SONGÜL KONAR

BAYRAMDAN SONRA YOĞUNLUĞUN OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

Sahillerde belli bir yoğunluğun yaşanmaya başlandığını belirten Öztürk, şunları söyledi: “İnsanlar, pandemi sürecinde ve yasakların olması nedeniyle, çok fazla sokağa çıkmadı. Aşılama süreciyle birlikte vaka sayılarında yaşanan düşüş ve yasakların kalkmasıyla sahillerde yoğunluk yaşanmaya başladı. Kurban Bayramı için rezervasyonlar yapılıyor ve belli bir yoğunluğun yaşanacağını düşünüyorum. Yaşanan yoğunluk, %90 seviyelerinde. Bayramdan sonra çok fazla rezervasyon yaptıran yok. Yaşanan ekonomik krizden ötürü insanların tatile ayıracak çok fazla parası yok. İnsanlar sadece yeme-içme için harcama yapıyor. Bayramdan sonra yoğunluğun olacağını düşünmüyorum. Ama her şeye rağmen yoğunluğun yaşanmasını temenni ediyorum.”

TATİL İÇİN GELEN BİRİNİN ARANMASI OLUP-OLMADIĞI SİSTEMDEN ORTAYA ÇIKIYOR

Sahillerde uzun zamandır uygulanan kimlik bildirim sistemi hakkında değerlendirmelerde bulunan İbrahim Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kimlik bildirim sistemi, bu yıl da devam ediyor. Ev kiralaması yapan herkes gelenlerin kayıtlarını sisteme girmek zorundalar. Kurallara uyulmaması durumunda cezai yaptırım söz konusudur. Uygulamanın, bölgenin güvenliği açısından son derece iyi olduğunu düşünüyorum. Tatil için gelen birinin aranması olup-olmadığı sistemden ortaya çıkıyor. Bu sistemle birlikte, bölgeye gelen insanlar rahat ve huzurlu şekilde tatillerini yapabilirler.”

GETİRİSİ YÜKSEK OLDUĞU İÇİN İNSANLAR, PARASINI FAİZE YATIRIYOR

Sezondan beklentileri hakkında konuşan Öztürk sözlerini şöyle tamamladı: “Faizler düşmediği sürece, beklentimiz yok. Faiz oranları düşmeli ki, insanlar ev, arsa ve tarla alarak yatırım yapsınlar. Şu anda, getirisi yüksek olduğu için insanlar, parasını faize yatırıyor. Faiz oranları düşerse, yatırım tercihleri değişir. Faizler düşmediği sürece, bizim işlerimiz olmaz. Ağustos ayının sonuna doğru düşüş yaşanacağını tahmin ediyoruz. Aksi takdirde, inşaat sektörü büyük sıkıntıya düşer. Bu da, diğer sektörleri etkiler.”