HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Hıfzıssıhha Kurulu'nca, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan halk pazarı, bugün alınan tedbirler kapsamında yeniden açıldı. Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, girişte vatandaşların ateşini ölçererek, maske dağıttı. Cumartesi pazarına belediye ekiplerince tek bölgeden giriş ve çıkış oluşturularak dezenfektan tüneli yerleştirildi. El dezenfektanının da bulunduğunda alanda tünel, püskürtme yöntemiyle vatandaşların kıyafetlerini dezenfekte etti. 

Sebze ve meyve satışı yapan esnaf ise sosyal mesafe kuralına uyarak tezgahlarını kurdu. Pazarcıların maske ve eldiven takmaları zorunlu hale getirilirken, müşterin ürünleri seçmesine ise izin verilmedi. Pazara çıkanlara, belediye hoparlörlerinden sık sık alışverişlerini tamamlamalarının ardından evlerine dönmeleri konusunda uyarı yapıldı. Pazara gelenlerin uyarılara rağmen zaman zaman sosyal mesafe kurallarına uymadıkları görüldü.  

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve beraberindekiler de, pazar yerinde incelemede bulundu. İncelemede, Helvacıoğlu'nun yanı sıra AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP Keşan İlçe Başkanı Ümmet Yavaş, Belediye Başkan Yardımcıları; Yakup Balcı ve Mustafa Altay, Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz, Belediye Meclisi üyeleri de yer aldı. 

Tedbirli açılan pazaryerinde Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle birlikte uygulamaları ve tedbirleri yerinde inceleyip denetleyen Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Pazarımızı çok sıkı şekilde tedbirlerle açtık. Pazara her giren vatandaşın ateşi ölçülüyor, oluşturduğumuz dezenfeksiyon tünelinden geçerek pazara giriş yapılıyor. Maskesi olmayan vatandaşlarımıza girişte maske veriyor, pazarda maskesiz alışverişe izin vermiyoruz. Dezenfeksiyon tünelimizi Kur Sulama Sistemleri’yle birlikte faaliyete geçirdik. Bu nedenle Kur Sulama yetkilisi Önder Kurtulmuş’a çok teşekkür ediyoruz. Bu sayıyı artırmayı da planlıyoruz. Dezenfeksiyon tünelinde püskürtülen sterilizasyon ürünleri insan sağlığı için zararsız. Yüze ve gözlere zarar vermiyor.” dedi.

BURADA ASIL İŞ VATANDAŞA DÜŞÜYOR

Pazarda zabıta ekipleriyle birlikte sosyal mesafe kuralı ile seçmece yapılmamasına çok dikkat ettiklerinin altını çizen Helvacıoğlu, “Pazarda her şey Keşan Belediyesi’nin kontrolü altında yürütülüyor. Büyükşehirlerimizde hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Eğer kurallara riayet edilmezse bu diğer yerlerde de uygulanacak. Keşan’da diğer kamu kuruluşlarıyla birlikte olağanüstü önlemler alarak vatandaşlarımızın sağlığını korumak için çalışıyoruz. Burada asıl iş vatandaşa düşüyor. Vatandaşımız hem kendi sağlığı hem de sevdiklerinin sağlığı için kurallara uymalı. Eğer bunu yapmasak virüs yayılır ve herkes hasta olur.” şeklinde konuştu.  

PAZARCI ESNAFIMIZ DA TEDBİRLERE UYUYOR

Mustafa Helvacıoğlu, pazarcı esnafının da tedbirlere harfiyen uyduğunu ifade ederek, “Pazarcı esnafımız da tedbirlere uyuyor. Maske takıyor, seçmece yapılmasına izin vermiyor. Alışveriş yapılırken de sosyal mesafe kuralına uyuluyor. Pazarımızda kurallara uyulması çok sevindirici. Tedbirlere uyan vatandaşlarımıza, esnafımıza, denetimler yapan zabıta ve belediye personelimize, polisimize ve ilgili tüm görevlilere teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. 

Dezenfeksiyon tünelinin kurulmasına destek veren Kur Sulama Sistemleri Yetkilisi Önder Kurtulmuş da eşi benzeri görülmemiş bir dönemde olunduğunu kaydetti ve şunları söyledi: “Henüz aşısı bulunmayan Korona Virüs’le en iyi mücadele eden sistem bağışıklık sistemi. Vatandaşlarımız genelde Sağlık Bakanlığı yerelde de Belediyemizin açıkladığı kurallara uymalı. Dezenfeksiyon tünelinin kazandırılmasında emeği geçen belediyemize ve ekibimize çok teşekkür ediyoruz. Bu savaşı el ele verip beraber olursak kazanırız. Herkese sağlıklı günler diliyorum.”