HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

İvaylovgrad Sosyal Entegrasyon Derneği Başkanı Kremena Kyoseva ve Tahir Demirel’in koordinatörlüklerini üstlendiği Renkler projesi’nin mobil sergisine; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Altay ve Ali Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Vedat Çimen, mahalle muhtarları ve Çamlıca muhtarı katıldı.

Projenin ikinci ayağı olan mobil sergi ilk olarak Enez’de başladı ve ikinci etap olarak Keşan’da devam ediyor.

Proje koordinatörleri olan Kremena Kyoseva ve Tahir Demirel; projede kültürel ve doğal mirasın farkındalığı için sıradışı bir yöntem izlediklerini, bunda da sanat yöntemini kullandıklarını, sanatçılar ile turizm üzerine nasıl değerler üretebilirizi çalıştıklarını ve bu proje ile Keşan, İpsala, Enez bölgesini tanıtacaklarını ifade etti.

Kültür, turizm ve sanatı içinde bulunduran birçok projeye bundan sonra da Keşan Belediyesi olarak ev sahipliği yapacaklarını ifade eden Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu: “Bilindiği üzere; AB hibe programlı projemizin fotoğraf ve resim sergisinin Bulgaristan ve Keşan ayağını tamamlamıştık. Bulgar ve Türk ressamlar ile birlikte kentimizin turistik cazibesini arttırmaya yönelik, duvar boyama faaliyetlerimiz oldukça ilgi gördü. Yenilenen Keşan Halk Ekmek duvarı ve Verem Savaş Dispanserinin yola bakan duvarı olmak üzere iki noktada çalışmalarımızı tamamladık. Oldukça beğeni alan bu çalışmalara ek olarak Muammer Aksoy Caddemizde Raşit Efendi İlkokulu duvarındaki çalışmamızın da o bölgeye ve Keşan’ımıza renk kattığını düşünüyoruz. Şimdi; projemizin bundan sonraki bölümünde, ressamlarımızın tablolarının mobil sergilenmesi ve festival etkinliği ayağına geçmiş bulunuyoruz. Bu kapsamda; bu gün yine uluslararası sanatçılarımızı ve proje kapsamındaki eserleri Keşan’ımızda ağırlıyoruz. Önceki gün; projemizin 2. ayağı olan mobil sergimizi Enez’de başlattık. Bugün de Keşan’da, Keşan Kent Müzemizde mobil sergimize devam ediyoruz. Yine yarın cennet bahçemizde sergimiz sürecek. Projemiz; Keşan Belediyesi, Bulgaristan Haskova ili Ivaylovgrad ilçesi sosyal geliştirme ve entegrasyon için Sivil İnsiyatif Derneği ve Çamlıca Muhtarlığı ortaklığı ile yürütülüyor. Burada ana konumuz kültür, turizm ve sanatı içinde bulunduran birçok projeye bundan sonra da Keşan Belediyesi olarak ev sahipliği yapacağız. Bu düşüncelerle; projenin hazırlanmasında, kazandırılmasında ve uygulanmasında, emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyor, Keşan’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Mustafa Helvacıoğlu’nun açılış konuşmasından sonra, daha önce Keşan Kent Müzesi envanterine kazandırılmış olan 70 yıllık makas ile kurdele kesilerek sergi açılışı gerçekleştirildi. Ardından misafirler ve sanatseverler tarafından sergi gezilerek resim ve fotoğraflar incelendi ve ikramlarda bulunuldu.