HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Saat 12.00’de başlayan etkinliğe, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Mustafapaşa, Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, Solaklar Ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Helvacıoğlu, Merhume Elif Nur Solaklar’ın bugün doğum günü olması nedeniyle çeşme açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Onu özlemle anıyoruz. Büyük acı yaşadık. Bu acımızı, dualarla, özlemle, hayırlarla yad edeceğiz. Allah kimseyi böyle genç yaşta rahmete kavuşturmasın. Cenabı Allah’ın takdiri, dualar edeceğiz. Elif Nur kardeşimize bir hayır çeşmesi yaparken parkımızı da yenileyelim istedik. Mahallemize de yakışır. Adına da Park 22 Bir Semtin Hikayesi dedik. Herkes, Bir Semtin Hikayesi’ni merakla izlemeye ve takip etmeye başladı. U dizinin kahramanlarına ben şükranlarımı sunuyorum. Onlarda ders verircesine fedakar bir topluluk oluşturdu” dedi.

BU NEDENLE GERİYE HİÇ BAKMADAN İLERİYE HEP GİDECEĞİZ

Keşan’ı parklarla, yeşil alanlarla ve modern meydanlarla buluşturduklarını ifade eden Helvacıoğlu, “İşte onlardan biri de burada. Bu işte emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şehrin gelişimine katkı sunmak için hep beraber çalıştığımızı sizler de görüyorsunuz. Valimizle, kaymakamımızla, siyasilerimizle. Gecikmeler olsa da hep beraber yolumuza devam edeceğiz. Keşan gelişiyor. Geriye gitmek yok artık. Çalışan başkan, çalışan idarecilerle yolda hareket etmemiz lazım. Geçmiş dönemdekiler çalışmıyor demiyorum. Daha çok çalışanı her dönem seçelim. Seçelim ki Keşan’ı daha çok geliştirelim. Çok yakın zamanda Gıda OSB’den de müjde geliyor. Meydanımız olacak, çarşımız düzenlenecek, pazar yerimiz şekillenecek. İstihdam konusunda katkılarımız olacak. Keşan’da hepimiz layık olduğumuz şekilde yaşamımızı sürdüreceğiz. Keşan güzel bir konumda, güzel bir coğrafyada. Denizimiz, ormanımız, tarımımız, suyumuz, insan kaynağımız. Her şeyimiz var. Yeter ki iyi kullanalım. Birlikten rahmet doğar, ayrılıktan azap olur derler. Bu nedenle geriye hiç bakmadan ileriye hep gideceğiz” diye konuştu.

Daha sonra Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit tarafından Merhume Elif Nur Solaklar için dua okundu. Hayır çeşmesinin 1 TL’ye 10 litre su vereceği ve elde edilecek gelirin öğrencilerin ihtiyaçlarında kullanılacağı bildirildi.

Çeşmenin ardından da parkın açılış kurdelesi kesildi. Etkinlik, vatandaşlara ikramda bulunulmasıyla son buldu.