MEHMET AYTAÇ

Çalışmaların ne şekilde olacağıyla ilgili dün Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, beraberinde birim amirleriyle birlikte,  Keşan Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Gürel ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek açıklamalar yaptı.

HELVACIOĞLU: “HAKAN BAŞKANIMLA EL ELE VERDİK”

İlk olarak konuşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Küçük Sanayi Sitesi’nin, Trakya’nın en önemli ticarete merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Sanayi Sitesi’nin 3 kilometrelik yolları ve ona paralel kaldırımlarını yapmak üzere kolları sıvadıklarını kaydeden Helvacıoğlu; “Yaklaşık 3,5 yıl oldu. Pandemi, ekonomi vesaire ancak bugünlere nasip oldu. Hakan başkanım da yeni göreviyle beraber istişarelerimiz doğrultusunda kaldırımların yapılması, ana yolların asfaltlanması, alt yapının gözden geçirilmesi noktasında ciddi bir çalışma durumuna geldik. Dün başladık, bugün de sizleri bilgilendirmek istedik. Hep beraber yaptığımız istişarelerde ana yolları olan 3 kilometrelik yolumuzu asfaltlıyoruz. Kaldırımlarımızı yeniliyoruz. Hurda araçlarımıza çözüm üretiyoruz. Parklamayı güncelliyoruz. Eski yollar da olsa dar yollar da olsa hep beraber yeni yollarda kaldırım ne kadar geniş olacak, yollar nasıl olacak bunların ayrıntılarını toparladık. Sanayi sitemizin yıllardır özlemini çektiği bu yolları gerçekleştiriyoruz. Biliyorsunuz sanayiye dönemimizde verdiğimiz önemi. Katılım yolu gerçekleştirdik geldiğimizin ilk yılında. 40 yıllık sanayinin Efes yolundan girişi yoktu. Bunu gerçekleştirdik. Sanayinin iki tarafındaki parkların, yeşil alanların yaşanabilir hale getirdik ve yeme-içme noktaları oluşturduk. Sanayini üst tarafında Muhtar Ali Çevikel Caddesi’ni tamir ettik. Sanayi arsamızın içinde bulunan Eren Bülbül Parkı’na güzel bir çalışma gerçekleştirdik. Şimdi sıra geldi sanayi yolu ve iç yollarını yapmaya. Hakan başkanım ve yönetimiyle geçen hafta bir araya gelerek toplantıyı gerçekleştirdik. Onların da kış gelmeden yapılması endişelerini ortadan kaldırdık. Bugün sanayi yollarını yapacağız ve çok güzel bir görüntü ve ulaşıl kolaylığı yapacağız. Komşu il ve ilçelerimizden, Yunanistan’dan, Saros Körfezi’nden gelen misafirmlerimize de ulaşım rahatlığı sunuyoruz. Sanayinin derdi uzun bir süre olmayacak. Dönemimize rastladı. Ben herkese çok teşekkür ediyorum. Ben de mütevazı olmayacağım, kendime pay çıkarmak istiyorum. Sanayi sitesine 5 yılda Keşan’da yapılan en çok iş, en çok yol veya düzenlemenin sanayiye olduğunu da iftiharla söylemek istiyorum. Görüyorsunuz, Hakan başkan da meclis üyemiz, ben de belediye başkanıyım. El ele verdik yönetimleri ile beraber bu ticaret yapısının gelişmesi, genişlemesi, artması yönündeki çabamızı ortaya koymuş olduk” şeklinde konuştu.

GÜREL: “BAŞKANIMIZ SANAYİ SİTESİNDEN DESTEĞİNİHİÇ BİR ZAMAN ESİRGEMEDİ”

Keşan Küçük Sanayi Sitesi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Gürel ise; “Yıllardır beklediğimiz bir hizmetti. Sağoslun belediye başkanımıza sanayimizden hiçbir zaman esirgemedi desteğini. Bugüne kısmetmiş. Allah razı olsun değerli meclisimizden, imar işleri müdürlüğümüzden, fen işleri müdürlüğümüzden, sayın belediye başkanımızdan. Ben sanayi sitesi esnafları adına kendisine çok teşekkür ediyorum bu hizmetleri verdiği için” dedi.

Çalışmaların, Eylül ayına kadar süreceği bilgisi verildi.