HABER MERKEZİ

Saros bölgesinde yatırımları bulunan otel, beach ve restorant işletmeleri Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nda önceki gün bir araya geldi. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ve ESTAB yetkililerinin de katıldığı toplantıda, bölgenin turizmine yön veren firmalar bölgenin ana sorunlarını aktardı. Önümüzdeki günlerde yapılacak Saros Turizm çalıştayı öncesi hazırlık toplantısı yapan işletmeler, birçok sorun olduğunu fakat kurumlar arasında yetki karmaşası yaşandığına dikkat çekti.

Toplantıya katılan işletmeler Saros Turizmciler Otelciler ve Yatırımcılar Derneği aktif olarak kullanılması için karar alındı. İşletme temsilcileri iletişim için derneği faal olarak kullanılmasının faydalı olacağına karar verdi. Saros işletmecilerinin daha güçlü ve birlikte olacağı vurgusu yapıldı.

Bölgedeki turizmi turizmciler haricinde herkesin konuştuğunu ve doğru yönlendirilmediğini belirten turizmciler, “Bölgemiz bodrum ve Muğla ile bir tutulacak potansiyelde olduğu gibi düşünülerek yanlış politikalar ve düzenlemeler yapılmaktadır” dedi.

İşletmeler en büyük sorunun sezon kısa olması nedeniyle zorluk yaşadığını ifade ederek, “Sezonun uzatılması için projeler ile desteklenmesi gerekmektedir. Özel projelerle sezonun uzun tutarak bölgenin turizmini geliştirmek için çaba harcanılacaktır.” denildi.