlamış ve 5 kuyumuzun da pompaları salınmış olup en yakın zamanda da şebekeye bağlantıları yapılacaktır.”

“BÜTÜN BU ÇALIŞMALAR BELEDİYEMİZİN VE BİZLERİN SAYESİNDE OLMUŞTUR”

2020 yılında başladıkları çocuk parkı ve basketbol saha çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Türker: “Kısa sürede çocuklarımızın kullanımına açılacaktır. Beldemizin araç parkını da yenilemeye devam ediyoruz. Beldemiz halkına daha iyi hizmet vermek için 1 adet HİDROMEK iş makinası alarak beldemizin hizmete kazandırdık. Yine 2020 yılın da belde halkımıza en büyük kazanımlarından biri olan 2/B çalışmaları kapsamında beldemiz ormanlarının idare olarak bağlı bulunduğu Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü nezdinde yaptığımız görüşmeler sonucunda; Beldemiz İnönü, Atatürk, İstiklal ve Cumhuriyet Mahallelerin de bulunan Ormanlarda belde halkının tapusuz şekilde yıllardır kullandığı yerlerin 2/B Madde uygulamasıyla orman sınırları dışına çıkartılması için Orman Kadastro komisyonu görevlendirilmiştir. 2020 yılında İnönü ve İstiklal Mahallelerinde bulunan ormanlarda bu çalışmalar yapılmış olup çalışmalar kesinleştirilmiştir. Bu çalışma sonucunda İnönü Mahallesi Tarlalar mevkiinde bulunan 720 dekarlık mera alanı belediye adına orman sınırları dışına çıkarılmıştır ve bu yerin özel ağaçlandırma adıyla birilerine peşkeş çekilme riski ortadan kalkmıştır. Bütün bu çalışmalar belediyemizin ve bizlerin sayesin de olmuştur” İfadelerini kullandı.

SAYIN AHMET OĞUZ BEN GECE YATTIĞIMDA RAHAT VE HUZURLU BİR ŞEKİLDE UYUYORUM

Ahmet Oğuz’a görevde oldukları 10 yıl içerisinde gençler için hiç bir çalışmada bulunmadıklarını vurgulayan Türker: “Bizlere de çamur at izi kalsın manasıyla atıfta bulunuyorsunuz. Bahse konu olan yerin imar planları içerisinde ticaret alanı olduğunu tespit ettik ve hemen akabinde de meclis kararıyla imarda revizyon yapılarak spor alanına çevirdik. Sayın Ahmet Oğuz yalan söylüyorsunuz; sizlerin bahsettiği gibi satın alınan ve projesi bitmiş bir yer yok.  Bu yerin tüm tahsis ve projelerini biz yaptık ve mayıs ayında ihalesini de yapıyoruz. Spor Toto Teşkilat Başkanlığımızdan ödemesini de nakit aldık. Sayın Ahmet Oğuz yine bahsettiğiniz binayla ilgili konuya gelecek olursak o binanın belediye envanterlerinde belediyeye ait herhangi bir kaydı yok ve yer de hazinenin mülkiyeti içerisinde. Sayın Ahmet Oğuz bu kadar Yenimuhacir düşkünü ve kollayıcısıydınız da bizden önceki dönem hiçbir Cumhuriyet Halk Partili meclis üyesi arkadaşınızın haberi dahi olmadan belediye şirketine kendinizi maaşlı ve sigortalı müdür olarak tayin ettirdiğinizi ve muhasebesini de çalışmakta olduğunuz muhasebe bürosuna aldığınızı ve bu sayede 1 taşla 3 kuş vurduğunuzu da biliyoruz. 2018 yılında o dönem ki belde başkanınızdan 1 adet koç için 2 bin 800 TL çok yüksek bir bedel ödediğinizi biliyoruz. Bir koç için 2 bin 800 TL bedel hak reva mıdır? Acaba gece yattığınızda vicdanen rahat uyuya biliyor musunuz? Sayın Ahmet Oğuz ben gece yattığımda rahat ve huzurlu bir şekilde uyuyorum ve ben verdiğim sözü gençlere rakı, şarap dağıtarak değil spor tesisini bir ay sonra başlatarak ödeyeceğim. Tüm kamuoyuna sevgi ve saygılarımla” şeklinde konuştu.